• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Griekse garnalen; een lekker spicy visgerecht

Grote garnalen, verse tomaten, echte feta. Dit is koken met verse ingrediënten!

0
Griekse garnalen

Griekse garnalen – Als je van spicy houdt en van grote garnalen, dan is dit een gerecht voor jou. De garnalen worden gegaard in een pittige tomatensaus, die je zelf maakt van verse tomaten. Je topt het gerecht af met plakjes feta, je zet het nog even in de oven om goed heet te worden en de feta zacht te laten worden. En dan heb je heerlijke, Griekse garnalen. Serveer de garnalen met gekookte rijst en een Griekse salade en je hebt een maaltijd die je doet terugverlangen naar je vakantie in Griekenland!

Welke garnalen gebruik je voor dit gerecht?

Je kunt het beste rauwe, gepelde en ontdarmde, grote garnalen voor dit gerecht gebruiken. Je herkent rauwe garnalen aan de grijze kleur. Ze zullen oranje kleuren op het moment dat je ze gaat verhitten. Maar gebruik geen al gekookte garnalen, want dan loop je het risico dat ze taai worden. Er worden in Nederland vooral Vannamei garnalen en black tigers verkocht. Die zijn prima geschikt om Griekse garnalen mee te maken.

Wat je moet weten over feta…

Als Griekse garnalen gaat klaarmaken, gebruik dan alsjeblieft echte, originele feta. En geen ‘witte kaas’ of ‘salade kaas’ of iets dergelijks. Dit zijn gewoon geen alternatieven voor echte feta. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, omdat je in de meeste supermarkten echte feta koopt voor een bedrag dat niet veel scheelt met namaak. Echte feta wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk, en niet van koemelk. Maar het moet volgens Europese wetgeving wel uit specifieke regio’s in Griekenland komen en moet worden geproduceerd volgens traditionele methoden om de naam feta te mogen dragen.

Griekse garnalen kun je van tevoren klaarmaken

Als je saus voor de Griekse garnalen van tevoren klaarmaakt, dan hoef je later alleen nog de garnalen in de saus te garen en het visgerecht even in de oven te zetten. Dat scheelt veel tijd.

Liever iets minder spicy? Halveer de hoeveelheid chilipeper en haal het zaad eruit.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Tomaten

Tomaten; het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Griekse garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gepelde en ontdarmde grote garnalen, vers of diepvries
  • 750 gram tomaten
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 2 rode chilipepers, in ringetjes
  • 1,5 eetlepel gedroogde oregano
  • 200 gram feta, in plakjes
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Griekse garnalen:

Verhit een scheut olie in een braadpan en bak hierin de ui, de knoflook en de rode chilipeper aan. Niet bruin laten worden, als de uien glazig zijn is het goed. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze mee. Doe dan de tomaten erbij, en bak die ook even mee. Voeg ook de oregano toe. Laat dit op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan een half uurtje pruttelen tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de garnalen toe aan de saus en verwarm tot ze oranje kleuren.

Schep alles over in een vuurvaste schaal. Als je braadpan ovenbestendig is, kun je de Griekse garnalen daar ook in laten zitten.

Verdeel de plakjes feta over het gerecht. Zet de schaal in 15 minuten in de oven en laat de feta zacht worden.

Serveer direct. Lekker met een Griekse salade, rijst of vers stokbrood.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.