Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Varkenshaas met champignons en krieltjes

Varkenshaas met champignons en krieltjes – Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk recept met vlees en aardappels om op een doordeweekse avond te maken? Dan vind je hier een lekker recept met varkensvlees en krieltjes. Met allemaal verse ingrediënten en snel te maken, maar toch anders dan het gewone AGV’tje. Dat is toch wat je wilt! Wat extra gekookte groente of een groene salade erbij, en je hebt met de varkenshaas met champignons en krieltjes een heerlijke gezonde maaltijd.

Malse varkenshaas

Varkenshaas is het meest malse stukje vlees van het varken. Dat maakt het meteen ook een populair stukje vlees, want omdat het zo mals is, is het ook snel te bereiden. En dat is zeker voor een gerecht als varkenshaas met champignons en krieltjes een fijne bijkomstigheid. Het vlees wordt gesneden uit een spier in de rug van het varken. Die spier beweegt weinig en daarom is het vlees zo mals. Varkenshaas is prima voor een gewone, dagelijkse maaltijd, maar dit recept is ook heel geschikt om bij een bijzonder etentje op tafel te zetten.

Echte krieltjes kosten je hooguit 10 minuten extra

Voor de varkenshaas met champignons en krieltjes gebruik je natuurlijk verse krieltjes. Krieltjes zijn kleine aardappeltjes met een diameter van ongeveer 23 – 30 mm. Nee, het gaat hier niet over verse, ongekookte, rauwe krieltjes. Dus niet de voorgekookte minikrieltjes uit het koelvak in de supermarkt. Dat zijn bijna altijd bolletjes aardappel die uit grotere aardappelen worden gesneden. Het voorkoken van verse krielaardappeltjes kost je hooguit 10 minuten, ze zijn veel lekkerder dan voorgekookte stukjes aardappel, en ze zijn veel goedkoper. Drie redenen om dus zelf aardappelen te koken voor je varkenshaas met champignons en krieltjes, lijkt ons. Je hoeft ze niet te schillen. Krieltjes zijn jonge aardappeltjes, met heel dunne schillen, die je gewoon kunt eten. Eet je liever geen aardappelschillen? Koop dan bij de groenteboer geschrapte krieltjes. Die zijn machinaal geschild en verder onbewerkt.

Varkenshaas met champignons en krieltjes – tip

Je kunt dit recept voorbereiden door de krieltjes vast te koken, het vlees en de knoflook vast te snijden en de citroen vast te raspen. Zet alles afgedekt in de koelkast tot je de varkenshaas met champignons en krieltjes gaat maken. Knip de salie pas als je gaat koken, want die zal anders snel verkleuren.

Varkenshaas

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 250 gram kleine champignons
  • 500 gram verse, dus rauwe krieltjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 8 blaadjes salie, in kleine reepjes
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je varkenshaas met champignons en krieltjes:

Was en kook de krieltjes 10 minuten voor in water met wat zout. Giet af en laat even uitdampen.

Verhit wat olie in een braadpan of koekenpan. Bak hierin de krieltjes rondom bruin aan.

Voeg de champignons, de citroenrasp, de knoflook en de salie toe en bak tot de champignons zacht zijn.

Verhit ondertussen wat olie in een andere koekenpan. Bak hierin de varkenhaas blokjes rondom aan tot ze rosé zijn. Laat ze niet te lang bakken om te voorkomen dat ze te droog worden.

Meng dan in een van de pannen de varkenshaas en het aardappel-champignonmengsel.  Schep door elkaar, breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!