• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Pot au feu

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue – Vooral in de herfst en in de winter zijn stoofpotjes mijn ding. Het wordt vroeg donker en kouder en dan hou ik ervan om met kaarsjes gezelligheid te creëren en onder een dekentje een boek te lezen.

Daarom maak ik de avond daarvoor steevast een potje klaar om de avond nadien gewoon maar te moeten opwarmen.

Deze pot au feu met kippenbouten is hier alvast een topper.

Kippenpoten

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.

Pot au feu

voor 4 peronen

  • 1 kilo kippenbouten
  • 1 rode en 1 groene paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd,  in blokjes gesneden
  • 500 gram kleine parijse of kastanje champignons
  • 1 grote ui in blokjes gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 250 ml groente -of kipbouillon
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • peper en zout
  • verse rozemarijn, tijm en een laurierblad (mogen natuurlijk ook gedroogde kruiden zijn)
  • klont boter

In een pan met dikke bodem de boter smelten en laat daarin de kippenbouten, aangekruid met peper, zout en kipkruiden, aan beide kanten bruin aankorsten. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

In dezelfde pan, gaan we door alle groenten te stoven hun aroma’s laten vrijkomen . De gerookte spekblokjes heb ik in een aparte pan krokant aangebakken. En wat ruikt de keuken weer overheerlijk!

Als de spekjes klaar zijn doe je ze bij de groenten en kunnen de kippenbouten er bovenop. Overgiet met de bouillon en doe er het blik gepelde tomatenblokjes bij. Kruid af met rozemarijn, tijm en een laurierblad.

Roer nog eens goed op en laat op zacht vuurtje gedurende 45 minuten pruttelen.

Ondertussen kunnen we de rode rijst uit de Camargue garen. Ik neem als verhouding 2 kopjes rijst, 4 kopjes bouillon. Doe de rijst met de bouillon in de pan en laat op een zacht vuur onder deksel gedurende 45 minuten garen. Soms even nakijken of je geen vocht moet toevoegen. Werk de rijst af met een klontje boter en kruid af naar wens met peper en zout.

En nu iedereen aan tafel en laat het jullie smaken!!

Tags: Vlees
DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Reacties 3

  1. Joy says:
    9 jaar geleden

    Goede morgen,
    Een heerlijke stoofpotje pot au feu gemaakt van Bresse kip. Mijn vraag is waar kan ik in Nederland Bresse kip kopen.
    B.v.d.
    Groetjes, joy

    Beantwoorden
  2. Erna Clissen says:
    11 jaar geleden

    ziet er heel lekker uit, Mireille. Ik ga dit zeker eens proberen!

    Beantwoorden
    • Mireille Vereecken says:
      11 jaar geleden

      Bedankt Erna! Leuk dat je het eens gaat uitproberen! !!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief