Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje – Kabeljauw wordt in onze Noordzee gevangen. Toch wordt maar al te vaak voor geïmporteerde varianten gekozen. Vooral vanwege de lagere prijs kiezen we liever voor Tilapia of Pangasius. Weet jij waar die vandaan komen? Weet jij wat de impact op het milieu is als je voor deze vissoorten kiest? Uiteindelijk betalen we meestal met z’n allen de prijs van deze keuzes. Maar dat is nog niet alles. Want de reden dat wij voor kabeljauw kiezen zit ‘m niet zozeer in prijs of in milieu problematieken, maar vooral in de smaak.
Wij kiezen graag voor kabeljauw vanwege het mooie witte en vooral stevige visvlees.
Vooral in een stoofpot raden we je kabeljauw aan. De structuur van de vis blijft beter en daarmee zetten je echt een topgerecht op tafel. Probeer het eens met deze kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje
Doe niet zo moeilijk!
Vis schrikt veel mensen af. Want wat kun je eigenlijk maken met vis? Het beeld van een hele vis, waar de kop nog aan zit, vinden we bijna massaal afschrikwekkend. Maar tegenwoordig koop je overal visfilet. De visboer fileert en ontschubt de vis al voor je. Jij krijgt een clean stukje vis en daarmee wordt het bereiden ervan ook een hele eenvoudige klus. Er is niets moeilijks aan deze kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje. En toch kun je deze uitstekend op tafel zetten voor een wat luxer diner.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 g kabeljauwfilets (in blokjes gesneden)
- 1 rode puntpaprika (in blokjes)
- 1 gele puntpaprika (in blokjes)
- ½ pikant pepertje (in fijne ringen)
- 250 gram broccoli (in roosjes)
- 250 gram romanesco (in roosjes)
- 250 gram krielaardappels
- 1 ui (fijn gesneden)
- 1 el maïzena
- 350 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 klontje boter
- 1 el kerriepoeder
- peper en zout
- 2 lente-uien
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje:
Stoom of kook de broccoli en romanesco beetgaar. Het is echt aan te raden als deze fantastische groenten nog een bite hebben.
Spoel de krielaardappeltjes en kook of stoom deze ook beetgaar.
Smelt een klontje boter in een royale pan en stoof de ui, paprika en peper even aan. Voeg de kerriepoeder toe en laat even meestoven. Halveer de krielaardappels en voeg toe samen met de broccoli en de romanesco.
Blus af met de kippenbouillon. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten op een zacht vuur stoven.
Meng de maïzena met een beetje water. Voeg het papje toe aan de stoofpot en laat even indikken tot een dikte die jij lekker vindt. Doe er dan de vis bij en laat zachtjes sudderen (tegen de kook aan) tot de vis gaar is.
Verdeel de vis over kommen en garneer met de fijngesneden lente-uien en eventueel wat verse dille.
Serveer de kabeljauw stoofpot met een Oosters tintje direct.
Tafel lekker !!