Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Gestoofde varkenswangen met appel

Een heerlijk mals stoofpotje

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
1
Gestoofde varkenswangen met appel

Gestoofde varkenswangen met appel – Varkenswangen zijn een heerlijk zacht stukje stoofvlees, afkomstig van het varken. Niet het bekendste stukje varkensvlees, maar dat wordt met dit recept anders. Het vlees is gestoofd in een heerlijke jus van witte wijn, uien en appelstroop en er zijn op het laatst nog stukjes appel aan toegevoegd. Zo ontstaat er een lekker, herfstig, stoofpotje. Heb je nog nooit varkenswangen gegeten? Dan is dit het juiste moment eens naar de slager te gaan voor varkenswangen en er eens een gerecht mee te maken. Je moet er wel een paar uurtjes stooftijd in steken, maar daarna heb je een feestmaal. Gestoofde varkenswangen met appel zijn ook heel geschikt om bij een etentje te serveren. Je kunt de varkenswangen van tevoren maken, dus je hoeft dan voor het eten niet uren in de keuken te staan. Geserveerd met aardappelpuree, en een bijpassende groente als bijvoorbeeld rode kool, heb je dan een heerlijke maaltijd! Het recept vind je onderaan dit artikel.

Varkenswangen moet je waarschijnlijk bestellen

Zoals al gezegd, varkenswangen zijn niet heel erg bekend. En omdat elk varken maar twee wangetjes heeft, komen er ook geen enorme hoeveelheden varkenswangen op de markt. De supermarkt heeft ze niet, maar een slager kan je er ongetwijfeld aan helpen. Er zijn ook internetslagers die varkenswangen, al dan niet diepgevroren, verkopen. Dus, met een beetje moeite gaat het je lukken om ze te vinden, zodat je dit recept kunt maken. Als je ze hebt gevonden, koop er dan gelijk wat extra en vries ze in. Want eenmaal varkenswangen gegeten? Dan wil je ze zeker vaker.

Welke appels kun je het beste kiezen om dit gerecht te maken?

Een wat zure appel is het lekkerst in dit recept. Wij hebben gekozen voor Granny Smith appels. Als je die aan het eind van de stooftijd van de varkenswangen even mee laat koken, dan blijven de partjes heel. Uiteraard kun je om dit recept te maken ook elke andere appel kiezen. Het is wel het handigst om een beetje stevige appels te nemen, anders krijg je gestoofde varkenswangen in appelmoes. Dat is vast ook lekker, maar hier niet de bedoeling.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Gestoofde varkenswangen met appel

Porties: 4 à 5 personen
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo varkenswangen
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 300 ml witte wijn
  • 250 ml bouillon
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • een paar blaadjes salie
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
  • 3 Granny Smith appels, geschild en in partjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofde varkenswangen met appel:

Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan.

Verhit ondertussen ook wat olie in een braadpan en zet hierin de uien en de knoflook aan tot ze glazig zijn. Blus af met de wijn en de bouillon.

Voeg de appelazijn toe, en laat de appelstroop smelten in het warme vocht.

Voeg dan de varkenswangen toe, samen met de tijm, de rozemarijn en de salie. Breng op smaak met wat zout en peper. Breng alles aan de kook en laat heel zachtjes minstens 3 uur, met het deksel op de pan, sudderen. Iets langer mag ook.

Na 3 uur schil je de appels, snijd ze in partjes en doe ze bij de varkenswangen. Laat ze meekoken tot ze zacht beginnen te worden.

Serveer de gestoofde varkenswangen met appel met gekookte aardappels en groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin9TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Reacties 3

  1. André Ghersin says:
    3 jaar geleden

    De varkenswangetjes met Granny Smidt waren buitengewoon. De salie heb ik wel weggelaten en verse oregano in de plaats gebruikt. Is wel niet hetzelfde als met salie maar warmer en accentueert de smaakt. Salie is voor mij, het kruid om vettigheden tegen te gaan maar dat is voor varkenswangetjes echt niet nodig.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Fijn dat het recept in de smaak valt, André. Verse oregano klinkt als een goed idee. Dat is het leuke van koken hè, je kunt een recept altijd naar je eigen idee aanpassen!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!