• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Griekse stoofschotel met pasta: Youvetsi

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
5
Youvetsi Griekse stoofschotel met pasta

Griekse stoofschotel met pasta: Youvetsi – De Griekse keuken heeft echt hele mooie, lekkere en verrassende traditionele gerechten. Eén van die smakelijke Griekse gerechten is wel deze stoofschotel. Youvetsi. Deze stoofschotel met pasta wordt traditioneel gegeten met kritaraki oftewel orzo, een op rijst lijkende pasta. Natuurlijk kun je deze vervangen door een kleine pasta.

Runderriblappen

Voor deze Griekse stoofschotel maken we gebruik van runderriblappen. Dit is heerlijk stoofvlees, maar het heeft wel degelijk tijd nodig om de juiste garing te bereiken. Daarmee is dit zo’n heerlijk pruttelpotje dat je ’s morgens al voorbereidt en dat vervolgens ’s middags heerlijk op het fornuis staat te pruttelen en zijn heerlijke geur afgeeft. Zeker weten dat jij straks heel veel trek hebt en graag een bordje vol schept.

Om de stoofschotel op smaak te brengen gebruiken we een zelfgemaakte kruidenmix van:

  • 2 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl dragon
  • 1 tl peterselie (gedroogde)
  • 3 tl oregano
  • 1 tl koriander
  • 2 tl milde paprikapoeder

Meng alle kruiden door elkaar en zet weg tot gebruik.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Griekse stoofschotel met pasta: Youvetsi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 300 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram runderriblappen
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 ml balsamico azijn
  • 1 laurierblad
  • 75 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 125 ml runderbouillon
  • kruidenmix
  • 75 gram feta
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Let op de kruidenmix in de begeleidende tekst!!

Zo maak je de Griekse stoofschotel met pasta:

Ontvel de tomaten, dit doe je door met een scherp mes een kruis te maken aan de onderkant van de tomaat, houd hem vervolgens voor 20 seconden in kokend water en dompel hem dan direct in ijskoud water. Het vel van de tomaat zal nu loslaten en kun je er zo vanaf trekken. Snijd het vlees in blokjes, snipper de ui fijn, snijd de ontvelde tomaten ook in stukjes en snijd de peterselie fijn.

Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Doe de ui erbij en pers hierboven de knoflook uit. Laat dit geheel eventjes doorbakken, voeg vervolgens de helft van de kruidenmix toe. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat dit weer iets verdampen (ongeveer een minuut). Doe het laurierblad erbij en schenk de wijn erbij. Laat weer even 2 minuutjes pruttelen. Voeg als laatste de tomaten, de tomatenpuree, de bouillon en de overgebleven helft van de kruidenmix toe. Roer alles even om en laat nu zeker 3 uur stoven. Ondertussen kun je af en toe even omroeren en mocht de saus te dik worden wat extra water toevoegen. Zodra het vlees heerlijk zacht is is de Youvetsi klaar.

Serveer de Griekse stoofschotel met pasta (Youvetsi) met orzo (of een andere kleine pasta), brokkel de feta erboven en strooi de peterselie erover.

Tafel lekker !!

Tags: GrieksVleesVlees - Stoofschotel met rundvlees
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Reacties 5

  1. Henrico says:
    2 jaar geleden

    Ongelooflijk! Om welke kruidenmix het gaat is niet te vinden, waarom niet gewoon aan het recept toevoegen.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Ongelooflijk! Je hebt dit recept gratis gekregen en dan zo reageren. Tip: De kruidenmix staat letterlijk boven het recept volledig beschreven.

      Beantwoorden
  2. Willa says:
    3 jaar geleden

    Kruidenmix? Wat voor kruidenmix?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Zie de begeleidende tekst boven het recept Willa

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!