• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Een echte klassieker, die je heel goed zelf kunt maken

3
Stifado

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees – Als je wel eens op vakantie bent geweest in Griekenland heb je vast ook Stifado op de restaurantkaarten zien staan. Het is een echte Griekse klassieker, meestal gemaakt van rundvlees, uien en tomaten. Heb je heimwee naar Griekenland? Je kunt zelf de keuken in duiken om een heerlijke Stifado klaar te maken. Als je keuken wordt gevuld met de heerlijke geur van die Griekse stoofpot, dan waan je je zo op een Grieks terras! Het kost je wel een beetje tijd, dat stoven. Maar in die tijd kun jij je Griekse vakantiefoto’s nog eens goed bekijken! Dat maakt het lange wachten helemaal de moeite waard toch?

Welk vlees gebruik je om Stifado te maken?

In Griekenland wordt ook stifado gemaakt van lamsvlees, konijn of kalfsvlees. In dit recept is rundvlees gebruikt. Je kunt voor dit recept het beste riblappen of sukadelappen gebruiken. Een randje vet komt de smaak van de Stifado zeker ten goede, en smelt bijna volledig weg door de lange stooftijd. Dus neem geen heel magere runderlappen. Vraag de slager om advies over het gebruik van het juiste vlees om te stoven.

Een randje vet komt de smaak van de stifado zeker ten goede, en smelt vrijwel volledig weg door de lange stooftijd

Griekse stoofpot of stifado

Tips en weetjes

In Griekenland worden stifado uitjes verkocht. Dit zijn kleine uien die in zijn geheel worden gestoofd. Het zal niet meevallen om ze hier te vinden. Je kunt gewone uien grof snipperen, of je kunt kleine sjalotjes nemen en die halveren of in vieren snijden. Ook verse zilveruitjes zijn een heel goed alternatief.

Stifado is een gerecht dat goed van tevoren klaar te maken is. Laat de stoofpot afkoelen na het klaarmaken en bewaar het gerecht tot gebruik in de koelkast. Je kunt ook heel goed een dubbele portie maken en de helft invriezen. Altijd makkelijk voor op een drukke dag of als je snel klaar wilt zijn!

Riblappen

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Lekker, al die stoofpotjes met rundvlees. Maar welke lappen kies je? Weet jij het verschil tussen runderlappen, sucadelappen en riblappen?

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram sukadelappen of riblappen
  • 750 gram sjalotjes (of uien, grof gesnipperd), kleintjes in vieren of gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 750 gram verse tomaten, in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3/4 theelepel gemalen piment
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel honing
  • zout en peper
  • verse bladpeterselie

Bereidingswijze van dit recept

Stifado maak je zo:

Snijd het rundvlees in grote dobbelstenen.

Verhit wat olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin aan.

Voeg er dan de uien aan toe en bak ze even mee.

Voeg vervolgens de knoflook, de tomaten, de honing, het piment, de tijm en de oregano toe. Bak mee tot de tomaten zacht worden.

Schenk dan aan de rand van de pan de wijn en de azijn erbij.

Voeg de bouillon toe en doe het kaneelstokje en de laurierblaadjes in de pan.

Breng alles weer aan de kook en laat de stifado op een heel zacht vuurtje gaar stoven. Gebruik eventueel een sudderplaatje. Wel af en toe even in de pan roeren! Mocht het te droog worden, voeg dan een scheutje water toe.

Haal na 3 uur de laurierblaadjes en het kaneelstokje uit de pan. Bestrooi de Stifado voor het serveren met wat gehakte bladpeterselie.

Lekker met rijst of pasta, maar zeker ook met wat vers stokbrood en natuurlijk een Griekse salade!

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • limburgs zoervleisj

    Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • Worstenbrood om te delen

    Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

    Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen – Met de eigenzinnige Elizabeth

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

  • Kipgehakt, net even anders

    Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

  • witte bonensoep of ribkessoep

    Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.