• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

0
Stoverij van haas met raap en rozemarijn header

Stoverij van haas met raap en rozemarijn – Indien je regelmatig een stoofpot op tafel zet, is de aanschaf van een electrische slowcooker een overweging waard. Een electrische slowcooker (ook wel: crockpot) stooft voedsel op een constante lage temperatuur. De meeste slowcookers kennen een high (90 Celcius) en een low (80 Celcius) stand en soms een stand Auto (een paar uur hoog, daarna laag). De wat duurdere exemplaren hebben ook een tijdsklok en wat meer instelmogelijkheden.

Het grootste voordeel van een electrische slowcooker is dat de temperatuur constant wordt gehouden. In een oven kan de temperatuur nog wel eens afwijken van de ingestelde temperatuur en is de temperatuur soms afhankelijk van de plek in de oven. Op een pitje is het nog lastiger de temperatuur in bedwang te houden. Je merkt het verschil vooral in de verdamping van het vocht. In een slowcooker verdampt er bijna niets van het toegevoegde vocht. Hiermee zal je rekening moeten houden bij de bereiding: de saus dikt bijna niet in. Dit betekent minder vocht toevoegen en soms ook de saus achteraf in een pannetje op het fornuis nog even in laten dikken.

Vlees wordt in ieder geval supermals in een slowcooker. Mocht je het onderstaande recept met de slowcooker willen bereiden, verminder dan de hoeveelheid wijn met een kwart. Na ongeveer 6 uur stoven op 90 Celcius valt het vlees uit elkaar en heb je een heerlijke:

wildrecepten

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

  • 4 hazenbouten of het vlees van voor en achterpoten
  • Ca. 1 liter rode wijn
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 Hollandse/meirapen, in blokjes gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kruidnagels (1 per bout)
  • 4 jeneverbessen (1 per bout)
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • bloem
  • zout, peper

Marineer de bouten/vlees 48 uur in de rode wijn met wortel, ui, rapen, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes. Haal de bouten/het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en houd de groente en kruiden apart. Braad het vlees aan in hete boter en haal het er uit. Bak vervolgens de groente even aan. Voeg alles bij elkaar in de pan, met de kruiden en vervolgens de marinade. Kruid met peper en zout. Laat het gerecht ongeveer 3 uur stoven op laag vuur of zet het een nacht op 90°C in de oven of doe het in de electrische slowcooker ongeveer 6 uur op stand High (90 C).

Haal de bouten/vlees uit de pan en kook het vocht eventueel nog in. Is de saus nog te dun, voeg dan een mengsel van bloem en boter ( 1 deel boter, 1 deel bloem) toe om het te binden. Wil je een glanzende saus, roer dan van het vuur af nog enkele klontjes koude boter door de saus. Lekker met (zuurkool van) rode kool en gekookte aardappelen.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.