• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Heerlijk zacht stoofvlees in een pastagerecht

Redactie door Redactie
in Stoofschotel
2
Varkenswangen

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood! – Een pastamaaltijd is altijd een goed idee. En een pastamaaltijd met een ragù van gestoofde varkenswangen met tagliatelle zeker. Een ragù is een pastasaus gebaseerd op vlees. Een heel bekende variant is de bolognesesaus, op basis van gehakt. In dit recept gebruik je geen gehakt, maar varkenswangen. Dit kleine stukje varkensvlees is supermals, en heel goed klaar te maken als stoofvlees. Heb je nog nooit varkenswangen gegeten? Als je van stoofvlees houdt, zul je zeker positief verrast worden!

Varkenswangen om te stoven

Stoofvlees klaarmaken kost je een paar uur, maar het resultaat is heerlijk. Ook is stoofvlees heel goed van tevoren klaar te maken. Dus als je de ragù voor de varkenswangen met tagliatelle van tevoren maakt, dan hoef je voor je gaat eten alleen nog pasta te koken. Dat maakt een recept met stoofvlees heel geschikt voor als je gasten hebt, je staat dan niet lang in de keuken. Maar ook als je thuis komt na een lange werkdag is het fijn als je snel klaar bent met koken en niet eerst nog uren in de keuken hoeft te staan om iets lekkers te maken. In dit recept ga je de varkenswangen stoven in een heerlijke saus van verse tomaten en allerlei andere groenten en verse kruiden. Zo krijgen je varkenswangen een heerlijke, mediterrane smaak, die het heel goed doet bij een pastamaaltijd.

Niet zo bekend, wel heel lekker!

Je hebt misschien nog nooit van varkenswangen gehoord, want in de supermarkt liggen ze niet, en bij de slager is het vaak ook geen standaardassortiment. Toch betreft het hier een van de lekkerste stukjes varkensvlees. Heb je dit recept eenmaal geproefd, dan ga je het zeker vaker eten! Je bereidt varkenswangen als stoofvlees. Minimaal 2 uur stoven en je hebt een pan vol heerlijk mals vlees. Ga je het recept voor met varkenswangen met tagliatelle maken, houdt er dan rekening mee dat je het vlees mogelijk van tevoren moet bestellen.

Varkenswangen

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Varkenswangen met tagliatelle

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram varkenswangen, in 4-5 stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 1 kleine winterpeen, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 100 gram champignons, fijngehakt
  • 6 grote trostomaten, in blokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 chilipeper, in ringen, eventueel zaad verwijderd
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groente- of paddenstoelenbouillon
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
  • 1 takje salie, blaadjes gescheurd
  • 2 laurierblaadjes
  • olie om te bakken
  • tagliatelle voor het gewenste aantal personen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenswangen met tagliatelle:

Verhit wat olie in een braadpan, bak hier in de varkenswangen rondom bruin aan.

Voeg dan de ui, de knoflook, de prei, de winterpeen, de bleekselderij, de chilipeper en de champignons toe en bak die even mee.

Doe dan de tomatenpuree en de tomaten erbij en bak ook die even mee.

Schenk de wijn en de bouillon erbij, en voeg de tijm, de rozemarijn, de salie en de laurier toe.

Draai het vuur laag, en laat de ragù minstens 2 uur heel zacht sudderen. Wat langer mag best. Laat de laatste 20 minuten het deksel van de pan, zodat de ragù wat kan inkoken.

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet en doe dan terug in de pan. Schep de ragù van varkenswangen door de tagliatelle en serveer direct. Wil je de varkenswangen met tagliatelle op een ander moment eten, laat het gerecht dan afkoelen en bewaar het in de koelkast en warm het later weer op. Kook de pasta op het moment dat je wilt gaan eten.

Tafel lekker !!

DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Goulash van kippendijen
Stoofschotel

Goulash van kippendijen uit de slowcooker

Stoofpot van lamsbout
Stoofschotel

Stoofpot van lamsbout en groenten

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Duuvelkesvlees
Stoofschotel

De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; doe het eens anders

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Reacties 11

  1. Francis Thole says:
    10 maanden geleden

    Had dit nog nooit gegeten en als kookliefhebster moest ik dit snel gaan proberen.
    Het recept met bokbier gemaakt en werkelijk heerlijk. Volgende keer het oorsterse recept proberen. Een blijvertje die varkenswangen! Dank voor het recept!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      10 maanden geleden

      Dat soort dingen horen we graag. Varkenswangen zijn inderdaad verrassend lekker, Francis. Elke vleesliefhebber die van stoofvlees houdt, zou ze eigenlijk eens moeten proberen. Laat je ons ook weten wat je van de oosterse varkenswangen vindt?

      Beantwoorden
  2. Gerda Croese-Bosch says:
    2 jaar geleden

    heb ze standaart in devriezer liggen en al verschillende varianten gemaakt oosters en met bier allemaal heerlijk en ontzettend makkelijk te maken. echt een aanrader!!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Dat soort dingen horen we graag, Gerda. Dankjewel voor het compliment.

      Beantwoorden
  3. Willeke Dingemanse says:
    2 jaar geleden

    Kan ik ook runderbouillon gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat is geen probleem, Willeke. De smaak zal iets anders worden, want vooral paddenstoelenbouillon heeft een wat specifiekere smaak, maar runderbouillon kan prima.

      Beantwoorden
  4. Marion says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk de varkenswangen met Tagliatelli, gelijk voorraadbeheer wangen in de diepvries gedaan. Ga het zeker nog eens maken. Makkelijk en verrukkelijk!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      4 jaar geleden

      Goed idee om een portie in te vriezen, Marion. Fijn dat je van de varkenswangen hebt genoten!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!