Garnalen van de barbecue – Als je van garnalen houdt, dan moet je zeker eens garnalen van de barbecue maken. De ongepelde garnalen worden eerst gemarineerd in een eenvoudige marinade en daarna wok je de garnalen op de barbecue. Ze krijgen zo een lekkere, rokerige smaak en de marinade maakt het af. Je pelt de garnalen zelf op het moment dat je ze gaat eten. Je houdt dan ook zeker geen schone handen, maar daar dat is ongetwijfeld geen ramp. Een barbecue is tenslotte een casual aangelegenheid, en met wat servetjes, of citroendoekjes om je handen schoon te maken komt het vast goed. Want wat is er nu gezelliger dan in goed gezelschap genieten van lekker eten? Met een glas frisse, droge witte wijn en een mandje vers gebakken stokbrood erbij maak je dit visgerecht van de barbecue compleet!
Verse, ongepelde en niet voorgekookte garnalen
In het recept zijn verse, ongepelde, roze garnalen gebruikt. Maar dat is geen must. Je kunt in principe elke soort, wat grotere, ongepelde garnalen gebruiken. Kies bij voorkeur wel een soort die nog niet gekookt is. Anders worden ze dubbel gegaard, en dat kan ervoor zorgen dat de garnalen van de barbecue taai worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je niet van gepriegel houdt, kies dan grotere garnalen, die zijn over het algemeen makkelijker te pellen dan de kleinere soorten.
En nog wat handige en lekkere tips over garnalen van de barbecue
Heb je geen gietijzeren wok of skillet (dat is een volledig gietijzeren koekenpan) bij je barbecue, maar wel een grillplaat? Dan zou je die kunnen gebruiken om de garnalen op de barbecue te garen.
Houd je wel van garnalen, maar vind je het zelf pellen er van echt helemaal niets? Neem dan grote, gepelde garnalen. Die zijn een prima alternatief. Let er wel op dat je rauwe garnalen koopt. Die herken je aan de grijze kleur.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Garnalen van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram ongepelde, middelgrote garnalen
- 3 eetlepels neutrale olie
- 1 eetlepel srirachasaus
- sap van 2 limoenen
- een half bosje koriander
- 5 teentjes knoflook, gehakt
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalen van de barbecue:
Maak een marinade van de olie, de srirachasaus, het limoensap, de knoflook, en de koriander. Voeg wat zout toe aan de marinade.
Zet de ongepelde garnalen in de marinade en laat ze een uurtje, of iets langer, intrekken. Zet de schaal in de koelkast tijdens het marineren.
Steek ondertussen de barbecue aan en laat hem goed op temperatuur komen. Zet de gietijzeren wok, of grillplaat op de barbecue, zodat die flink heet kan worden.
Schep de garnalen met een schuimspaan uit de schaal in de wok en wok ze in een paar minuten gaar. Schep de garnalen voortdurend om tijdens het bakken.
Serveer de garnalen van de barbecue direct. Zorg voor genoeg servetjes, en een bak voor de schalen. Lekker met wat vers stokbrood en een groene salade.
Tafel lekker !!