• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Vier het voorjaar: Tortilla van nieuwe aardappelen met lente-ui

Mild, rond van smaak en makkelijk om te maken – met verse nieuwe aardappels en een vleugje boerderijboter.

0
Tortilla van nieuwe aardappelen met lente-uien

Met dit recept zet je in een handomdraai een smaakvolle tortilla op tafel waarin echt de kwaliteit van verse ingrediënten naar voren komt. Nieuwe aardappelen zijn in het seizoen vol frisheid en textuur: door ze beetgaar te koken blijven ze stevig, en dat geeft je tortilla pit. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes voor een frisse bite, terwijl de gewone ui langzaam glazig wordt in geklaarde boter – dat geeft een diepe roombotersmaak en een gelijkmatige kleur zonder verbranden.

Kooktip: giet het eimengsel pas bij de warme, maar niet (te) hete aardappelen; zo stolt het ei gelijkmatig en wordt je tortilla lekker zacht vanbinnen. Gebruik een anti-aanbakpan van zo’n 20–24 cm, dan krijgt ‘ie precies de juiste hoogte en bakt hij makkelijk om. Tijdens het bakken beweeg je de pan af en toe lichtjes, zodat niets aanzet en je onderkant mooi goudbruin wordt.

En dan dat moment aan tafel: snijd de warme tortilla in punten en deel ‘m direct, samen proeven is altijd leuker. Serveer ‘m met een simpele groene salade of wat frisse tomaatjes voor het contrast. Laat ‘m gerust ook op kamertemperatuur komen – zo proef je alle smaken nog net even wat beter.

Klein tafelmomentje, groot plezier: met minimale techniek en maximale smaak haal je met dit budgetrecept het seizoen op je bord.

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Tortilla van nieuwe aardappelen met lente-uien

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kleine nieuwe aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 lente-ui
  • 4 eieren
  • 25 gram geklaarde boter
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Was en schil de nieuwe aardappelen en snijd de grotere exemplaren kleiner.

Kook de aardappelen in water met zout beetgaar.

In de tijd dat de aardappels koken snijd je de lente-ui in ringetjes.

Snipper de ui. 

Klop de eieren in een ruime kom los met zout en ruim peper.

Giet de aardappels af en doe ze over op een bord.

Laat ze een beetje afkoelen (5 minuten). 

Doe de aardappelen samen met de gesneden lente-ui bij het eimengsel.

Meng alles goed door elkaar en laat dit 5-10 minuten intrekken.

Verwarm de geklaarde boter in een pan van 20-24 cm en bak hierin de gesnipperde ui glazig.

Schep voorzichtig het aardappelmengsel in de pan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.

Duw de zijkanten een beetje naar het midden.

Zet het vuur op middelhoog en leg een deksel op de pan.

 Beweeg tijdens het bakken een beetje met de pan zodat de onderkant niet vast gaat plakken.

De tortilla mag worden gedraaid als de onderkant mooi verkleurd is en de tortilla als een pannenkoek makkelijk in de pan beweegt. (8-10 minuten).

Schuif de tortilla op een bord waar hij royaal op past, leg er eenzelfde bord omgekeerd bovenop en draai dit samen snel om.

Doe de tortilla van het bord voorzichtig in de pan. Laat ook die kant ongeveer 8 minuten bakken. 

Schuif de tortilla wanneer hij mooi goudbruin en gaar is op een schoon bord.

Laat de tortilla van nieuwe aardappels met lente-ui 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

De tortilla kan zowel warm als op kamertemperatuur worden geserveerd.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

  • ovenfriet

    Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

  • aardappel-bloemkoolgratin

    Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

  • aardappelsoorten

    Aardappelsoorten

  • Aardappelsoep met prei

    Aardappelsoep met prei

  • chips maken van aardappels

    Chips maken van aardappels

  • Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

    Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)

  • Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

    Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

  • Aardappelpannenkoekjes

    Aardappelpannenkoekjes

  • bonne femme

    Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.