• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash op eigen wijze

Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Connie Derks door Connie Derks
in Stoofschotel
4
57
Goulash met rundvlees recept

Goulash op eigen wijze – Goulash is bij veel mensen een geliefd comfortfood. Geserveerd met rijst, pasta, of aardappelpuree, het is altijd lekker. Het kost je even wat tijd om het gerecht te maken, maar dan heb je ook wat. Een pan vol lekker kruidig stoofvlees, met een Oost-Europees tintje. Je keuken wordt ook nog eens gevuld met de lekkerste geuren tijdens het stoven. Je maakt dit gerecht volgens een recept dat een echt familierecept is.

Een recept voor goulash op eigen wijze

Goulash is echt een verwarmend gerecht, vol van smaak en lekker kruidig. Er zijn heel veel recepten voor dit gerecht, iedere kok heeft wel weer een andere variant. Het recept van de ‘goulash op eigen wijze’ heb ik een beetje bij mijn schoonvader afgekeken. Hij stond bekend om zijn goulashsoep, wat in feite bijna hetzelfde is als de stoofschotel. Mijn schoonouders hadden een restaurant en later een chauffeurscafé. Het recept van de goulash en het soeprecept verhuisde mee. De mensen kwamen van heinde en verre voor zijn soep. Die was rijkelijk gevuld met het vlees van riblappen of runderpoulet en er zat een flinke slok rode wijn in, wat het vlees supermals maakte. Ik kan hem helaas het precieze recept niet meer ontfutselen, maar dit recept voor de stoofschotel komt naar mijn idee dicht in de buurt.

2015 01 13 15.32.19
2015 01 13 15.49.40

 

Heb je over van de stoofschotel? Maak er eens soep van!

Heb je goulash over? Dan kun je er makkelijk een goulashsoep van maken. Voeg er runderbouillon aan toe en bind de soep bij met een papje van bloem met water tot de gewenste dikte. Laat wel nog 2 minuutjes doorkoken omdat de bloem moet garen. Die soep is net zo lekker als de stoofschotel. Het is dus zeker de moeite waard om wat extra te maken, waarmee je dan de volgende dag de soep maakt.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Goulash

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo runderpoulet of riblappen
  • 4 uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • 300 gram rode wijn
  • een blik tomatenstukjes
  • 1-2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter of olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je goulash:

Laat als eerste het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.

Snijd de riblappen in grove stukken.

Snijd de uien en de paprika grof.

Snijd de champignons in plakjes.

Verwarm de boter of de olie in een pan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden. Bak het vlees rondom goed bruin en haal het uit de pan.

Bak in de pan de uien bruin, voeg eventueel iets boter toe.

Doe er de paprika bij en bak die kort mee.

Pers de knoflook boven de ui en de paprika en voeg de beide paprikapoeders toe. Bak eventjes kort door.

Voeg er de wijn en de tomatenblokjes aan toe en breng aan de kook.

Doe er nu het vlees en de champignons bij.

Ris de tijm erboven en doe er de laurier en zout en peper naar smaak bij.

Laat dit alles minimaal 2 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is. Laat nu een half uur de deksel van de pan zodat het een beetje in kan koken.

Maak een papje van de bloem met een beetje water, zorg dat er geen klontjes in zitten. Schenk beetje bij beetje het bloempapje al roerende bij het vlees, totdat het de juiste dikte heeft. Laat nog 5 minuten doorkoken en breng de goulash verder op smaak met zout en peper naar wens.

Serveer de goulash met rijst of aardappelpuree.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rundvlees - RunderpouletVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin17VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Reacties 57

  1. Tom klaassens says:
    6 maanden geleden

    Een heel leuk recept. Vrijwel alle reacties zijn positief en dragen vaak inhoudelijk bij om het te perfectioneren. Ik pik er altijd de opmerkingen uit waar ik wat mee kan. Mijn tip: voor hen die echt niet met rode wijn uit de voeten kunnen of willen: gebruik 0,0% rode wijn.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      Bedankt voor je compliment Tom, en natuurlijk ook voor je tip!

      Beantwoorden
  2. Tatjana Lobanova says:
    10 maanden geleden

    Ik heb deze recept vakker gekookt en het is heerlijk en je kan ook zelf variëren met kruiden en groente en inderdaad gerokte spekjes bij ook heel lekker. Mijn favoriete goulashsoep recept! Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Heel graag gedaan, leuk om te horen dat het je favoriete goulash recept is.

      Beantwoorden
  3. Yvonne Zwart says:
    1 jaar geleden

    Alles staat klaar, ga het zo maken, lijkt mij heerlijk! Ik stuur recept altijd gewoon per mail door aan mezelf en sla het op!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      We zijn benieuwd naar het resultaat Yvonne! Maar waarom mailen en opslaan? Het is toch altijd te vinden op onze website?

      Beantwoorden
      • Yvonne Zwart says:
        10 maanden geleden

        Ja is waar! Kennelijk doe ik moeilijk terwijl het makkelijk kan!
        Het is overigens prima gelukt, smaakte heerlijk, dank je!

