Geroosterde mosselen met bacon kruidenkorst – Mosselen eet je puur toch zeker? Dat is inderdaad de instelling van velen. Natuurlijk eet je ze puur, bij de start van het Zeeuwse mossel seizoen. Gezellig met de pan op schoot. Vooral de echte mossel fans zullen dit beamen. Wil je toch eens anders voor de dag komen met de Zeeuwse mosselen? Dan is onderstaand recept een echte aanrader. Een puur en eerlijk recept. Vrij van E nummers en andere gevaarlijke stoffen. Neem een restje brood, een mooi stukje parmezaan en een restje bacon. Wat verse peterselie en een chilipepertje, en je maakt een heel ander gerechtje met mosselen. Serveer met friet een een salade.
Het gerecht leent zich ook uitstekend om te serveren als voorgerecht, of ’s avonds met een belletje wijn.
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Geroosterde mosselen met bacon kruidenkorst
( gerecht voor ongeveer 2 a 3 personen )
Kort gekookte mosselen
- 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
- 1 flesje bruin bier
- 250 gram mosselgroenten
Spoel de mosselen goed in een vergiet af nadat je ze 5 min onder water hebt gedompeld. Zet de mosselen op met het bier en de groenten en kook ze 4 min tot ze allemaal geopend zijn. Giet ze daarna af en verwijder ook zoveel mogelijk de groenten. Verwijder de lege schelpkant van ieder mossel en leg ze met de open kant naar boven op en dichte ovenplaat.
Zo maak je de Kruidenkorst met bacon
- 5 boterhammen (liefst wat ouder brood)
- 70 gram parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 100 gram bacon
- 6 takjes krul peterselie
- 1 limoen
- 100 ml olijfolie
Bak de bacon 2 minuten zodat de smaken los komen. Maal het brood en de kaas samen in de blender tot kruim en doe het in een grote kom. Pel de knoflook en verwijder de zaden en zaadlijsten van de chilipeper. Maal de knoflook, chilipeper, peterselie, bacon en het citroenrasp samen met de olijfolie en het sap van de citroen fijn in de blender. Kneed dit mengsel goed door elkaar en breng het een beetje op smaak met peper. ( evt zout)
Afmaken en serveren
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vul de mossel af met het kruim. Gratineer ze in 9 minuten goudbruin en serveer het direct.