• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Turkse pide gevuld met gehakt

Een makkelijk te maken gevuld brood

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Turkse pide gevuld met gehakt

Turkse pide gevuld met gehakt – Wil je eens een origineel gerecht serveren? Zet eens een Turkse pide als hoofdgerecht op tafel, in plaats van de bekende pizza. Een pide is een heerlijk zachte brood gemaakt met yoghurt en dit brood wordt vervolgens royaal gevuld met een kruidig mengsel van gehakt en paprika. Als je van de Turkse keuken houdt moet je dit gevulde brood echt een keer geproefd hebben. Je vindt het recept voor dit brood onderaan het artikel. De Turkse pide met gehakt is ook lekker als lunch.

Turks brood of pide?

Er kan wat verwarring zijn over de namen pide en Turks brood. Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kunt kopen heet ook pide, maar dat noem je waarschijnlijk Turks brood. De pide in onderstaand recept is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is heel zacht en luchtig wat weer goed combineert met de krachtige vulling. De Turkse pide gevuld met gehakt dus.

Het deeg in het recept wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft

Het lijkt een ingewikkeld brood, maar eigenlijk is het recept kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je de Turkse pide op heel veel manieren royaal kan vullen, omdat de pide in tegenstelling tot pizza opstaande randen heeft. Onderstaand de variant met gehakt, maar probeer het brood ook eens met kaas. En natuurlijk kun je nog veel meer ideeën voor de vulling bedenken. Wees creatief en bedenk je eigen vulling of gebruik eens een ander kruidenmengsel om het gehakt op smaak te brengen.

Turkse pide gevuld met gehakt

In onderstaande recept voor Turkse pide vind je een vulling van lamsgehakt met tomaten en puntpaprika’s. Een krachtige vulling in een heerlijk luchtig brood. De vulling is op smaak gebracht met de Al-Andalus kruiden van Jonnie Boer. Sprenkel er voor de finishing touch nog wat kruidenolie over en je hebt een dijk van een maaltijd.

Lamsgehakt vulling
Pide een Turks brood
Turkse pide gevuld met gehakt
Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Lamsgehakt

Lamsgehakt, de lekkerste recepten!

Lekker Tafelen vertelt je alles over lamsgehakt en natuurlijk delen we ook graag de allerlekkerste recepten met lamsgehakt met jou!

Turkse pide gevuld met gehakt

Porties: 3 stuks
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram bloem
  • 100 gram water
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • ½ ei
  • 15 gram verse gist
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel zout
  • 35 gram olijfolie
  • 400 gram lamsgehakt
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels Al-Andalus kruiden
  • 2 lente-uitjes
  • zout (voor de vulling)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Turkse pide gevuld met gehakt:

Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een heel soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem. Zet het deeg in een kom afgedekt met een stukje huishoudfolie weg tot de hoeveelheid verdubbeld is.

Maak ondertussen de vulling:

Snijd de paprika en de tomaten in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes.

Bak het gehakt rul in een droge hete koekenpan. Schep eventueel vet uit de pan als het gehakt erg vet is. Doe er nu de paprika en de tomaten bij en bak die kort mee. Breng op smaak met de Al-Andalus kruiden en zout. Roer er de helft van de gesneden lente-ui doorheen proef en breng eventueel nog meer op smaak naar wens.  Zet de vulling opzij tot hij nodig is.

De pide maken:

Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol ze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.

Strooi een klein beetje bloem, of liever nog maismeel, op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak. Leg de plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg.

Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar.  Meng eventueel een eetlepel olijfolie met een theelepeltje Al-Andalus kruiden en druppel dat over de pide.

Strooi de rest van de gesneden lente-ui over de Turkse pide gevuld met gehakt, en serveer warm.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Pikante drumsticks van de barbecue
Vleesgerechten

Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade

Oosterse kippendijen van de barbecue
Vleesgerechten

Oosterse kippendijen van de barbecue

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Reacties 4

  1. Jo says:
    4 jaar geleden

    Kan mij niet voorstellen tot die deeg ooit zelf geprobeerd hebt. Veel en veel te nat.

    Beantwoorden
    • Andre says:
      3 jaar geleden

      Ik vermoed dat het de bedoeling is om alleen water of alleen de yoghurt toe te voegen. Het deeg moet stevig zijn om de bootjes te kunnen maken, eventueel meel toevoegen

      Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Het is bijna 60% vocht, dit is vrij veel, het is ook een zeer soepel deeg. Bij de meeste recepten gebruik je 50% vocht. Wanneer je lang en goed kneed krijg je ook met deze hoeveelheid een goed deeg. Alles heeft ook te maken met luchtvochtigheid en de kwaliteit van de bloem. Vind je het lastig werken met een slap deeg dan zou je er voor kunnen kiezen om minder water te gebruiken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!