        Beantwoorden
  4. Jolanda Evertz says:
    2 jaar geleden

    Even een vraagje?
    Welke rode wijn kan ik gebruiken?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Een krachtige rode tafelwijn zoals bordeaux is hiervoor perfect, maar een restje rode wijn die je zelf lekker vind kan meestal ook prima.

      Beantwoorden
  5. Ien says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk ,maar doe er altijd komijn in,maakt het net ff af

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Komijn is inderdaad ook erg lekker in goulash.

      Beantwoorden
    • H. Reekers says:
      2 jaar geleden

      Goed recept, ik voeg zelf ook altijd wat uitgebakken gerookte spekjes toe.

      Beantwoorden
  6. patrick says:
    3 jaar geleden

    Echt een super recept, heb nu 2 grote pannen met 8. Liter staan. Morgen heerlijk eten met fam vrienden en buren.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    Groetjes patrick

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Dat is nogal een portie, daar kunnen veel mensen van genieten. Een gezellige dag gewenst.

      Beantwoorden
      • Leonie says:
        3 jaar geleden

        Was super lekker! Ik heb ook nog soep gemaakt van het restje dat over was, ook heerlijk! Ik heb wel runderbouillon gebruikt in plaats van wijn omdat we kleine kinderen hebben. Dit ga ik zeker vaker maken!

        Beantwoorden
        • Hans says:
          1 jaar geleden

          De alcohol verdampt bij het verwarmen! Dus is veilig voor kinderen..

          Beantwoorden
  7. Anneke says:
    3 jaar geleden

    Komt niemand op het idee om even een foto van het recept te maken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Hoe bedoel je dit Anneke?

      Beantwoorden
  8. Pan Lu-Ming says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel gram is dat blik tomaten stukjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      400 gram Pan Lu-Ming

      Beantwoorden
      • Miriam Kleborn says:
        2 jaar geleden

        Goulash is soep, de gebonden versie heet Pörkölt! En maak je boven n open vuur. K raad deze versie zeer aan! Zorg er wel voor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en stoof niet op direct vuur, maak gebruik van n ” heksenpan”. Af en toe n beetje deksel open om de rook naar binnen te laten. Echt mega lekker!

        Beantwoorden
        • Connie Derks says:
          2 jaar geleden

          Wat een mooie manier om goulash te maken Miriam. Een stukje nostalgie.

          Beantwoorden
        • Cees says:
          2 jaar geleden

          Mijn Hongaarse vrouw is zo blij met jouw commentaar! 110 ,,%eens!

          Beantwoorden
  9. Tim says:
    4 jaar geleden

    Beste, ik wilde graag dit recept proberen..alleen vraag ik me af hoeveel Mililiter wijn is op 300gram?

    Dankuwel
    Tim

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Hiervoor kun je 300 ml nemen.

      Beantwoorden
    • Gijs says:
      4 jaar geleden

      Hoi hoi!

      Kun je het recept ook compleet halveren? Of kom je dan vocht tekort voor het sudderen?

      Gijs

      Beantwoorden
      • Connie Derks says:
        4 jaar geleden

        Wanneer je een kleinere pan neemt moet dit lukken lijkt me. Even in de gaten houden tijdens stoven. Denk je dat er te weinig vocht bij zit kun je eventueel meer vocht toevoegen.

        Beantwoorden
        • Linda says:
          4 jaar geleden

          Dit ziet er heerlijk uit.. Kan ik de wijn ook weglaten…? Ivm met hele jonge kids?

          Beantwoorden
          • Connie Derks says:
            4 jaar geleden

            Wanneer je liever geen wijn gebruikt kun je hier ook bouillon voor nemen. Ook lekker.

  10. De Eekhoornhof says:
    4 jaar geleden

    Nog een kleine vraag, waarop het antwoord wellicht nog wat toe kan voegen aan eerdere opmerkingen/vragen ook.
    Welk paprikapoeder wordt in het recept bedoeld, scherp of zoet?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Hier wordt de zoete paprikapoeder gebruikt voor een volle smaak. Wil je graag wat meer pit kan er natuurlijk ook een scherpere versie worden toegevoegd. De gerookte paprikapoeder is er ook in vele sterktes, hier gebruiken we de milde versie. Maar zoals altijd smaken verschillen en gebruik wat er is en wat er lekker gevonden wordt.

      Beantwoorden
  11. Gerda says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de goulash gemaakt en hij smaakt voortreffelijk.. ik heb er wel meer kruiden in gedaan omdat we wel van een beetje pit in het eten houden. Maar dat is een kwestie van smaak. Ik was wel de rode wijn vergeten er in te doen. Dus de fles er naast gezet. Fantastisch recept. geweldig.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Dank je Gerda, fijn dat dit familierecept ook bij jullie in de smaak is gevallen. En een goed plan die fles wijn ernaast!

