• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
0
Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof – Iets lekkers na een lange werkdag? Dit is een stoofschotel die je van tevoren klaar kunt maken, zodat je hem alleen nog maar hoeft op te warmen. Heerlijk comfortfood, boordevol verse groenten! Aubergines, kikkererwten en lamsgehaktballetjes, gestoofd in tomatensaus. Het gebruik van lamsgehakt, en de kruiden en specerijen geven er een klein Arabisch tintje aan. Ruik je de heerlijke geuren al? Een beetje couscous of bulgur erbij, eventueel nog een frisse salade en je maaltijd is compleet! Serveer de lamsgehaktballetjes in auberginestoof lekker makkelijk in een grote kom, plof op de bank en zet je favoriete Netflixserie aan. Een relaxter begin van de avond bestaat er niet!

Dit is waarom je voor lamsgehakt kiest

In de stoofschotel is lamsgehakt gebruikt voor de gehaktballetjes, omdat dit een ingrediënt is dat in de Arabische keuken veel gebruikt wordt. De lamsgehaktballetjes in auberginestoof hebben een ook een Arabisch tintje door het gebruik van aubergine en kikkererwten. De smaken van de Arabische keuken dus, en daar hoort gewoon lamsgehakt bij. Lamsgehakt wordt in Nederland niet heel veel gegeten, dus houd er rekening mee dat je het misschien even van tevoren moet bestellen bij de slager, als je de lamsgehaktballetjes in auberginestoof wilt maken. Dit zal hij of zij ongetwijfeld graag voor je doen.

Lamsgehaktballetjes in een heerlijke auberginestoof

De saus waarin je de lamsgehaktballetjes serveert, is een heerlijke auberginestoof. Er zijn nog veel meer groenten in de saus verwerkt, maar de aubergine vormt het hoofdingrediënt. Houd je wel van aubergines, maar weet je niet zo goed wat je met die mooie paarse vruchtgroente moet doen, dan is dit een recept dat je zeker eens moet proberen. Ook de mensen die roepen dat ze niet van aubergines houden, kunnen maar zo toch voor de bijl gaan als ze de lamsgehaktballetjes in auberginestoof proeven. Wil je de stoofschotel een extra Mediterraan tintje meegeven, garneer hem dan met granaatappelpitjes en wat verkruimelde feta.

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes

De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Lamsgehaktballetjes in auberginestoof

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels panko of paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels pul biber of chilivlokken
  • 3 eetlepels ras el hanout
  • 1 1/2 eetlepel oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 5 verse tomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • olie om in te bakken
  • optioneel: peterselie, granaatappelpitten, feta of geitenkaas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsgehaktballetjes in auberginestoof:

Doe het lamsgehakt in een grote kom. Voeg het ei, de panko, het zout, 1 theelepel pul biber, 1 eetlepel ras el hanout er aan toe. Meng alles goed door het lamsgehakt heen en maak er balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Leg de balletjes op een bord en zet dat even in de koelkast.

Verhit wat olie in een grote braadpan. Zet hierin de ui en de knoflook even aan tot ze glazig zijn. Doe de aubergine, de tomaten en de tomatenpuree er bij en laat die even meebakken. Voeg 2 eetlepels ras el hanout, 1 theelepel pul biber en de oregano toe. Roer dit door de groenten heen en blus af met de groentebouillon.

Breng het geheel aan de kook. Leg dan de lamsgehaktballetjes in de auberginestoof. Niet roeren, gewoon er bovenop leggen. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht zo een minuut of 10 zachtjes stoven.

Roer dan de gehaktballetjes er voorzichtig door heen en laat nog 10 minuten stoven. Schep vervolgens de kikkererwten er door en laat ze even mee warmen.

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren klaarmaken. Bewaar het dan na het afkoelen in de koelkast.

Serveer de lamsgehaktballetjes in auberginestoof met couscous of met bulgur. Pitabrood of ander plat brood is er ook lekker bij. Wil je het gerecht garneren, bestrooi het dan met verkruimelde feta of geitenkaas, peterselie en/of granaatappelpitten.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin19VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!