Garnalen in tequilamarinade – Garnalen, gemarineerd in een wat tropisch aandoende marinade, dat klinkt lekker en zomers. Dat klinkt niet alleen zo, dat is het ook. We hebben grote garnalen gemarineerd in een marinade met tequila, knoflook en limoen. Vervolgens zijn die garnalen in tequilamarinade aan spiesjes geregen en die spiesjes zijne vervolgens gegrild op de barbecue. Dit is een gerecht dat prima past in een visbarbecue. Een barbecue met vis valt vaak een stuk minder zwaar dan een vleesbarbecue, en garnalen zijn licht verteerbaar. Daarnaast zijn gegrilde garnalen gewoon heel erg lekker en makkelijk klaar te maken. Zo ook de garnalen in tequilamarinade. Een goede reden dus om eens niet te barbecueën met vlees, maar om te kiezen voor vis, en in dit geval, schaaldieren.
Welke garnalen kun je gebruiken?
Er zijn voor de garnalen in tequilamarinade grote, rauwe, gepelde garnalen gebruikt. Er zijn verschillende soorten die je hiervoor kunt kiezen. Wij hebben Vannamei, of in het Nederlands, witpootgarnalen gebruikt. Dit is een vlezige garnaal met een licht-zoetige smaak. Ook Black Tigergarnalen zijn een prima keuze voor dit visgerecht. Eigenlijk kun je elke grote garnalensoort wel gebruiken.
Garnalen in tequilamarinade; een paar tips
De tequilamarinade is niet alleen lekker om garnalen mee te marineren. Je kunt de tequilamarinade ook heel goed inzetten om andere dingen dan garnalen van een heerlijke smaak te voorzien. Denk aan langoustines bijvoorbeeld. Maar ook kipfilet, al dan niet aan spiesjes, kun je er prima in marineren. Dit is ook een goed alternatief als je gasten op je barbecue krijgt die niet van garnalen houden.
Voor het recept van de garnalen gebruik je twee eetlepels tequila. Nu is het logisch dat je, als je geen tequila in huis hebt, je weinig zin zult hebben om een hele fles tequila aan te schaffen voor twee eetlepels. Vervang in dat geval de tequila door witte rum of wodka. De smaak zal niet exact hetzelfde zijn als wanneer je de garnalen in tequilamarinade marineert, maar ongetwijfeld is het resultaat net zo lekker!
De bereidingstijd in het recept is de bereidingstijd exclusief marineren. Tel er dus minstens een uur bij op!
In het recept is uitgegaan van 8 grote spiezen. Bij een visbarbecue reken je dan 1 spies per persoon. Eet je de spiezen bij een gewone maaltijd, reken er dan 2 of 3 per persoon, afhankelijk van hoe groot de eters zijn. Je kunt ook kleine spiezen maken. Dan kun je ongeveer 16 spiesjes maken.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gepelde, rauwe, grote garnalen
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels tequila
- 1 theelepel honing
- 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 1 rode chilipeper, zonder zaad, fijn gehakt
- 1 eetlepel gehakte koriander
- zout
- 8 grote of 16 kleinere spiezen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalen in tequilamarinade:
Meng in een grote kom de olijfolie, het limoensap, de tequila, de honing, de knoflook, de chilipeper, de koriander en het zout tot een marinade.
Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep even goed om. Zet in de koelkast voor minstens een uur, langer mag uiteraard ook.
Rijg de garnalen aan de spiezen.
Gril ze op de barbecue, of eventueel in een gril of grillpan, tot de garnalen licht oranjeroze gekleurd zijn. Dan zijn ze gaar. Dit proces kan behoorlijk snel gaan, dus blijf er bij en draai de spiezen op tijd om, om verbranden te voorkomen.
Serveer de garnalen met vers stokbrood en een (zelfgemaakte) knoflooksaus. Met een salade erbij maak je er een complete maaltijd van.
Tafel lekker !!