• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Grieks varkensvlees gestoofd in rode wijn: Tigania

Zacht gegaarde hamlappen met de smaken van Griekenland

Connie Derks door Connie Derks
in Stoofschotel
0
Grieks varkensvlees

Grieks varkensvlees gestoofd in rode wijn: Tigania – Als je de menukaart in een willekeurig Grieks restaurant openslaat, zie je de meest indrukwekkende namen voorbij komen. Sommige gerechten kent vrijwel iedereen zoals de moussaka, de gyros en de souvlaki. Maar er staan nog veel meer gerechten op de kaart waar je geen idee van hebt wat het eigenlijk is. Gelukkig staat er dan vaak de omschrijving onder zodat je er toch een voorstelling bij kan maken. Dit recept voor Grieks varkensvlees met de prachtige naam Tigania is daar een goed voorbeeld van. De naam van dit Griekse gerecht heeft weinig met de ingrediënten te maken, het is vernoemd naar de pan, een koekenpan wel te verstaan.

Zacht gegaard Grieks varkensvlees

In Griekenland eten veel mensen veel varkensvlees omdat dat vroeger veel werd gegeten. En dat is ook waarom er zoveel verschillende soorten Tigania zijn. Meestal wordt dit Griekse gerecht gemaakt met varkensvlees, gestoofd in wijn, in een grote koekenpan. Vooral die grote koekenpan is belangrijk omdat zo het vocht beter verdampt. Soms worden er aan het Grieks varkensvlees ook groente toegevoegd zoals paprika of prei. Onderstaand recept is zonder extra groente dus een echt vleesgerecht.

De eenvoud is het geheim

Dit recept voor Grieks varkensvlees is vrij eenvoudig en wordt gemaakt met hamlappen, rode wijn, oregano, mosterd en niet te vergeten knoflook. Die mooie ingrediënten laat je samen lekker stoven tot het vlees heerlijk zacht is en totdat het vocht is verdampt. Daar moet je echt wel minimaal een uur voor uittrekken. Het kan zijn dat je tijdens het stoven van dit Griekse varkensvlees nog wat extra water moet toevoegen. Dat is een beetje afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes, maar ook van de pan die je gebruikt en van hoe hoog je het vuur zet. Pas als het vlees lekker zacht is, is het gerecht klaar.

Geen Griekse keuken zonder oregano

Grieks varkensvlees wordt gestoofd in een mengsel van rode wijn en bouillon wat voor een zachte structuur van het vlees zorgt. En er wordt ook royaal oregano gebruikt. Dat zijn typisch Griekse kruiden. Als je ooit in Griekenland op vakantie bent ga dan niet naar huis zonder een zak gedroogde oregano. Die is heerlijk kruidig en geeft heel veel gerechten een lekkere kruidige smaak.

Hamlappen

Hamlappen; mals en mager varkensvlees

Varkensvlees, het is te koop onder allerlei benamingen. Maar weet jij ook het verschil tussen al die varkenslappen, filetlappen en hamlappen?

Grieks varkensvlees gestoofd in rode wijn: Tigania

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram hamlappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel oregano
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels mosterd
  • 250 ml rode wijn
  • 2 eetlepels Griekse olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroenrasp

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Grieks varkensvlees:

Snijd het vlees in blokjes en laat het op kamertemperatuur komen.

Snijd de ui in stukjes.

Verhit een ruime koekenpan met de olie en bak daarin het vlees aan alle kanten mooi bruin.

Doe de uien bij het vlees in de pan en knijp er de teentjes knoflook boven uit.

Voeg nu de oregano en een beetje peper toe, zout kan later eventueel, want de mosterd en de bouillon bevatten ook al vrij veel zout.

Bak dit samen even krachtig door.

Breng de bouillon, de mosterd en de wijn samen met een kopje water aan de kook. Giet dit voorzichtig bij het vlees en roer alle aanbaksels los.

Zet het vuur laag en laat het Griekse varkensvlees rustig minimaal een uur, maar liever langer gaarstoven. Voeg eventueel nog iets extra water toe als er teveel vocht is verdampt.

Proef na een half uurtje of er eventueel zout of peper bij het vlees mag.

Voeg de citroenrasp toe en laat dit meestoven.

Als bijna alle vocht verdampt is en als het vlees lekker zacht is, is het vlees klaar.

Schep het Griekse varkensvlees in een grote schaal. Lekker met frietjes of rijst en een Griekse salade.

Tafel lekker !!

Tags: GrieksVleesVlees - Stoofschotel met varkensvlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief