Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Dublin coddle; authentieke Ierse stoofschotel

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Dublin coddle

Dublin coddle: authentieke Ierse stoofschotel – Als je in Ierland komt bestaat de kans dat je Dublin coddle op de menu kaart ziet staan, een machtige schotel van worst, spek, aardappel en ui.

Het Engelse werkwoord to coddle betekent vertroetelen, dus dit gerecht betekent zoveel als ‘Vertroeteling uit Dublin”. Dublin Coddle is een traditioneel gerecht wat vooral in Dublin word gegeten. Het gerecht is al erg oud en dateert terug tot de vroege 18e eeuw. Dit gerecht word traditioneel gegeten met begrafenissen. Voordeel van het gerecht was dat het niet uitmaakte hoelang het gerecht op het fornuis stond. Het blijft gewoon lekker. Als de gasten dan laat terug waren, kon men alsnog zo aan tafel. Tegenwoordig wordt het ook op andere momenten gegeten, gelukkig maar!

Zo maak je een lekkere Dublin coddle

De basis van dit gerecht bestaat uit aardappel, ui, spek en worstjes. Het is een heel simpel gerecht maar erg smaakvol door het gerookte spek. Bij dit gerecht is het erg belangrijk om producten van goede kwaliteit te gebruiken. Juist omdat het gerecht zo simpel is. In dit gerecht heb ik gekozen voor een heel stuk spek dat ik in dikke stukjes heb gesneden. Probeer je spek en worstjes bij een goede slager te kopen.

Varkensvlees

Varkensvlees; het meest gegeten!

Velen eten het niet, en toch is varkensvlees de meest gegeten vleessoort, wereldwijd en in Nederland. Wat weet jij van varkensvlees?

Dublin coddle; authentieke Ierse stoofschotel

Stoofschotel voor 4 personen:

  • 1,4 kg kruimige aardappelen
  • 500 gr. gerookt spek (heel)
  • 3 grote uien
  • 4 varkensworstjes
  • zout & peper

Schil de aardappelen en snijd ze in halve delen. Snijd de spek in plakken van 1,5 cm. Snijd de plakken weer in 1,5 cm grote reepjes. Maak de uien schoon en snijd ze in grove stukken. Doe eerst een laag ui in een grote pan met dikke bodem waar een goed sluitende deksel op past. Vervolgens de aardappelen, spek en als laatste de worst. Voeg een snuf zout en peper toe. Voeg een laagje water van een paar centimeter toe en breng het geheel aan de kook. Zet het daarna op zacht vuur. Laat het geheel ongeveer 2,5 a 3 uur zachtjes stoven met het deksel erop. Check af en toe of het geheel niet droog kookt, Voeg desnoods nog wat extra water toe.

Tip: vervang als je wilt het water voor bouillon of voeg een flesje Guinness toe en een beetje water.

Tags: IerlandVleesVlees - Stoofschotel met varkensvlees
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!