• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Een eenpansgerecht vol smaak

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Lamsstoofvlees met witte bonen

Lamsstoofvlees met witte bonen – Lamsvlees is in Nederland nooit zo populair. Dat is best jammer, want lamsvlees is echt wel heel lekker vlees. Het vlees komt van lammeren die jonger zijn dan een jaar. Zou je vlees van een ouder schaap hebben, dan is dat veel sterker van smaak en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Als je dit lamsstoofvlees met witte bonen op tafel zetten is het raadzaam om naar een slager te gaan die veel en goed lamsvlees verkoopt. Laat je in ieder geval goed adviseren en zorg voor goed, smaakvol en vers lamsstoofvlees. Een lamsschouder is een goed advies voor dit recept.

Lamsstoofvlees met witte bonen, een voortreffelijke combi

Lamsvlees met witte bonen is een erg lekkere combinatie. Datzelfde geldt ook voor varkensvlees en witte bonen. Je kunt voor dit lamsstoofvlees met witte bonen iedere soort witte boon gebruiken. Gedroogde reuzenbonen zijn heel lekker, maar ook de gewone witte bonen of de zwarte ogenbonen. Gebruik dus de soort die jij het lekkerst vindt. De verwerking is hetzelfde. Gedroogde witte bonen die je zelf kookt zijn lekkerder dan bonen uit een blik of pot. Ze hebben ook veel meer “bite”. Je moet wel de avond voor dat je bonen gaat koken wat voorbereidingen treffen, want de bonen moeten de hele nacht geweekt worden. En de bonen moeten lang koken. Maar dat beetje extra moeite is het echt waard. Het maakt je lamsstoofvlees met witte bonen nog lekkerder.

Gedroogde witte bonen die je zelf kookt zijn lekkerder dan bonen uit een blik of pot

Smaak, smaak, smaak!

Een enorme kruidenkast? Niet nodig! Een winkelwagen vol voor één maaltijd? Niet nodig! Lamsstoofvlees met witte bonen is gewoon een lekker eenpansgerecht met natuurlijk vlees, maar ook behoorlijk wat verse groenten. Ook de runderbouillon is een echte smaakmaker. Als je de kans hebt, maak die dan ook eens zelf. Want ook hier geldt, zelfgemaakt is altijd lekkerder!

Lamsschouder

Lamsschouder, een stuk vlees vol smaak

Lamsschouder is een heerlijk mals stuk vlees van het lam. Het kost even tijd om te bereiden, maar we beloven je dat het de moeite waard is!

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Lamsstoofvlees met witte bonen

Porties: 4 a 5 personen
Bereidingstijd: 220 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gedroogde witte bonen
  • 750 gram lamsstoofvlees
  • 6 Turkse knoflookworstjes, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 winterpeen, in stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 600 ml warme runderbouillon
  • olie om te bakken
  • peper of pul biber (Turkse pepervlokken)
  • zout
  • een bosje bladpeterselie (ongeveer 30 gr), gehakt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamsstoofvlees met witte bonen:

De avond vooraf: Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Doe ze over in een grote kom en zet ze flink onder water. Houd er rekening mee dat de bonen veel water opnemen, dus zorg dat je kom groot genoeg is en dat er genoeg water in zit.

Kook de bonen gaar in 60 tot 90 minuten. De precieze kooktijd is afhankelijk van het soort bonen dat je gebruikt en hoe oud ze zijn. Proef dus tussendoor om te controleren hoe gaar ze zijn. Laat ze na het koken uitlekken in een vergiet.

Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak hierin het lamsvlees rondom bruin aan. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Bak mee tot ze glazig zijn. Doe dan de bleekselderij en de winterpeen er bij en bak die ook even mee. Voeg ook de tijm toe. Schenk dan de warme bouillon erbij en breng aan de kook. Laat minstens 2 uur op een laag vuurtje zachtjes stoven.

Als het vlees gaar is voeg je de witte bonen, paprika en Turkse knoflookworst erbij. Laat nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Breng het lamsstoofvlees met witte bonen verder op smaak met zout en peper of pul biber.

Roer dan de peterselie er door en dien op.

Dit lamsstoofvlees met witte bonen is lekker met wat stokbrood of Turks brood.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Goulash van kippendijen
Stoofschotel

Goulash van kippendijen uit de slowcooker

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!