• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Voor een doordeweekse maaltijd, of een bijzondere gelegenheid

2
Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes – Stoofvlees is altijd lekker. En of het nu is als vlees voor de gewone doordeweekse avondmaaltijd, of voor een meer bijzonder etentje, je kunt het eigenlijk wel voor elke gelegenheid serveren. Zelfs voor een makkelijk kerstmenu zul je geen flater slaan met een goede stoofpot van bijvoorbeeld rundvlees. Voor dit recept zijn riblappen gebruikt, die zijn heel geschikt voor het maken van een stoofschotel. Het bijzondere aan de gestoofde riblappen met verse zilveruitjes, zijn natuurlijk die zilveruitjes. En dan gaat het wel over verse uitjes, en niet de zure uit een potje. Die uitjes karameliseer je zelf en je zult verbaasd staan over hoe lekker ze zijn. Die gekarameliseerde uitjes zijn overigens ook heel lekker bij andere gerechten! Het recept om ze te maken vind je hieronder

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Zilveruitjes ken je uit een potje. Wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!

Riblappen

Een recept voor gestoofde riblappen dus. Maar wat zijn dat nu precies? En wat is het verschil met ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen? Voor velen blijft het een verwarrend onderwerp, al die lappen die afkomstig zijn van het rund. Want riblappen zijn wel runderlappen, maar een runderlap is niet altijd een riblap. Volg je het nog? Er zit dus wel degelijk verschil in al die lappen. Riblappen zijn de malste runderlappen. Ze zijn wat vetter dan de ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen. Dit vet maakt dat het vlees veel meer smaak heeft en heerlijk zacht wordt als je het stooft. Dat maakt riblappen heel geschikt voor makkelijke stoofpotjes als gestoofde riblappen met verse zilveruitjes. Ze worden gesneden uit het voorste deel van de ribben.

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes van tevoren maken

Het maken van dit recept kost je wel wat tijd. Die tijd is het zeker waard, maar het komt natuurlijk niet altijd even handig uit. Daarom is het goed te weten dat je het recept voor de gestoofde riblappen met verse zilveruitjes makkelijk een dag van tevoren kunt maken. Laat het gerecht dan goed afkoelen en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Stoofschotel van rundvlees - Riblappen met verse zilveruitjes

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 190 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram riblappen, in blokjes
  • 1250 ml runderbouillon, warm
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes gerist
  • 10 salieblaadjes, gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • de blaadjes van een paar takjes tijm
  • zout en peper
  • 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
  • boter en olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde riblappen met verse zilveruitjes:

Verhit een klont boter en een scheut olie in een braadpan. Bak hierin de riblappen in blokjes rondom bruin aan. Voeg vervolgens de pastinaak, de knoflook, de tijm, de salie, en de rozemarijn toe en bak die even mee. Blus af met de bouillon. Doe de laurierblaadjes en de balsamicoazijn ook in de pan.

Laat de riblappen nu, met het deksel op de pan, op een heel laag vuurtje 3 uur heel zachtjes stoven.

Voeg na 3 uur de gekarameliseerde verse zilveruitjes toe. Laat zonder deksel nog een half uurtje pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Breng op smaak met peper en indien nodig zout.

Serveer met aardappelpuree, of gekookte aardappels met groente.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.