Groene koolpakketjes met schol – Je gaat vis met kool klaarmaken, en nee… geen koolvis… Goed, alle gekheid op een stokje. Dit recept combineert groene kool met scholfilet en dat resulteert in een lichte en smaakvolle maaltijd met verse vis. Je maakt groene koolpakketjes met schol met een vulling van tomaat en kruiden. Geblancheerde groene kool is het omhulseltje van het geheel, waarin alle smaken van de tomaten, de schol en de kruiden als het ware gevangen zitten.
Durf jij kool met vis te combineren?
Doordat groene kool wat zachter en zoeter is dan andere koolsoorten is groene kool goed te combineren met vis. Iets wat je misschien niet zou verwachten. Toch is een pakketje met groene kool en schol echt een toprecept. Schol heeft een delicate en milde smaak. Groene kool heeft na het blancheren een zachte en lichtzoete smaak.
Groene kool heeft een stevige en toch zachte textuur, dat maakt dat de groene koolpakketjes met schol jou een interessant en aangenaam mondgevoel bezorgen.
Zowel de schol als de groene kool nemen goed de smaken van de kruiden en de tomaten op. Dit recept van groene koolpakketjes met schol is in perfecte balans qua smaak. Bovendien is dit een gezond en evenwichtig recept, want het hoeft niet altijd alleen maar lekker te zijn.
Groene koolpakketjes met schol zijn fenomenaal en vooral lokaal!
Groene kool wordt in Nederland geteeld. Schol wordt gevangen in de Noordzee. Je zet met dit recept voor groene koolpakketjes met schol, dus een echt Nederlands gerecht op tafel. Geen gekweekte tilapia of pangafilet. Nee, dit gerecht is helemaal van ons!
En als je je nu ook snel naar de markt gaat om de schol en de groene kool bij je favoriete marktkraampjes te gaan halen, dan is het helemaal compleet! Je kunt hier toch alleen maar blij van worden?
Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort
De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?
Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee
De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.
Groene koolpakketjes met schol
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram scholfilet
- 4 grote bladeren van groene kool + 2 voor in het stoommandje
- 2 vleestomaten
- een handvol tijm
- 2 teentjes knoflook
- 50 cl olijfolie
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij lekker verse groene koolpakketjes met schol:
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer 4 bladeren van de groene kool (ongeveer 3 minuten, de bladeren mogen niet meer stug zijn).
Haal de groene koolbladeren uit het water en bewaar het water om straks de groene koolpakketjes met schol te stomen.
Meng de tijm met de geperste knoflook in 50 cl olijfolie, voeg zout en peper uit de molen toe naar smaak.
Snijd twee vleestomaten in dunne plakken.
Neem een gestoomd blad groene kool en leg hierop de scholfilet, in blokjes gesneden en dubbel gestapeld, zodat die op het groene koolblad past.
Bedruip de vis met de kruidenolie en bedek de bovenkant van de vis met tomatenplakjes.
Vouw het pakketje dicht. Herhaal voor het tweede pakketje.
Zet een stoompan bovenop de pan met het overgehouden kookwater van de groene koolbladeren. Breng het water opnieuw aan de kook.
Bedek de bodem van de stoompan met rauwe groene koolbladeren. Leg er de groene koolpakketjes bovenop, met de dichtgevouwen naden naar onderen. Zet de deksel op de pan en stoom de groene koolpakketjes met schol 25 minuten.
Serveer de groene koolpakketjes met schol met de rest van de knoflook-tijmolie.
Lekker met een aardappeltje in de schil of met rijst.
Tafel lekker !!