Broodje vissticks – Heb je geen zin in aardappels, groente en vlees, maar je wilt wel echt lekker eten? Maak dan eens een broodje vissticks. Een lekker zacht bolletje met krokante vissticks en lekkere frisse groente, is superlekker als afwisseling op de standaard warme maaltijd. Zeker weten dat er niemand klaagt als je een schaal met broodjes vissticks op tafel zet.
Zelfgemaakte vissticks, van verse vis
Als je een broodje vissticks maakt dan wil je ook echt lekkere vissticks. Die vissticks maak je makkelijk zelf van verse vis. Ze worden gemaakt met kabeljauw en hebben een heerlijk krokant laagje van panko. Panko is een grovere soort paneermeel, hierdoor worden de vissticks extra krokant. Maak meerdere vissticks in een keer en vries ze ongebakken in. Dit is maar een keer werk en afwas en je bent een volgende keer snel klaar.
Niet zomaar een broodje vissticks
Een broodje vissticks hoort op een zacht bolletje, de knapperige vissticks komen dan goed tot hun recht. Natuurlijk doe je ook groenten op het broodje. Kies voor knapperige sla, een bosje sla trio met kluit is hiervoor perfect. Tomaat is ook altijd lekker op een broodje. Als je eraan kunt komen, neem dan eens de Coeur de Boeuf tomaat. Dit is een lekkere vlezige tomaat met veel smaak. De komkommer gaat niet in plakjes, maar in lange linten op het broodje vissticks. Die linten vallen namelijk niet zo snel van je broodje als je er in bijt. De dun gesneden radijsjes zorgen voor een beetje pit en als laatste de zoetzure rode ui, die het helemaal afmaakt. Als je de rode ui minimaal een dag van tevoren maakt, kan het zuur zijn werk doen.
Een sausje voor de liefhebbers
Niet iedereen houdt ervan, maar een sausje op je broodje vissticks kan erg lekker zijn. Als je dan de moeite gedaan hebt om de vissticks zelf te maken, maak je toch zeker ook het sausje zelf? Een lekkere ravigotesaus of een andere saus is niet moeilijk te maken en smaakt zoveel beter dan de flesjes saus. Het maakt dit visgerecht helemaal compleet.
Vis & Schaal- en schelpdieren
Vis mag vaker op de Nederlandse menukaart staan. Kies bij voorkeur voor vis uit de eigen Noordzee. Dat is duurzaam, gezond en lekker!
Broodje vissticks
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 4 witte bolletjes
- 8 -12 vissticks afhankelijk van de grootte
- 1 coeur de boeuf tomaat
- 6 radijsjes
- rode ui op zoetzuur
- 1/2 komkommer
- 4 bladeren knapperige sla
- 4 eetlepels ravigotesaus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een broodje vissticks:
Was de groenten. Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer en snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Snijd mooie plakken van de tomaat.
Bak de vissticks goudbruin en krokant.
Snijd het broodje open en beleg de onderkant met tomaat, met daarop de sla. Leg er de warme vissticks op. Leg op ieder broodje een paar flinke plakken komkommer en bestrooi dit rijkelijk met de gesneden radijsjes en uitgelekte rode ui.
Besmeer de snijkant van de bovenkant van het broodje met de saus en leg die op het broodje vissticks.
Tafel lekker !!