Gebakken mosselen met paprika en ui – Een pan mosselen is één van de topgerechten die regelmatig op mijn eigen menukaart staan. Verse Zeeuwse mosselen zijn zo verschrikkelijk simpel te maken en dat met verse frieten, homemade sausjes en wat rauwkost of salade. De visboer is dan ook altijd mijn grootste vriend, want ik neem graag wat extra mosselen mee omdat ik ze tijdens het bereiden al uit de pan sta te snoepen. Echt, ik meen het, puur zijn ze het allerlekkerst.
Toch is het af en toe ook leuk om het even anders te doen. Gebakken mosselen is zo’n basic alternatief. Samen met heerlijk zacht gebakken paprika en ui is dit een gerechtje wat je als lunch zou kunnen serveren maar ook als licht hoofdgerecht met geroosterd volkorenbrood, een beetje rijst of misschien toch weer die lekkere frietjes.
Voor dit gerecht gebruik je gekookte mosselen.
Tip. Ook deze gebakken mosselen kun je naar wens serveren met gebakken aardappeltjes of patat maar ook met rijst of pasta is dit een prima combinatie.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gebakken mosselen met paprika en ui
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 gram roomboter
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 2 grote uien
- 1200 gram gekookte mosselen
- wat verse basilicum
- wat verse tijm
- wat verse oregano
- en als je er aan kunt komen ook wat bonenkruid (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Verhit de olie en de boter in een royale koekenpan. Bak hierin de paprika’s en de uien met de verse kruiden. Knoflook fans kunnen ook verse knoflook toevoegen. Niet teveel want het overheerst de gebakken mosselen snel en daarom heb ik het hier weggelaten. Als de groenten beetgaar zijn voeg je de gekookte mosselen toe. Laat ze nog even meebakken en strooi er op het laatst wat verse bieslook over.
Serveer met geroosterd volkorenbrood en drink er een lekkere witte wijn bij. Welke? Lekker Tafelen adviseert een Muscadet, lees hier.
Tafel lekker!
superlekker recept!
Fijn dat het zo goed beviel Jolanda! Leuk dat je het deelt.
Bedankt voor dit recept!
De mosselen hebben ontzettend goed gesmaakt. Zelfs de kinderen vonden ze lekkerder dan bij ons vaste griekse restaurant.
Daar doen we het voor Remco 😉
De mosseltjes met paprika en ui gemaakt.. super lekker.. zelf nog een beetje aangepast door er een beetje chilisaus aan toe te voegen en wat verse peper en als je dat wilt wat zout.. heerlijk met een vers gebakke n stokbrood en zelfgemaakte kruiden knoflook boter.. smullen hoor
Fijn dat het gesmaakt heeft Pieter, en erg leuk dat je de variatie deelt. Er zijn er nog veel meer te bedenken ?
Waardeloos recept. Het werd een grote pasta van groenten en stukjes mossel!!
Jammer om te horen Con. Kan het zijn dat de groenten iets te lang gebakken hebben voordat je de mosselen toevoegde?
Of je kan gewoon niet koken , want hier waren ze heerlijk 🤣
Je moet er ook niet teveel in roeren… Dan roer je alles kapot…. Ik ben kok ..