• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
0
Stoverij van haas met raap en rozemarijn header

Stoverij van haas met raap en rozemarijn – Indien je regelmatig een stoofpot op tafel zet, is de aanschaf van een electrische slowcooker een overweging waard. Een electrische slowcooker (ook wel: crockpot) stooft voedsel op een constante lage temperatuur. De meeste slowcookers kennen een high (90 Celcius) en een low (80 Celcius) stand en soms een stand Auto (een paar uur hoog, daarna laag). De wat duurdere exemplaren hebben ook een tijdsklok en wat meer instelmogelijkheden.

Het grootste voordeel van een electrische slowcooker is dat de temperatuur constant wordt gehouden. In een oven kan de temperatuur nog wel eens afwijken van de ingestelde temperatuur en is de temperatuur soms afhankelijk van de plek in de oven. Op een pitje is het nog lastiger de temperatuur in bedwang te houden. Je merkt het verschil vooral in de verdamping van het vocht. In een slowcooker verdampt er bijna niets van het toegevoegde vocht. Hiermee zal je rekening moeten houden bij de bereiding: de saus dikt bijna niet in. Dit betekent minder vocht toevoegen en soms ook de saus achteraf in een pannetje op het fornuis nog even in laten dikken.

Vlees wordt in ieder geval supermals in een slowcooker. Mocht je het onderstaande recept met de slowcooker willen bereiden, verminder dan de hoeveelheid wijn met een kwart. Na ongeveer 6 uur stoven op 90 Celcius valt het vlees uit elkaar en heb je een heerlijke:

wildrecepten

Wildrecepten: de lekkerste ideeën met diverse soorten wild

Half oktober begint het wildseizoen. Het culinaire hart van de wildliefhebbers gaat dan sneller slaan. Lekker Tafelen deelt wildrecepten!

Stoverij van haas met raap en rozemarijn

  • 4 hazenbouten of het vlees van voor en achterpoten
  • Ca. 1 liter rode wijn
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 Hollandse/meirapen, in blokjes gesneden
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 kruidnagels (1 per bout)
  • 4 jeneverbessen (1 per bout)
  • 2 laurierblaadjes
  • boter
  • bloem
  • zout, peper

Marineer de bouten/vlees 48 uur in de rode wijn met wortel, ui, rapen, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en laurierblaadjes. Haal de bouten/het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade en houd de groente en kruiden apart. Braad het vlees aan in hete boter en haal het er uit. Bak vervolgens de groente even aan. Voeg alles bij elkaar in de pan, met de kruiden en vervolgens de marinade. Kruid met peper en zout. Laat het gerecht ongeveer 3 uur stoven op laag vuur of zet het een nacht op 90°C in de oven of doe het in de electrische slowcooker ongeveer 6 uur op stand High (90 C).

Haal de bouten/vlees uit de pan en kook het vocht eventueel nog in. Is de saus nog te dun, voeg dan een mengsel van bloem en boter ( 1 deel boter, 1 deel bloem) toe om het te binden. Wil je een glanzende saus, roer dan van het vuur af nog enkele klontjes koude boter door de saus. Lekker met (zuurkool van) rode kool en gekookte aardappelen.

DeelPin5VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Goulash van kippendijen
Stoofschotel

Goulash van kippendijen uit de slowcooker

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!