Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Ossobuco alla milanese

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best – Italiaans koken is echt supertrendy. Talloze mensen zullen beamen dat ze de Italiaanse keuken helemaal geweldig vinden. Toch houdt het maar al te vaak op bij de pasta en de pizza. Ook in Italië doet men echter aan slowcooking. De Ossobuco alla milanese is daar een schoolvoorbeeld van. Het is geen kwestie van “wat eten we vanavond?” maar een kwestie van “wat hebben we nog?”

Vlees eten; denk er wat beter over na!

Er worden meer biefstukken verkocht dan schenkels. De basis van een Ossobuco alla milanese bestaat uit kalfsschenkels. En misschien maken en eten we juist daarom dit stoofgerecht met zoveel liefde. Het doet me hieraan denken: “In een kookprogramma op tv moesten de kandidaten een gerecht maken wat heel dicht bij ze stond. Een vrouw maakte een hele varkenskop in de oven. Bij de vraag waarom ze die maakte, vertelde ze huilend dat ze van huis uit meegekregen had dat je, als je een dier dood, ook het hele dier op moet eten”. En echt ook van de “minder populaire delen” (wat een woord eigenlijk) kun je een fantastisch gerecht maken. Kalfsschenkels horen bij deze “minder populaire delen”. En als er een volk is wat daar wel raad mee weet dan zijn het de Italianen. Dat wordt zichtbaar in de Ossobuco alla milanese. Kies eens vaker voor een stoofschotel met kalfsvlees!

Onze versie

Traditioneel bestaat Ossobuco alla milanese uit in witte wijn gebraiseerde kalfsschenkels en soffritto (wortel/ui/selderij). In onderstaande Ossobuco alla milanese hebben we onze eigen draai eraan gegeven door met rode wijn te werken en door champignons toe te voegen.

Als jij een eigen versie hebt, laat het ons dan weten via het reactieformulier onder deze pagina. Dat kunnen we enorm waarderen!

Ossobuco alla milanese - Kalfsschenkels
Kalfsschenkels
Ossobuco alla milanese - Kalfsschenkels
Kalfsschenkels aanbraden
Ossobuco alla milanese
Volop verse groenten en kruiden toevoegen
Ossobuco alla milanese
Ossobuco alla milanese serveren met gremolata en pasta, polenta, rijst of aardappelpuree
stoven met kalfsvlees

Stoven met kalfsvlees; deze recepten wil je niet missen

Er mag best wat meer kalfsvlees gegeten worden in Nederland. Tijd om te gaan stoven met kalfsvlees. Lekker Tafelen heeft de recepten voor je!

Ossobuco alla milanese

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschenkels
  • 5 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel zout, peper, paprika
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml kalfsfond
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels in brunoise
  • 2 stengels bleekselderij, in maantjes
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 350 gram tomaten fijn gemixt
  • 150 gram champignons
  • tijm, laurier, rozemarijn
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Ossobuco alla milanese:

Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng de bloem samen met het zout, peper, paprika, cayennepeper. Bebloem de kalfsschenkels met dit mengsel.

Verhit wat boter met een beetje olijfolie (door deze samen te voegen ontwikkel je meer hitte) in een stoofpan. Bak hierin de kalfsschenkels aan totdat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Neem de kalfsschenkels uit de pan en begin aan de groenten.

Ossobuco alla milanese is een Italiaans gerecht dus is de basis een soffritto: we stoven de gelijke hoeveelheden wortel, bleekselderij en uien aan tot ze zacht zijn. Doe er op het laatste ook het fijn gesnipperde teentje knoflook bij. Deglaceer met de rode wijn , de gemixte tomaten en kalfsfond, schraap alle bruine aanbaksels los.

Neem een ruime pan of schaal die je in de oven kunt plaatsen. Verdeel hier het groentemengsel in leg voorzichtig de kalfsschenkels in de pan. Zorg dat de kalfsschenkels niet over elkaar liggen en dat ze net onder de vloeistof liggen. Bak nog even de champignons en verdeel over de schaal. Leg er een takje rozemarijn, een takje tijm en een blaadje laurier bij en zet de schaal zo’n 1 1/2 tot 2 uur in de oven. Haal de schaal pas uit de oven als het vlees zacht en mals is en als het vlees bijna van het bot valt.

Maak intussen de gremolata: Mix de rasp van citroen samen met wat peterselie, 1 teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie tot een smeuïg sausje.

Hierbij kun je zowel pasta, puree, polenta of rijst geven.

Werk de ossobucco alla milanese af met de gremolata.

Tags: Vlees
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Reacties 5

  1. Christ'l says:
    2 jaar geleden

    Ik ga van de week eens ossobucco a la milanais maken ziet er lekker uit

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Leuk Crhist’l, we zijn benieuwd hoe je ossobucco smaakt. Laat je het ons weten?

      Beantwoorden
  2. Van Weijmeersch Annie says:
    3 jaar geleden

    Dank voor recepten .

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Graag gedaan Annie 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!