• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Kippenstoof met polenta-balletjes

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
kippenstoof met polenta-balletjes

Kippenstoof met polenta-balletjes – Dit is een compleet gerecht op zich. De polenta-balletjes geven de vulling aan de kippenstoof en zijn het zetmeelcomponent van het gerecht. In dit recept heb ik heel bewust gekozen voor kippendij. Dit vlees heeft meer gewerkt en meer vet. Waardoor het bij een langere bereidingswijze zoals stoven malser blijft dan bijvoorbeeld een kipfilet die snel droog word bij een bereidingstechniek als stoven. In de winter gebruik je natuurlijk knolselderij, maar wil je deze stoofpot in de zomer maken, dan kun je deze ook prima vervangen voor bleekselderij die dan volop verkrijgbaar is. Wil je meer weten over polenta? Wij hebben hier alle info voor je op rij gezet. Een mooi gerecht om aan te passen naar de seizoenen.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Kippenstoof met polenta-balletjes

  • 30 gr. bloem
  • Peper en zout
  • 600 gr. kippendijfilet
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 1 grote ui
  • 1/2 winterpeen
  • 1/3 knolselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,2 l. kippenbouillon
  • 175 gr. bloem
  • 2 tl. bakpoeder
  • 100 gr. polenta
  • 1 el. suiker
  • 1 snuf zout
  • 400 ml. room
  • 2 el. peterselie
kippenstoof met polentaballetjes brunoise
kippenstoof met polentaballetjes balletjes

Snij de kippendijfilet in grove stukjes. Doe de bloem met de zout en peper in een diepe kom en wentel de kipstukjes erdoor heen. Verhit in een grote stoofpan de zonnebloemolie. Bak hierin de bebloemde kipstukjes tot ze aan alle kanten gebakken zijn. Snij ondertussen de ui in partjes, de winterpeen in fijne blokjes evenals de knolselderij. Doe de ui, winterpeen en knolselderij bij de kip en bak dit mee. Als de ui glazig is voeg je de kippenbouillon toe en de laurierblaadjes. Laat dit geheel 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.

In de tussentijd maak je de polenta-balletjes door de bloem, bakpoeder, polenta, suiker en zout bij elkaar te doen. Voeg de room toe. Dit lijkt in het  begin heel erg dun maar hoe langer je het roert met bijvoorbeeld een pollepel, hoe dikker word. Dit komt omdat de polenta de room langzaam opneemt. Als het zo dik dat je er balletjes van kunt maken, is het klaar. Bloem je handen in, anders blijven de balletjes plakken en maak balletjes van 7 á 8 cm in diameter.

Na 20 minuten doe je balletjes heel voorzichtig in de kippenstoof. Het liefst één voor één. Als het vocht toch wat verdampt is kun je er voorzichtig een beetje water of kippenbouillon bij doen. Zorg ervoor dat de balletjes bijna helemaal onder staan. Laat het geheel nog 15 minuten stoven zonder deksel. De balletjes zullen wat zacht worden aan de zijkant, dit gaat de bouillon nog wat binden. Samen met de bloem die om de kip zat.

Als je het gaat serveren, schep de balletjes dan weer voorzichtig uit de pan met kippenstoof. Van buiten zijn ze zacht en van binnen stevig, een beetje als grove cake of couscous. Het is moeilijk te omschrijven maar wij vonden het erg lekker. Echt comfort-food. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de kippenstoof met polenta-balletjes vlak voordat je hem serveert.

Tafel Lekker!

Tags: Vlees
DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief