• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

Snel en makkelijk een lekker vers visje op tafel

0
Forel pakketje

Forel pakketje uit de oven – Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Niet omdat mensen niet willen, maar eerder niet durven. Het moeilijk vinden. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kun je scoren.

Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.

Met kop en staart en jouw toevoegingen

Ik kies bij forel meestal voor de “gewone” forel en niet voor de zalmforel met het roze vlees. Daarnaast kies ik een hele forel, kop en staart eraan. En ja die graten dus ook, maar bij een gare forel schuif je het vlees er zo af. Doe je dat rustig, dan trek je de graten er daarna zelfs in een keer uit, dus niets van dat prutsen met van die kleine verborgen graatjes. De forel heeft een bol leeg buikje dat je mooi kunt vullen met veel verse kruiden en een stukje citroen. Doe er nog wat restjes groenten bij zoals wortel, tomaat, bleekselderij, pepertje en een beetje peper en zout en je pakketje is klaar. Knoflookliefhebber of liefhebber van specerijen, ik zeg: leef je uit. Toch liever een uitje? Vooral doen, het is jouw feestje! Dit is de simpelste variant en die kun je aanpassen naar jouw smaak.

En vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Dan komt die hele vis vanzelf wel een keer.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Forel pakketje uit de oven

Porties: 2 pers
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 hele forellen, schoongemaakt
  • 2 wortelen, kleine stukken
  • 1 citroen, in partjes, hou er 2 apart
  • bosje verse dille of peterselie
  • verse peper en zout
  • olijfolie
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een forel pakketje uit de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keukenpapier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel. Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes (in een ovenschaal) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar. Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!

Tafel lekker !!

Marlene Stolte

Marlene Stolte

Eten doe je iedere dag en dan kan het maar beter een feestje zijn. Met mooie verse produkten, fantasie, proberen en heel soms toch wat weggooien moet dit echt goedkomen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

  • Gegrilde garnalen met knoflook en chilipeper

    Gegrilde tijgergarnalen met knoflook en chilipeper

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.