• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Met een heerlijk subtiele knoflooksmaak

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
1
Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook – Stoofpotten van rundvlees zijn altijd heerlijk. En het recept voor dit stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook zeker. Het kost je een paar uurtjes om te maken, maar daarna heb je een heerlijke pan stoofvlees. Je kunt er aardappelpuree bij maken en wat gekookte groente erbij serveren, en je hebt het ultieme AGV’tje! Eenvoudig, maar soms gewoon heel erg lekker, toch? Het makkelijk te maken recept vind je hieronder.

Sucadelappen

Sucadelappen worden uit de schouder van het rund gesneden. Dit rundvlees is vrij mager. Door het midden van het vlees loopt een peesje. Dit peesje kun je gewoon laten zitten tijdens het maken. Het is eetbaar en door de lange stooftijd van het vlees wordt het zacht. Na bereiding van het vlees wordt het een beetje doorzichtig. Het lijkt dan wel wat op de sucadesnippers die gebruikt worden in gebak en oliebollen. Vandaar dus de naam ‘sucadelappen’. Een goede reden om het niet te verwijderen bij het snijden van het vlees voor het stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook, is dat het veel smaak afgeeft. Sucadelappen worden over het algemeen gebruikt als stoofvlees. Maar wist je al dat je ze ook kunt bakken als een biefstuk? In dat geval verwijder je de pees. Snijd het vlees langs de pees los, zodat je twee lapjes overhoudt. Die kun je vervolgens bakken zoals je een biefstuk zou bakken.

Zwarte knoflook

Een recept voor een stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook… Zwarte knoflook is een product waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Het betreft hier geen ‘soort’ knoflook, maar knoflook die is gefermenteerd. Door het fermentatieproces wordt de knoflook zwart. Het maken van de gefermenteerde knoflook gebeurt door een gecontroleerd verwarmingsproces dat enkele weken in beslag neemt. Door het fermenteren gaan suikers en aminozuren reageren en ontstaat er de stof melanoïdine. Het ontstaan van die stof zorgt ervoor dat de knoflook zwart wordt. Een bijkomend voordeeltje van zwarte knoflook in een recept is dat het geen knoflookadem veroorzaakt. De meeste grotere supermarkten verkopen wel zwarte knoflook. Je vindt dat overigens niet altijd op de groenteafdeling. Soms ligt het in doosjes bij de afdeling Midden-Oosterse ingrediënten.

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Zoals de meeste stoofpotten van rundvlees, kun je ook dit stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook prima van tevoren klaar te maken Laat het vleesgerecht afkoelen en zet de pan in de koelkast tot gebruik.

Kun je geen zwarte knoflook vinden, gebruik dan gewone knoflook en volg verder gewoon het recept. Halveer dan wel het aantal teentjes.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 220 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram sucadelappen, in blokjes
  • 250 gram sjalotten, in halve ringen
  • 6 teentjes zwarte knoflook, grof gehakt
  • 1 liter warme runderbouillon
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 10 blaadjes salie, gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook:

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Bak hier in het vlees rondom bruin aan. Schep het vlees even op een bord en bak in hetzelfde vet de sjalotten en de zwarte knoflook aan. Als de sjalotten bruin zijn doe je het vlees terug in de pan.

Schenk de bouillon en de balsamicoazijn in de pan. Voeg de salie en de laurier toe.

Laat op een heel laag vuurtje 3,5 uur zachtjes stoven, met het deksel op de pan. Haal het laatste half uur de deksel er af zodat de jus wat kan inkoken.

Serveer met gekookte aardappels en groente.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!