      Beantwoorden
  12. Irma van Dijk says:
    4 jaar geleden

    Geweldig recept. Lekkerste goulash ooit!! Alle extra tips meegenomen: bouillonblokje, theelepeltje karwijzaad en -omdat het zo lekker is- meer teentjes knoflook toegevoegd. Zalig! Deze goulash is ‘must have’ voor elk kookboek!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Fijn om te horen dat het zo goed bevallen is. Het is echt een recept waar ieder zijn eigen draai aan kan geven. Hoop dat je er nog vaak an kan genieten

      Beantwoorden
  13. Leny says:
    5 jaar geleden

    Snufje cayennepeper voor de liefhebber. Zelf doe ik het vlees in een plastic zak samen met bloem en iets cayenneper flink schudden overtollige bloem afschudden en dan aanbraden. Verder voeg ik nog 1 runderbouillonblokje toe.

    Beantwoorden
  14. Willy says:
    6 jaar geleden

    Vind alles mooi maar als ik het niet op een A4 kan uitprinten kan ik het ook niet maken,hoop dat ik het toch nog eens kan krijgen ik eet graag lekker.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 jaar geleden

      Lekker eten, daar houden wij ook van Willy ? Uitprinten kan met de link onder het recept. ( Ook op een A4! )

      Beantwoorden
  15. Cecile says:
    6 jaar geleden

    Normaal staat er altijd PRINTEN onder het recept, dat staat er nu ook niet. Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 jaar geleden

      Er wordt gewerkt aan een oplossing Cecile, via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.

      Beantwoorden
  16. Nol van Lier says:
    6 jaar geleden

    Mij lukt het copiëren ook niet.

    Beantwoorden
  17. Marga says:
    6 jaar geleden

    Kun je dit recept ook kopiëren. Mijn lukt het niet.

    Dank, Marga

    Beantwoorden
  18. Marianne says:
    6 jaar geleden

    Heb je nog suggesties over een toevoeging van kruiden oid. Ik vond de smaak wat flauw. Of ik heb iets vergeten toe te voegen. Ik heb me wel aan de hoeveelheden gehouden in het recept.

    Beantwoorden
    • Henriëtte says:
      6 jaar geleden

      Ik heb er nog een runderboulion blokje aan de toegevoegd. Was heerlijk.

      Beantwoorden
      • Alex says:
        5 jaar geleden

        Raar, dat iedereen staat te koken met een A4’tje in zijn handen, ik mag er niet aandenken! Een recept hoort een richtlijn te zijn geen bijbel, enkel bij patteserie is dit noodzakelijk!

        Beantwoorden
    • Michel says:
      5 jaar geleden

      Karwijzaad, niet te veel, dat hoort in goulash.

      Beantwoorden
      • Gulas4life says:
        4 jaar geleden

        Echte gulas wordt heel anders gemaakt. En is het lekkerste op een stoofpot buiten op het vuur. In echte gulas hoor rundvlees, ui, paprikapoeder, komijnzaad, knoflook, laurierblaad, stukjes tomaat, zout en peper, water, wortel, peterseliewortel, selderiewortel, paprika, aardappels, rode pepers en peterselie. Als je het zo maakt is er geen bloem of runderbouillon nodig. Dit moet dan ook wel 2 en een half uur koken. De zetmeel van de aardappels en de uien maken het dik. Een gulas zit tussen een soep en een stoofschotel in.

        Beantwoorden
  19. Jose says:
    7 jaar geleden

    Copy paste is niet mogelijk en printen kan alleen inclusief de foto’s

    Compleet belachelijke verspilling van inkt en papier

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Als je dat wat netter zegt Jose dan leg ik met alle plezier uit dat het wel mogelijk is.

      Beantwoorden
    • Grumpette says:
      4 jaar geleden

      Dan schrijf je het toch over? Kleine moeite als je het perse op papier moet hebben toch?
      Vergeet niet dat er een boel werk, tijd en energie achter dit GRATIS recept zit, op deze GRATIS site.

      Beantwoorden
  20. MAJA Quak says:
    7 jaar geleden

    Heb kort geleden de kip prei knoflook en crumbels bereid env we vonden het heerlijk voor herhaling vatbaar.
    Hartelijk bedankt voor het recept we zijn er weer blij mee!!
    Hartelijke groetjes maja

    Beantwoorden
  21. Hendrik says:
    8 jaar geleden

    Je bent het theelepeltje karweizaad vergeten. Een must in Goulash!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 jaar geleden

      Dit is een recept naar eigen wijze 😉 Karwij is vrij uitgesproken van smaak en niet iedereen heeft het in huis. Maar de liefhebbers kunnen het er gerust bij doen.

      Beantwoorden
  22. mark says:
    9 jaar geleden

    hoi welk chauffeurs cafe was dit gr mark

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Wat is de vraag precies Mark?

      Beantwoorden
    • connie says:
      9 jaar geleden

      hoi Mark, dit was chaufeurscafe het Ven in Venlo

      Beantwoorden
  23. corbison says:
    10 jaar geleden

    Deze is lekker gemaakt volgens recept en volgende dag nog lekkerder. Is een goede maaltijd voor de winter met rijst en stokbrood

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!