• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Staat binnen een uur op tafel!

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
1
Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen – Bij stoofpotjes denk je al snel aan vlees dat uren lang op het vuur moeten staan. Maar dat hoeft echt niet. Dit recept voor een stoofpotje van varkensvlees heb je makkelijk in een uurtje geregeld! De hamlappen zijn veel sneller gaar dan bijvoorbeeld runderlappen. En ook varkensvlees is heerlijk om mee te stoven en ze combineren heerlijk met de gemengde paddenstoelen. En dat allemaal in een romige saus. Beter wordt het niet. Serveer het stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen met bijvoorbeeld pasta en een salade. Maar als onderdeel van een AGV’tje is de stoofschotel ook heerlijk. Ga jij dit recept maken om je tafelgenoten vanavond te verrassen?

Hamlappen; dat is mager vlees

Voor het recept van dit stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen heb je uiteraard hamlappen nodig. Hamlappen zijn afkomstig van de achterbout van het varken. Uit de ham dus. Het vlees wordt in mooie dikke lappen gesneden, die je eventueel weer in blokjes kunt snijden. Ook zijn hamlappen heel geschikt als reepjesvlees. Hamlappen vallen in de categorie mager vlees. Het zijn ook de meest malse varkenslappen. Het vlees is vrij snel gaar, dat betekent dat je het prima kunt gebruiken voor een wokschotel of als satévlees. Maar ze zijn ook heel geschikt voor bijvoorbeeld dit stoofpotje met hamlappen en paddenstoelen. Stoofpotjes met varkensvlees zijn relatief snel gaar.

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen maken

Je kunt dit stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen makkelijk van tevoren maken en opwarmen voor je wilt gaan eten. Bewaar de stoofschotel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

In het recept zijn gemengde paddenstoelen gebruikt, in dit geval shiitakes, oesterzwammen en kastanjechampignons. Je kunt dit natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak en een soort, bijvoorbeeld champignons nemen, of een andere combinatie van paddenstoelen maken.

Eet je liever geen varkensvlees? Je kunt dit recept ook prima maken met kalfsstoofvlees. Ook dat vlees is relatief snel gaar. Houd hiervoor het recept gewoon aan en vervang de hamlappen door kalfsvlees. Zo is het makkelijk variëren toch?

Hamlappen

Hamlappen; mals en mager varkensvlees

Varkensvlees, het is te koop onder allerlei benamingen. Maar weet jij ook het verschil tussen al die varkenslappen, filetlappen en hamlappen?

Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 gram hamlappen, in blokjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 ml bouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels Worcestershire sauce
  • 300 ml kookroom
  • boter en olie om in te bakken
  • zout en peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen:

Verhit in een braadpan en klontje boter en een scheut olie. Laat het lichtbruin worden. Bak hierin de hamlappen met het gerookt spek rondom, bruin. Doe de uien en de knoflook erbij en bak die even mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen er aan toe en bak ook die mee tot ze geslonken zijn. Dan schenk je de bouillon erbij en voeg je de tijm toe.

Breng aan de kook en laat vervolgens op een heel laag pitje een uurtje stoven.

Na een uur zijn de hamlappen helemaal gaar gestoofd. Schenk nu de kookroom erbij en roer die erdoor. Laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen zodat de saus kan inkoken. Mocht de saus niet dik genoeg worden dan kun je hem eventueel binden met een beetje maïzena, die je aanmaakt met een scheutje koud water. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper, en de Worcestershiresauce.

Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels en groente, of met pasta en een groene salade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin10VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief