• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Heerlijk zacht runderstoofvlees

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Gestoofde runderwangen met oesterzwammen

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen – Stoofvlees en paddenstoelen, bij die ingrediënten denk je vast aan de herfst! En natuurlijk is het najaar een uitgelezen tijd voor stoofschotels, maar gegarandeerd dat de gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen een gerecht is dat het hele jaar door smaakt. Je bent wel een paar uurtjes zoet met de bereiding, maar dat klinkt erger dan het is. Het is vooral de stooftijd die lang duurt. Het voorbereiden is een fluitje van een cent. En tijdens het stoven van het vlees kun jij gewoon iets anders doen. Combineer de gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen met gekookte aardappels en groente, en je hebt een heerlijk AGV’tje!

Runderwangen moet je echt eens proberen

Runderwangen, ze zijn niet het bekendste stukje vlees van het rund. Heb jij dit heerlijke zachte stukje vlees wel eens gegeten? Zo niet, dan zou je het zeker eens gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen moeten proberen. Zeker als je van stoofvlees houdt. Runderwangen zijn niet het magerste stuk rundvlees, het is dooraderd met wat vetrandjes. Die zullen echter voor het grootste deel verdwijnen tijdens de bereiding. Verwijder ze vooral niet, want ze geven heel veel smaak aan het vlees.

Oesterzwammen en koningsoesterzwammen

De paddenstoelen die je gebruikt voor gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen, zijn, zoals de naam al zegt, oesterzwammen. Die paddenstoelen smaken niet naar oesters, maar danken hun naam aan hun uiterlijk, dat lijkt op een oesterschelp. De wat ‘vlezige’ paddenstoel leent zich heel goed om te gebruiken in stoofschotels. Ze nemen makkelijk de smaak van het gerecht op en houden hun structuur. Wij hebben in dit gerecht de koningsoesterzwam gebruikt. Die heeft een iets andere vorm, met een grote steel en een klein hoedje, en behoudt net iets meer ‘bite’ dan de gewone oesterzwam.

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen, een paar tips

Kun je geen koningsoesterzwammen vinden? Gebruik dan de gewone oesterzwam. Die zijn iets zachter, maar ook heel geschikt om mee te stoven. Houd voor het klaarmaken gewoon het recept aan.

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen is ook een gerecht dat heel geschikt is om te serveren bij een bijzonder etentje. Serveer het dan met een mooi aardappelgerecht als Pomme Duchess, of een lekkere aardappelpuree. Als groente kun je dan denken aan gestoofde rode kool, spruitjes of iets dergelijks.

Je kunt de stoofschotel heel goed van tevoren klaarmaken. Laat het gerecht als het gaar is goed afkoelen, en bewaar de gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen tot het moment dat je wilt gaan eten in de koelkast. Je hoeft het dan alleen nog even op te warmen.

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Gestoofde runderwangen

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo runderwangen, in blokjes
  • 150 gram bakbacon, in reepjes
  • 250 - 300 gram koningsoesterzwammen, hoed in plakjes, stelen in stukjes
  • 2 witte uien, grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 flesje donker bier (kan ook alcoholvrij)
  • 750 ml paddenstoelenbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
  • 10 salieblaadjes, grof gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels Worcestershiresauce
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen:

Verhit een scheutje olie in een grote braadpan. Bak hierin de runderwangen met de bakbacon om en om bruin aan. Schep het vlees uit de pan op een bord en bak in hetzelfde vet de ui en de knoflook aan. Vervolgens voeg je de koningsoesterzwammen toe en bak je die mee.

Schep vervolgens het vlees terug in de pan en doe de tijm, de rozemarijn, de salie en de laurierblaadjes erbij. Schenk ook de paddenstoelenbouillon, de balsamicoazijn, de Worcestershiresauce en het bier in de pan. Breng het geheel weer aan de kook, en laat het gerecht op een heel laag vuurtje minstens een uur of drie pruttelen, met het deksel op de pan. Langer mag ook. Gebruik eventueel een sudderplaatje als je op gas kookt. Proef de stoofschotel en breng op smaak met zout en peper. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.

Gestoofde runderwangen zijn lekker met gekookte aardappels en groente.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Goulash van kippendijen
Stoofschotel

Goulash van kippendijen uit de slowcooker

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Reacties 5

  1. Bernadette says:
    3 jaar geleden

    Het valt me op dat er veel vlees gerechten op staan. Net nu we minder vlees zouden moeten gaan eten. Doe jullie daar niet aan mee?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      We zijn het helemaal met je eens dat er minder vlees gegeten moet worden, Bernadette. We plaatsen ook genoeg vegetarische en vegan recepten. Maar we willen de mensen die wel vlees willen eten, en dat kan voor veel mensen dus ook maar een of twee dagen per week zijn, ook van lekkere recepten voorzien. Lekker Tafelen is er voor iedereen, vleeseter, flexitariër, vegetariër en veganist.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!