Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde Chinese kool met gehakt

Een snel en makkelijk te maken oosterse maaltijd

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
1
Gestoofde Chinese kool met gehakt

Gestoofde Chinese kool met gehakt – Veel tafelgenoten doe je ongetwijfeld een groot plezier door op zijn tijd een gerecht te maken met een Oosters tintje. Natuurlijk kun je dan voor nasi of bami kiezen. Maar het is leuker om eens een andere keuze te maken. Eet je wel eens Chinese kool? Zo niet, dan is dit makkelijke recept een goede reden om eens Chinese kool op tafel te zetten. Je gaat de kool stoven en geeft er een oosterse touch aan. Met wat rijst of noedels kun je er dan makkelijk een complete maaltijd van maken. Dit recept staat in 25 minuten op tafel.

Chinese kool

Oorspronkelijk komt de langwerpige, mooie, lichtgroene kool met de ‘gebubbelde’ bladeren uit het verre Oosten. Tegenwoordig wordt de groente echter ook in de Nederlandse kassen geteeld en kun je hem in elke supermarkt en groentewinkel kopen. De smaak van de Chinese kool is een stuk subtieler dan van bijvoorbeeld savooiekool, witte kool of rode kool. Hij heeft veel minder een uitgesproken koolsmaak, zeg maar. Dat maakt de groente makkelijk te combineren met andere ingrediënten. De Chinese kool voelt ook een stuk lichter en minder compact aan dan zijn Westerse soortgenoten. De koolsoort is ook een stuk lichter verteerbaar dan de andere koolsoorten. Behalve bakken of stoven, zoals in het gerecht ‘gestoofde Chinese kool met gehakt’ kun je Chinese kool ook heel goed rauw eten in een salade. Snijd de kool daarvoor in heel dunne reepjes.

Gestoofde Chinese kool met gehakt verander je makkelijk in vegetarisch

Houd je niet van Chinese kool? Je kunt de stoofschotel ook maken met spitskool. Houd daarvoor verder gewoon het recept aan.

Heb je zin in gestoofde Chinese kool met gehakt, maar eet je liever geen vlees? Dan kun je er heel makkelijk een vegetarisch recept van maken door het rundergehakt vervangen door een plantaardig alternatief. Maar wat misschien een beter en lekkerder idee is, is om de champignons in het recept te vervangen door oesterzwammen. Of om wat oesterzwammen aan de champignons toe te voegen. Oesterzwammen zijn namelijk een volwaardige vleesvervanger.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Gestoofde Chinese kool met gehakt

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 Chinese kool, in repen gesneden
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons, in kwarten
  • 1 flinke ui, in dunne kwartringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zoute sojasaus
  • neutrale olie, om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Gestoofde Chinese kool met gehakt:

Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan. Bak hierin het gehakt rul. Als het gehakt gaar is, doe je de champignons, de ui, de knoflook en de chilipeper erbij. Bak die mee tot de ui glazig is. Voeg dan de vissaus, de sojasaus en de ketjap manis toe. Roer dat door het gehakt.

Vervolgens doe je de Chinese kool erbij en laat het slinken. Voeg een scheutje heet water toe, zodat de inhoud van de pan gaat koken.

Laat op een heel laag vuurtje een kwartiertje pruttelen. Breng indien nodig op smaak met wat zout.

Serveer de gestoofde Chinese kool met gehakt met witte of gele rijst en een frisse komkommersalade.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Kool - Chinese kool
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief