• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje – Voor deze versie heb ik me laten inspireren door zowel Goulash als Chili con Carne.

Goulash

Goulash -of goelasj- is het Hongaarse nationale gerecht en is meer een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofschotel en deze schotel wordt meestal ook goulash genoemd.

Er zijn veel varianten van goulash. Met bijvoorbeeld rundvlees, schapenvlees, varkensvlees of vis.

Oorspronkelijk wordt Goulash gemaakt in een grote ketel (Hongaars: bogrács) die men boven een houtvuur hangt. De bereiding duurt een aantal uren, waarbij men voortdurend in de soep roert en kokende vleesbouillon of water toevoegt.

Chili con Carne

In Chili con Carne worden vaak kidneybonen verwerkt. Kidneybonen heten oorspronkelijk rode nierbonen in het Nederlands, door hun vorm. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Oorspronkelijk komen ze uit Noord- en Midden-Amerika. Je ziet ze dan ook veel in gerechten uit die streken. Denk maar aan pittige chili’s en taco’s.

De combinatie van deze twee gerechten leverde uiteindelijk een heel smaakvolle stoofschotel op.

Runderlappen

Runderlappen

Weet jij wat runderlappen zijn? Je denkt dan vast aan bieflappen, riblappen, sucadelappen et cetera. Maar wat zijn dan 'gewone runderlappen'?

Hongaarse goulash met een Mexicaans tintje

Stoofschotel voor 4 personen

Voor de saus:

  • 120 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 eetlepel olijfolie
  • 800 gram verse tomaten
  • 1,5 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout

Voor de ovenschotel:

  • 650 gram runderlappen, in stukken
  • 1 blik kidneybonen (240 gram), uitgelekt
  • 2 grote rode uien, in grove ringen
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 1,5 theelepel komijnzaad, geplet
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel pili-pili schilfers of chilivlokken
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel bakboter
  • zure room
  • peterselie
  • zout en peper naar smaak

De saus:

Doe de gesnipperde ui samen met de knoflook en de olijfolie in een pan en laat even glazig worden. Voeg de in stukken gesneden tomaten, suiker en zout toe en laat ongeveer een 20 minuten koken. Roer af en toe in de pan. Laat de saus afkoelen en mix met een staafmixer heel fijn.

De ovenschotel:

Bak het vlees in de boter goudbruin aan in een pan en schep vervolgens in een ovenbestendige braadpan. Verdeel hierover 1 eetlepel bloem (voor de binding erna).  Stoof de uien en de knoflook glazig in de pan en doe bij het vlees. Kruid alles met de pili-pili schilfers, geplette komijnzaadjes, paprikapoeder, zoete chilisaus, bouillonblokje, peper en zout en roer goed om.

Verdeel de tomatensaus over het vlees en schep om tot alles met de saus is bedekt. Zet dit 1 uur in de voorverwarmde oven op 120°.

Schil de aardappels en verdeel in grove stukken. Snijd de paprika’s eveneens in grove stukken. Haal de braadpan uit de oven en voeg de aardappels en paprika s eraan toe, eventueel verdeel je er nog een beetje heet water aan toe, (de aardappels moeten onderstaan). Zet nog 25 minuten terug in de oven.

Voeg er als laatste de kidneybonen aan toe en zet de pan nog eens 15 minuten in de oven. Bestrooi met wat verse peterselie en serveer met een lepeltje zure room.

Tafel Lekker!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Goulash van kippendijen
Stoofschotel

Goulash van kippendijen uit de slowcooker

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!