Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Gebakken rog met zeekraal

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
gebakken rog met zeekraal

Gebakken rog met zeekraal– heb je wel eens rog klaargemaakt? Nee? Dan is het nu jouw moment. Het bereiden van rog hoeft je helemaal niet af te schrikken. Rog is relatief eenvoudig te bereiden. Rog heeft immers een stevige en vlezige textuur die goed bestand is tegen het merendeel van de standaard bereidingswijzen van vis zoals bakken, koken, pocheren en grillen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vis snel uit elkaar valt na het bakken. Het visvlees van de rog is dik en vlezig, weinig vergelijkbaar met andere vissoorten. Werken met roggevleugel is werken met een uniek product!

Je visboer helpt je aan de meest verse rog, maak de rog dus ook zo goed als onmiddellijk na aankoop klaar. Rog kun je niet lang bewaren, tot maximaal 2 dagen na aankoop. Verse rog ruikt naar de zee en niet naar ammoniak.

Je houdt van vis, maar niet van graten?

Je hebt met rog de perfecte vis beet als je van een goed stukje vis zonder vervelende graten houdt. Roggevleugels bevatten voornamelijk kraakbeen, er is in de verste verte geen graat te bespeuren. Dit maakt rog een kindvriendelijke vis. Gebruik een vork en een mes om het visvlees van het kraakbeen van de gebakken rog los te maken. Het visvlees komt gemakkelijk los in stevige, sappige stukken.

Gebakken rog met zeekraal, dat is de smaak van de zee op een bord

Rog is een veelzijdige vis die gemakkelijk te bereiden is en goed samengaat met een breed scala aan smaken. Hier combineren we de zachte, lichtzoete roggevleugels met zilte zeekraal. Zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustlijnen en in zoute moerassen. Het plantje is helemaal doordrongen van de smaak van het zoute zeewater, extra zout toevoegen is dus helemaal overbodig!

Maak gebakken rog met zeekraal en je waant je een dagje aan zee!

Zeekraal en Lamsoren – Zilte groenten uit de Westerschelde

Zilte groenten

Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.

Gebakken rog met zeekraal

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 roggevleugels
  • 50 gram (geklaarde) boter
  • 400 gram zeekraal
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken rog met zeekraal

Spoel de roggevleugels goed af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Kruid de roggevleugels met zout en peper.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 50 gram geklaarde boter toe. Wanneer de boter schuimig is leg je de roggevleugels in de pan en bak ze 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en door en door gaar zijn. Lepel de gesmolten boter over de vis voor extra smaak en glans.

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de zeekraal toe en blancheer deze 1-2 minuten, tot de stengels heldergroen en knapperig zijn. Schep de zeekraal uit het kokende water en spoel af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat de zeekraal uitlekken en serveer  samen met de gebakken rog.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!