• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Het lekkerste gerecht van de wereld!

1
Rendang daging

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch – Als je van runderstoof houdt, en van de Oosterse keuken, dan houd je van rendang. Dat kan bijna niet missen. Ooit werd het dan ook door CNN uitgeroepen tot het lekkerste gerecht van de wereld. Nu blijft zoiets natuurlijk toch een kwestie van persoonlijke smaak, maar lekker is het in ieder geval wel. Tijd om eens zelf de keuken in te duiken en rendang te maken dus.

Een toegankelijk recept

Het recept voor dit vleesgerecht komt oorspronkelijk van Sumatra, maar ook in de rest van Indonesië en Maleisië wordt rendang gegeten. En zoals bij zoveel traditionele gerechten, elke familie maakt het op zijn eigen manier. Er zijn 100.000 verschillende recepten in omloop en dat brengt dan ook een eeuwig durende discussie met zich mee over wat er allemaal wel en niet in hoort. Die discussie moet je helemaal niet willen voeren, je komt er toch niet uit. Er is dan ook geen garantie dat variant uit dit recept de juiste is. Maar de rendang uit dit artikel is zeker lekker en alle ingrediënten zijn makkelijk te vinden. Dus voor iedereen toegankelijk.

Je maakt rendang met riblappen

Kies voor het maken van rendang niet het allermagerste rundvlees. Riblappen voldoen heel goed. Het vetrandje aan de riblappen zal tijdens de lange stooftijd helemaal wegsmelten. Maar dat vet geeft wel veel smaak aan het vlees. Je kunt rendang als een op zichzelf staand gerecht eten, maar het is ook een geweldig onderdeel van een rijsttafel. Rendang maak je niet in een half uurtje. Reken minstens op 3,5 uur stoven, langer maakt het gerecht alleen maar lekkerder. Je kunt rendang prima een dag van tevoren maken en de volgende dag weer opwarmen. Zoals dat bij veel stoofpotjes het geval is, zal ook de smaak van dit gerecht de volgende dag alleen maar beter zijn. Zet de pan wel even in de koelkast.

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

 

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 240 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1500 gram riblappen, in dobbelstenen
  • 400 gram sjalotten, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 rode chilipepers, in ringen
  • 40 gram verse gember, geschild en fijngesneden of geraspt
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 2 theelepels laos
  • 3 stengels citroengras
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 800 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels gemalen kokos
  • neutrale olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rendang: 

Verhit wat olie in een grote braadpan en bak het vlees in twee gedeelten rondom bruin aan. Leg het vlees even weg op een bord.

Bak in dezelfde braadpan in het achtergebleven braad vet de sjalotten, met de knoflook, de chilipeper en de gember glazig. Voeg dan de sambal, de komijn, de koriander, de kurkuma, en de laos toe en bak ze even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg de tamarindepasta en de ketjap manis toe.

Breng aan de kook. Zodra het kookt, doe je het vlees erbij. Kneus de citroengrasstengels en doe ze bij de rest in de pan.

Laat de rendang op een heel laag vuur ongeveer 3,5 uur sudderen. Let er op dat het niet te hard gaat, gebruik desnoods een sudderplaatje.

Haal het laatste half uur de deksel van de pan zodat de saus wat kan inkoken. Roer op dat moment ook de gemalen kokos erdoor. Hierdoor zal de saus nog wat extra binden.

Serveer de rendang met witte rijst, sambalboontjes of broccoli en wat kroepoek,

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.