Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Oosterse varkenswangen

Een bijzonder stukje varkensvlees voor een heerlijk malse stoofschotel

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
1
Oosterse varkenswangen

Oosterse varkenswangen – Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Of haak je al af bij de naam van dat stukje vlees? Zoals de titel van het recept al zegt, varkenswangen zijn de wangen van het varken. Dit heerlijk malse varkensstoofvlees is ook heel geschikt om op een Oosters getinte manier klaar te maken. Met onderstaand recept voor oosterse varkenswangen kun je een heerlijk kruidige stoofschotel maken!

Varkenswangen, voor een malse stoofschotel

Je gaat oosterse varkenswangen maken, dus je moet vlees gaan kopen. Sommigen denken dat het orgaanvlees is, maar dat is zeker niet het geval. Varkenswangen zijn misschien een wat minder bekend stukje varkensvlees, maar er is niets engs aan, het is gewoon stoofvlees. Het ligt bijna nooit in de supermarkt, en de meeste slagers zullen het voor je moeten bestellen als je een recept met dit vlees wilt maken. Maar het is zeker de moeite waard om er eens naar op zoek te gaan. Twee uurtjes stoven levert je een fantastisch malse stoofschotel op.

Als je varkenswangen koopt, zul je zien dat hier een vlies aan zit. Je kunt het verwijderen, maar dat is een lastig klusje. Voor de Oosterse varkenswangen is het ook niet nodig, door de lange stooftijd blijft er niets van het vlies over.

Oosterse varkenswangen stoven

Het stoven van vlees is een makkelijke bereiding. Het recept kost je dan ook wat tijd om te maken, maar laat je daar niet door weerhouden. De meeste tijd zit in de voorbereiding, en als het vlees eenmaal suddert, heb je er weinig omkijken naar. Af en toe even doorroeren en opletten dat er genoeg vocht in het gerecht zit. De rest van de tijd kun je iets anders doen.

Maak een complete rijsttafel

Serveer de Oosterse varkenswangen met rijst, wat gewokte paksoi of Chinese kool en een komkommersalade. Zo heb je een complete maaltijd. Uiteraard zijn de varkenswangen ook geschikt als onderdeel van een rijsttafel. Je kunt het recept een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Oosterse varkenswangen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 130 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenswangen, in 3 à 4 stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene chilipeper, gehakt
  • 1 stukje gember ter grootte van een duim, geraspt of zeer fijn gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 2 theelepels Chinese 5 Spices poeder
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 200 ml heet water
  • neutrale olie om in te bakken
  • wat gehakte bosui om mee te garneren (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Oosterse varkenswangen:

Verhit wat olie in een braadpan. Bak hierin de varkenswangen rondom bruin aan.

Voeg de ui, de knoflook, de chilipeper, de gember en de 5 Spices poeder toe. Bak het even mee. Schenk vervolgens het water en de Hoisinsaus erbij en voeg de gekneusde stengel citroengras toe.

Laat het geheel zo’n 2 uur stoven op een heel laag vuurtje. Haal na anderhalf uur het deksel van de pan. Zo kan de saus wat inkoken. Proef na 2 uur of het vlees gaar is.

Ter garnering kun je de Oosterse varkenswangen bestrooien met wat gehakte bosui.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Stoofschotel met varkensvlees
DeelPin9TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Reacties 10

  1. Gerda Croese-Bosch says:
    3 jaar geleden

    Al meerdere keren gemaakt , is inmiddels favoriete recept in de fam .Gerda

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      3 jaar geleden

      Leuk om te horen, Gerda. Dankjewel voor het compliment!

      Beantwoorden
  2. Willeke Dingemanse says:
    4 jaar geleden

    Kan ik dit ook in de slowcooker maken ? Zo ja , wat zijn dan de tijden en op low of high en welke aanpassingen aan ,t recept ?!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      4 jaar geleden

      Willeke, dit recept is niet geschreven voor een slowcooker, maar voor een gewone braadpan. Je kunt het ongetwijfeld wel in een slowcooker klaarmaken. Misschien even de gebruiksaanwijzing nakijken voor de bereidingswijze van stoofvlees.

      Beantwoorden
  3. Willeke Dingemanse says:
    4 jaar geleden

    Wat etenwe hierbij ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      4 jaar geleden

      Hoi Willeke,
      In de tekst bij het recept staat de de tip om er gewokte paksoi of Chinese kool, komkommersalade en rijst bij te eten. Sajoerboontjes of gewone gekookte sperzieboontjes smaken er ook prima bij!

      Beantwoorden
      • Willeke Dingemanse says:
        4 jaar geleden

        Dankjewel voor de reactie , gaat goedkomen.

        Beantwoorden
  4. Elise says:
    5 jaar geleden

    Hallo Gre,

    Leuk dat je de Oosterse varkenswangen gaat proberen.
    Als je het recept gemaakt hebt, laat je ons dan weten wat je er van vond?

    Groetjes, Elise

    Beantwoorden
  5. Gre says:
    5 jaar geleden

    Wij hebben kennis gemaakt met de varkenswangetjes in Portugal, Een heerlijk stoofgerecht! Bovenstaand gerecht lijkt me ook heel smakelijk,bij ga dat zeker uitproberen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!