• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Groene koolpakketjes met schol

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
0
Groene koolpakketjes met schol

Groene koolpakketjes met schol – Je gaat vis met kool klaarmaken, en nee… geen koolvis… Goed, alle gekheid op een stokje. Dit recept combineert groene kool met scholfilet en dat resulteert in een lichte en smaakvolle maaltijd met verse vis. Je maakt groene koolpakketjes met schol met een vulling van tomaat en kruiden. Geblancheerde groene kool is het omhulseltje van het geheel, waarin alle smaken van de tomaten, de schol en de kruiden als het ware gevangen zitten.

Durf jij kool met vis te combineren?

Doordat groene kool wat zachter en zoeter is dan andere koolsoorten is groene kool goed te combineren met vis. Iets wat je misschien niet zou verwachten. Toch is een pakketje met groene kool en schol echt een toprecept. Schol heeft een delicate en milde smaak. Groene kool heeft na het blancheren een zachte en lichtzoete smaak.

Groene kool heeft een stevige en toch zachte textuur, dat maakt dat de groene koolpakketjes met schol jou een interessant en aangenaam mondgevoel bezorgen.

Zowel de schol als de groene kool nemen goed de smaken van de kruiden en de tomaten op. Dit recept van groene koolpakketjes met schol is in perfecte balans qua smaak. Bovendien is dit een gezond en evenwichtig recept, want het hoeft niet altijd alleen maar lekker te zijn.

Groene koolpakketjes met schol zijn fenomenaal en vooral lokaal!

Groene kool wordt in Nederland geteeld. Schol wordt gevangen in de Noordzee. Je zet met dit recept voor groene koolpakketjes met schol, dus een echt Nederlands gerecht op tafel. Geen gekweekte tilapia of pangafilet. Nee, dit gerecht is helemaal van ons!

En als je je nu ook snel naar de markt gaat om de schol en de groene kool bij je favoriete marktkraampjes te gaan halen, dan is het helemaal compleet! Je kunt hier toch alleen maar blij van worden?

Savooiekool

Savooiekool of groene kool; twee namen voor één koolsoort

De savooiekool word ook wel groene kool genoemd. Waar komt die vandaan? Waar let je op bij de aankoop? En wat kun je ermee maken?

Gebakken schol

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Groene koolpakketjes met schol

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram scholfilet
  • 4 grote bladeren van groene kool + 2 voor in het stoommandje
  • 2 vleestomaten
  • een handvol tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 cl olijfolie
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij lekker verse groene koolpakketjes met schol:

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Blancheer 4 bladeren van de groene kool (ongeveer 3 minuten, de bladeren mogen niet meer stug zijn).

Haal de groene koolbladeren uit het water en bewaar het water om straks de groene koolpakketjes met schol te stomen.

Meng de tijm met de geperste knoflook in 50 cl olijfolie, voeg zout en peper uit de molen toe naar smaak.

Snijd twee vleestomaten in dunne plakken.

Neem een gestoomd blad groene kool en leg hierop de scholfilet, in blokjes gesneden en dubbel gestapeld, zodat die op het groene koolblad past.

Bedruip de vis met de kruidenolie en bedek de bovenkant van de vis met tomatenplakjes.

Vouw het pakketje dicht. Herhaal voor het tweede pakketje.

Zet een stoompan bovenop de pan met het overgehouden kookwater van de groene koolbladeren. Breng het water opnieuw aan de kook.

Bedek de bodem van de stoompan met rauwe groene koolbladeren. Leg er de groene koolpakketjes bovenop, met de dichtgevouwen naden naar onderen. Zet de deksel op de pan en stoom de groene koolpakketjes met schol 25 minuten.

Serveer de groene koolpakketjes met schol met de rest van de knoflook-tijmolie.

Lekker met een aardappeltje in de schil of met rijst.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin2VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

moules marinières
Visgerechten

Moules marinières; mosselen maken zoals op vakantie in Frankrijk

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – snel én verfijnd

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!