Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Hele dorade uit de oven

Redactie door Redactie
in Visgerechten
1
Hele dorade uit de oven

Hele dorade uit de oven – Dorade is familie van de zeebrasem en wordt vaak in zijn geheel klaargemaakt en geserveerd. Dit ziet er heel indrukwekkend en moeilijk uit, maar niets is minder waar. Een hele dorade uit de oven klaarmaken is supermakkelijk en smaakt fantastisch. De dorade heeft een wat volle en vettige smaak en is vrij eenvoudig op je bord zelf te fileren.

Een hele dorade uit de oven klaarmaken is supermakkelijk en smaakt fantastisch.

Als je gasten krijgt of wat uitgebreider wilt koken is dorade uit de oven een goed idee. Je hebt vrij weinig voorbereidingstijd, de dorade hoeft niet lang in de oven en je maakt er zeker indruk mee. Zorg dat je bij de visboer vraagt om hele dorades waarbij de ingewanden zijn verwijderd en het vel ontschubd is. De dorades moeten ongeveer dezelfde grootte hebben en je moet ze na aankoop redelijk snel klaarmaken. Wil je de dorades nou toch een paar dagen langer bewaren, vraag dan aan de visboer of ze de dorades willen vacumeren. Zo hebben bacteriën minder kans om te groeien.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Hele dorade uit de oven

Porties: 2 dorades
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 hele dorades
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • ½ theelepel chilivlokken
  • zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hele dorade uit de oven:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dep de dorade droog met keukenpapier en snijd de dorades aan de bovenzijde met een mes een paar keer in. Let op dat je dit heel zachtjes doet.

Knijp 1 teentje knoflook uit en doe in de olijfolie. Breng de olijfolie met de chilivlokken en zout op smaak.

Leg de dorades in een ovenschaal en smeer goed in met de marinade. Zorg dat de marinade goed in de inkepingen zit en smeer ook een beetje marinade in de buikholte.

Snijd de citroen en het andere teentje knoflook in plakjes. Vul de buik van de dorades met de citroenplakjes en de knoflook plakjes. Bewaar een paar plakjes om bij de dorade te serveren.

Gaar de dorade in 20 – 30 minuten in de oven. Afhankelijk van de grootte van de dorades. Vraag aan je visboer wat zij adviseren op basis van het gewicht van de dorade.

Serveer de hele dorade uit de oven met de overgebleven plakjes citroen.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - DoradeVis - Verse vis
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Reacties 9

  1. Jean-Paul Trenson says:
    2 weken geleden

    Verdorie zeg,… wat was dat lekker ! Ik heb de dorade klaargemaakt zoals aangegeven,… maar de 3 laatste minuutjes heb ik deze hoog op grill gezet in de oven, nadien gedresseerd met gekookte aardappeltjes met witloof in de mayonaise en een koele Italiaanse procecco rosé van de collectione 21 geserveerd en in een mum van tijd, dacht ik aan de mediterraanse zee te zitten,… geweldige geuren en smaken,…. gewoon om U tegen te zeggen dat het voor herhaling vatbaar is,… bedankt lekkertafelen.nl voor de hints,…😋

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 weken geleden

      Dat klinkt als een echt bourgondisch diner. Fijn dat de dorade gesmaakt heeft Jean Paul! 😊

      Beantwoorden
  2. Maria Galdys says:
    11 maanden geleden

    Was nice! And I prefer english if possible.

    Beantwoorden
  3. Bas says:
    2 jaar geleden

    Ziet er uit als een lekker recept wat ik straks ga klaarmaken. Alleen wat is de temperatuur van de oven?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      180 graden Bas, zoals in het recept staat.

      Beantwoorden
  4. W.j.v.d.hooft says:
    3 jaar geleden

    Dorade uit de oven smaakt geweldig

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Smaak… dat is precies waar we van houden ?

      Beantwoorden
  5. Anne says:
    3 jaar geleden

    Samen met de dorades venkel, selderijknol, peterseliewortel en mini tomaatjes in stukken bij de dorades in de oven laten roosteren in ruim bloempje olijfolie. Veel dille en groen van de venkel er overheen en zó tafel gezet. De filets lieten easy los en de combinatie met de groenten gaf ook wat geurige jus.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Lekker Anna

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!