• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Het ideale recept om een mooie vriendschap te vieren

Connie Derks door Connie Derks
in Stoofschotel
0
Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus

Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus  – je zou dit stoofpotje ook coq au vin blanc kunnen noemen al wordt daarin een hele kip gebruikt. Dit recept is dus eigenlijk een makkelijke en verkorte versie van de originele coq au vin blanc. Kipfilet is immers sneller gaar dan een hele kip. De grove stukken sjalot en champignons zorgen voor lekker veel smaak tijdens het stoven. De witte wijn zorgt ervoor dat de kip lekker zacht wordt.

Weinig ingrediënten, maar heel veel smaak

Er zijn niet altijd hele lijsten met ingrediënten nodig om een smakelijk stoofpotje te maken. Dat zie je aan dit stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus. Je hebt hiervoor behalve de kipfilet en de witte wijn alleen nog sjalotjes, champignons, crème fraîche en wat kruiden nodig. Het is iets meer dan een simpel AGV’tje, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers.

Een stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus staat binnen een uur op tafel

Een stoofpotje hoeft niet altijd lang te duren, het ligt er maar aan wat je wil stoven. De kipfilet in dit stoofpotje is snel gaar. Om extra smaak aan het vlees te geven snijd je de kipfilet in grove stukken. Zo kunnen de smaken in korte tijd, goed hun werk doen.

Al is het stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus zo gemaakt, hij is het lekkerste als hij nog een nachtje staat voordat je het serveert. Daarmee is dit makkelijke recept ook handig als je gasten krijgt of als je minder tijd hebt om te koken. Alles staat klaar, een beetje pasta koken en een salade mengen en je hebt snel een geweldig lekkere maaltijd op tafel staan.

Stoven met een frisse witte wijn

Als je met wijn stooft, is dat vaak een rode wijn. Maar wist je dat een frisse witte wijn ook perfect is om mee te stoven. Het is niet alleen de kleur die lichter is, de smaak van witte wijn is ook veel lichter dan van een rode wijn.

Als je gaat stoven met witte wijn kies je voor een frisse witte wijn zoals een Sauvignon blanc of een Chardonnay. Hoe leuk is het als je die twee kan combineren. Als je dit recept voor een stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus gaat maken kies je voor Puklavec & friends. Dat is een Sloveense wijn, of eigenlijk een blend, die twee druiven met elkaar verenigt: Sauvignon blanc en Chardonnay. Het merk Puklavec & friends staat voor het vieren van vriendschap. Wil jij een vriendschap vieren? Maak het stoofpotje van kipfilet in een romige witte wijnsaus en schenk er gezellig een glas van deze wijn bij. Dat is vriendschap vieren op z’n best.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram kipfilet
  • 6 sjalotjes
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml witte wijn (zie tekst)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • een paar takjes verse kruiden zoals tijm, rozemarijn en/of oregano 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus:

Snijd de kipfilet in grove stukken en bestrooi met zout en peper

Snijd de grotere champignons doormidden.

Schil de sjalotjes en laat de 2 parten zoals ze zijn.

Hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Bak de stukken kipfilet kort rondom bruin. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Haal de kip uit de pan.

Fruit de sjalotten kort en voeg er de champignons aan toe. Bak ze even kort op hoog vuur mee.

Blus af met de witte wijn. Voeg de knoflook en de kruiden toe en kook de wijn een minuutje door om de alcohol te laten verdampen.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Doe de kipfilet terug in de pan en laat alles een half uurtje zonder deksel zachtjes stoven.

Roer de crème fraîche in een kommetje los met een beetje stoofvocht en roer dit door het stoofpotje.

Laat het geheel even kort doorkoken en proef, breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Wil je een iets dikkere saus? Meng dan een beetje water met een eetlepel maizena en roer dit door het stoofpotje tot het de gewenste dikte heeft.

Serveer het stoofpotje van kipfilet in een romige witte wijnsaus met lintpasta en een salade of groente van het seizoen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin253VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Reacties 4

  1. Ancilla says:
    5 maanden geleden

    Het was een heerlijk recept, zoals meerdere recepten van lekkertafelen.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 maanden geleden

      Dank je wel voor dit mooie compliment.

      Beantwoorden
    • Martine says:
      1 maand geleden

      Kun je de kip met champions en witte wijn ook invriezen?

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        1 maand geleden

        Dat kan Martine. Laat het wel helemaal afkoelen voor je het invriest. Let wel op met de crème fraīche. Die kan licht schiften bij het opwarmen. Als je het recept alleen maakt om in te vriezen is het beter om de crème fraiche weg te laten en die bij het opwarmen toe te voegen.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief