• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

4
Goulash

Goulash – Stoofvlees of stoofschotels zouden regelmatiger op het menu mogen wat ons betreft. En sterker nog, dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Bijna iedereen, uiteraard met uitzondering van vegetariërs, bezwijkt voor een bordje stoofvlees. En toch wordt het niet zo veel gemaakt. De reden? Tijd! Je werkt en geen tijd voor een pruttelpotje als bijvoorbeeld die goulash.

Om maar direct duidelijk te zijn, het maken van onderstaande goulash kost je 3 uur. Je eet het in 15 minuten op!

Waarom zou je drie uur in de keuken staan?

Ja, waarom zou je drie uur in de keuken staan? Oké, dan heb je het niet begrepen. Je hoeft voor die stoofpot geen drie uur in de keuken te staan. Je moet wel drie uur in de buurt van de keuken zijn. Zeven dagen werken doen de meesten niet, dus er is vaak wel een dag dat een pan stoofvlees wel te realiseren is. Waarom? Nou, in de eerste plaats is goulash gewoon een erg lekkere maaltijd. In de tweede plaats is goulash de trots van Hongarije. Het kan dus ook jouw trots zijn. Dit recept is geen echte klassieker, maar gewoon een recept om gewoon een lekkere goulash te maken. Zo’n bord goulash zet je gegarandeerd met plezier op tafel en je tafelgenoten zullen hun waardering absoluut laten blijken. Zo krijgen die drie uurtjes toch echt wel meerwaarde.

Goulash met rundvlees

Je kunt goulash ook van varkensvlees en zelfs van vis maken. Rundvlees is echter het meest gekozen. In onderstaand goulash recept zijn riblappen gebruikt. Je kunt ook sukadelappen gebruiken. Kies vooral wat vettere stoofvleessoorten, omdat dat veel doet met de smaak en door de lange bereidingstijd van het vlees vind je er eigenlijk niets van terug.

Een soep of een stoofpot?

Oorspronkelijk is goulash een soep. Het recept draait dan ook meer om de paprika, de tomaat en de andere verse groenten die je er aan toevoegt. Dit maakt dan ook direct duidelijk dat je in een dergelijk gerecht ook vis, kalfsvlees of lamsvlees kunt verwerken.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Goulash

Porties: 4 grote eters
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo riblappen in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 0,5 winterpeen, in kleine stukjes
  • 0,5 rode peper, gehakt, zonder zaad
  • 500 gram tomaten, in stukjes
  • 4 paprika’s (kleur naar wens), in reepjes
  • 2 volle eetlepels paprikapoeder
  • 2 volle theelepel oregano, gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 runderbouillon blokjes
  • ongeveer 250 ml water
  • een paar takjes peterselie, gehakt
  • olie of boter om te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je goulash:

Bak in een grote braadpan het vlees rondom bruin. Voeg dan de uien, knoflook, winterpeen en chilipeper toe en bak even mee.

Roer dan de paprikapoeder, oregano en karwijzaad erdoor. Bak ook even mee.

Doe vervolgens de tomaten, laurierblaadjes en de bouillonblokjes erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg water toe tot alles onder staat. Dit zal ongeveer 250 ml water zijn. Kan iets meer of minder zijn.

Laat dit alles op een heel laag vuur minstens 2,5 uur stoven. Langer mag ook. Wel af en toe roeren, en als nodig wat extra water toevoegen.

Voeg de verse paprika toe als het vlees nog ongeveer 15-20 minuten heeft te gaan.

Bestrooi met de peterselie en serveer de goulash met rijst, of aardappelpuree. Gekookte sperziebonen of een komkommersalade zijn er lekker bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.