• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoofpot van reebout uit de oven

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
4
stoofpot van reebout uit de oven2300

Stoofpot van reebout uit de oven

De verhalen over geurige stoofschotels voor herfst en winter kennen we al wel. Bij de vraag wat je dan stooft krijgen we steevast het antwoord rundvlees. Ben je één van de velen die ons al langer volgt, dan weet je dat we het vaak over variëren hebben. Onze stoofschotels zijn echter allemaal nog met rund- of kalfsvlees. Tijd om daar verandering in te brengen!

Proeven!

Oh, even tussendoor: “foodblogger of niet, ik spreek ook nog wel eens iemand offline 😉 ” Zo had ik het vandaag op het schoolplein over mijn stoofplannen. Waarop mijn gesprekspartner mij het prachtige verhaal vertelde dat ze voorheen geen koe lustte. Tijdens een tapas achtige ervaring in een restaurant maakte ze kennis met rundvlees en sindsdien is ze verkocht. Waarop ik mijn plannen al bijna niet meer durfde te vertellen.

12243288_1701272530092826_8423137238465722083_n

Al op zeer jonge leeftijd werd me bijgebracht dat ik vooral moest proeven. Ervan uitgaande dat je koe lust en normaliter stooft met rundvlees, wil ik je vandaag uitnodigen om deze stoofschotel eens te proberen. Op mijn snijplank ligt een prachtige reebout. Bij het posten van de foto op mijn facebook was de allereerste reactie “Iiiiiiiiieeeeeeeewwwwww bah!” Ook mijn vrouw (die inmiddels al heel wat gewend is) keek met angstige blikken naar de keuken.

Het is het idee

Hertjes en konijntjes, ze roepen een bambi gevoel in ons op. Maar hoe terecht is dat nou eigenlijk? Het beestje heeft waarschijnlijk een veel mooier leven gehad dan de kalfjes en koeien uit megastallen. Hertjes en konijntjes hebben heerlijk gescharreld en dat proef je terug in het vlees. Je ziet het al aan de reebout op de plank, je voelt het als je je mes erin zet, en vooral de smaak is subliem. (vind mijn vrouw nu ook 😉 Ik heb dan ook besloten een toegankelijke stoofschotel te maken en wil ook jou uitdagen om bij een goede slager of poelier een reebout te gaan halen. Het is je geld echt meer dan waard.

Stoofpot van reebout uit de oven

stoofpot van reebout uit de oven2310Genoeg gekletst, ik laat je eerst meekijken in mijn keuken en leg je uit hoe je deze geweldige stoofschotel maakt en op smaak brengt.

  • 1 kilo reebout, in blokjes
  • 4 eetlepels reuzel (plantaardige olie kan ook)
  • 2 uien, in grove stukken
  • 3 winterwortels in grote stukken
  • 3 stengels bleekselderij, in maantjes
  • 100 gram doorregen spek, in blokjes
  • 1/2 bol verse knoflook of 4 tenen gedroogde knoflook
  • 3 dl wildbouillon (kippenbouillon kan ook)
  • 1 glas rode wijn (ik nam een Merlot)
  • 500 gram verse, gepelde tomaten
  • 1 bouquet garni ( peterselie, tijm en laurier )
  • 3 reepjes sinaasappelschil
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • zout en peper
stoofpot van reebout uit de oven2325
Medium rare

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 eetlepels reuzel in een grote koekenpan of wok. Zorg dat deze flink heet is en bak hierin het vlees in vier porties goudbruin. Schep het daarna in een royale ovenschaal.

Verhit de pan opnieuw met de 4e eetlepel reuzel. Bak hierin ui, wortel, selderij en de spekblokjes ca. 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Schenk het groenten/spek/bouillonmengsel over het vlees in de ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Voeg rode wijn, tomaten, bouquet garni, sinaasappelschil, kruidnagelpoeder bij het vlees. Kruid wat bij met een snufje zout en wat peper uit de molen. Dek de ovenschaal af (met aluminiumfolie).

Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat anderhalf uur stoven.

Serveer met aardappelpuree. Geen pakje alsjeblieft, dat is zonde van je vlees.

Tip 1: Natuurlijk kun je deze stoofschotel ook met rund- of kalfsvlees maken.

Tip 2: Vervang de wortel eens door pastinaak of koolrabi

Tip 3: Deze stoofschotel smaakt ook perfect bij pasta (met wat rozemarijn)

Tip 4: Mocht het je lukken om restjes over te houden, vries deze dan in en warm voor gebruik opnieuw op.

 

Tags: VleesVlees - Stoofschotel met wild
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Reacties 4

  1. Mark. R says:
    4 jaar geleden

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      4 personen Mark

      Beantwoorden
  2. J.Soontiens says:
    5 jaar geleden

    prachtig recept van ree uit de oven ik ga dat eerste kerstdag maken ben benieuwd
    sta open voor alle ovengerechten!!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Succes ? en er staan meer dan 100 ovengerechten op onze website, dus je kunt je uitleven ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!