Forel pakketje uit de oven – Vis, één keer per week is de aanbevolen hoeveelheid, maar het grootste deel van de Nederlanders lukt dat niet. Niet omdat mensen niet willen, maar eerder niet durven. Het moeilijk vinden. Terwijl het bereiden van een visje zo makkelijk kan zijn. Met het volgende recept van een forelletje uit de oven kun je scoren.
Iedereen krijgt zijn eigen pakketje met vers gestoomde groenten en een heerlijk visje.
Met kop en staart en jouw toevoegingen
Ik kies bij forel meestal voor de “gewone” forel en niet voor de zalmforel met het roze vlees. Daarnaast kies ik een hele forel, kop en staart eraan. En ja die graten dus ook, maar bij een gare forel schuif je het vlees er zo af. Doe je dat rustig, dan trek je de graten er daarna zelfs in een keer uit, dus niets van dat prutsen met van die kleine verborgen graatjes. De forel heeft een bol leeg buikje dat je mooi kunt vullen met veel verse kruiden en een stukje citroen. Doe er nog wat restjes groenten bij zoals wortel, tomaat, bleekselderij, pepertje en een beetje peper en zout en je pakketje is klaar. Knoflookliefhebber of liefhebber van specerijen, ik zeg: leef je uit. Toch liever een uitje? Vooral doen, het is jouw feestje! Dit is de simpelste variant en die kun je aanpassen naar jouw smaak.
En vind je een hele vis met kop en staart toch nog iets om een nachtje over te slapen, probeer het dan eerst met een kabeljauwfilet of een mooi stukje zeebaarsfilet. Dan komt die hele vis vanzelf wel een keer.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Forel pakketje uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 hele forellen, schoongemaakt
- 2 wortelen, kleine stukken
- 1 citroen, in partjes, hou er 2 apart
- bosje verse dille of peterselie
- verse peper en zout
- olijfolie
- aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een forel pakketje uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur twee stukken aluminiumfolie af die langer zijn dan de forel. Je gaat hem helemaal inpakken, dus neem voldoende folie. Spoel de forel goed af onder stromend water en dep droog met wat keukenpapier. Leg de forel op een vel aluminiumfolie en vul zijn buik met de verse kruiden en één of twee partjes citroen. Strooi/wrijf daar ook een beetje zout en verse peper in. Verdeel de wortelstukjes tussen de twee vellen en leg daar nog wat extra takjes verse kruiden en partjes los bij. Knijp per forel dat apart gehouden partje citroen uit over de vis. Nog wat verse peper en een beetje zout en sluit af met wat druppels olijfolie over de forel. Vouw het aluminiumfolie helemaal dicht en schuif beide forel pakketjes (in een ovenschaal) in de oven. Na een minuut of 20-25 zijn de forellen gaar. Ondertussen heb je natuurlijk al een salade gemaakt. En meer heb je ook niet nodig, salade en forel is meer dan genoeg, echt!
Tafel lekker !!
Dank je wel. Heerlijke vers gevangen forel klaar gemaakt. Toppy
Niets lekkerder dan vers gevangen ?