Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje – Stoofvlees is bij velen feest op tafel maar stoven houdt niet op bij een klassieke hachee. Stoofvlees wordt vaak bereidt volgens klassieke recepturen, maar je kunt het op heel veel verschillende manieren bereiden. Natuurlijk vergt dat wat tijd, maar met dit lamsstoofvlees heb je dan ook wel een pan vol heerlijk comfortfood.
Lamsvlees
Neem in plaats van rundvlees eens lamsstoofvlees. Dit lamsvlees moet 2 à 3 uur stoven dan wordt het vlees heerlijk zacht. Langer mag ook. Het laatste half uur de deksel eraf, dan kan de saus wat inkoken. Let wel op dat het vlees niet aanbrandt!
In onderstaand recept wordt een lamsschouder gebruikt, maar er is meer lamsvlees dat je kunt stoven. Een lamsnek bijvoorbeeld. Het is vooral leuk om te blijven experimenteren. Heb je eenmaal een basis met lamsstoofvlees dan ontstaan de varianten vanzelf. Een kwestie van gewoon doen.
Smaak
Stoven doe je het liefst in een zelfgemaakte bouillon. Daarnaast zijn kruiden of specerijen een belangrijke smaakmaker. In dit recept geef je lamsstoofvlees een Midden-Oosters tintje door het gebruik van shoarmakruiden. Dat is zeker niet alledaags in een stoofschotel, maar daarmee zet je dan ook wel iets origineels op tafel. Tip: meng je eigen shoarmakruiden voordat je dit lamsstoofvlees maakt.
Lamsschouder, een stuk vlees vol smaak
Lamsschouder is een heerlijk mals stuk vlees van het lam. Het kost even tijd om te bereiden, maar we beloven je dat het de moeite waard is!
Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram lamsschouder, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 rode puntpaprika, in stukjes
- 1,5 el shoarmakruiden
- 1 tl oregano, gedroogd
- 500 ml groentebouillon
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je lamsstoofvlees:
Bak het vlees rondom aan in de olie. Doe dan de uien, knoflook en paprika erbij. Bak even mee en voeg dan de shoarmakruiden en oregano toe. Ook even meebakken. Afblussen met de bouillon. Breng weer aan de kook en laat op een zacht vuurtje in 2 à 3 uur gaar stoven.
Serveer dit lamsstoofvlees met rijst of couscous en extra gegrilde groenten.
Tafel lekker !!