• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Jambalaya met garnalen

Breng de smaken van Louisiana naar Nederland

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Jambalaya met garnalen

Jambalaya met garnalen – Met dit recept voor jambalaya met garnalen breng je de culinaire geschiedenis van Louisiana op je bord. Dit recept voor jambalaya is niet zomaar een recept voor een “zoveelste” rijstschotel, het is een beleving. Een beleving die doet denken aan een Italiaanse risotto of een Spaanse paella, twee andere bekende rijstgerechten met een rijke culinaire geschiedenis.

Het bijzondere van Jambalaya

Jambalaya vindt haar oorsprong in de rijke en diverse cultuur van Louisiana, waar Spaanse, Franse en Creoolse invloeden samenkomen. En samenkomen, dat is wat je doet voor een dampende schotel jambalaya. Dit recept voor jambalaya met garnalen levert een hartverwarmende maaltijd, boordevol smaak. Een maaltijd die nooit teleurstelt.

De combinatie van rijst, groenten, specerijen en verse kruiden, samen met verse grote garnalen, brengt de warmte van het zuiden naar je keuken. Dit recept voor jambalaya met garnalen laat je genieten van een niet alledaagse maaltijd samen met een bijzondere ervaring.

Jambalaya met garnalen betekent samen genieten van een bijzonder gerecht

Wat is er meer genieten dan samen een dampende kom comfortfood, in dit geval jambalaya met garnalen, te delen? Zet de schotel midden op tafel laat iedereen voor zichzelf opscheppen. De rijke en diepe smaken zorgen er vanzelf voor dat de gesprekken op gang komen en dat een gewone maaltijd omgetoverd wordt in een feestje. Dit eenvoudige recept voor jambalaya met garnalen tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht.

Het geheim achter de perfecte jambalaya

De perfecte jambalaya zelf maken, hoe doe je dat? Het geheim schuilt ‘m in de “Holy Trinity”, of “de heilige Drievuldigheid”, zoals men het in Louisiana noemt. De Holy Trinity is niets meer dan de combinatie van paprika, ui en bleekselderij, die mag niet ontbreken in je recept voor de lekkerste jambalaya met garnalen. Kies voor de meest verse garnalen en zorg ervoor dat die net op tijd de pan ingaan, zodat ze sappig en mals blijven.

Serveer de jambalaya dampend heet en waan je even in New Orleans.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Jambalaya met garnalen

Porties: 4-6
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram langkorrel rijst
  • 500 gram verse, grote garnalen
  • 200 gram bakchorizo
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 400 gram verse tomaten, in blokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel verse tijm, gehakt
  • 1 liter (zelfgemaakte) visbouillon
  • 1 habanero peper
  • zout en peper, naar smaak
  • cayennepeper
  • 4 partjes citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij een hartverwarmende jambalaya met garnalen:

Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

Maak de paprika schoon en ontdoe van de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in fijne blokjes.

Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne plakjes. Bewaar wat van het groene blad van de bleekselderij voor de afwerking van je gerecht.

Maak de habanero schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en hak fijn.

Bak de bakchorizo op een middelhoog vuur ongeveer tien minuten in een droge koekenpan. Neem de chorizo uit de pan en zet opzij.

Fruit de ui, knoflook en bleekselderij in het bakvet dat de chorizo heeft losgelaten. Voeg zo nodig een eetlepel olijfolie toe.

Voeg de rijst toe. Bak de rijst even aan in het bakvet tot de rijstkorrels glazig zijn.

Roer de paprika en de habanero erdoor en bak drie minuten op middelhoog vuur.

Maak de tomaten schoon en snijd in blokjes. Voeg de tomaten, tijm en laurier toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur lager en laat dertig minuten koken, tot de rijst gaar is.

Schep de garnalen erdoor en laat ze meekoken tot ze rozig kleuren.

Voeg de chorizo opnieuw toe.

Breng de jambalaya met garnalen op smaak met zout, peper en een mespunt cayennepeper.

Serveer de jambalaya met garnalen heet, afgewerkt met de partjes citroen en het gesnipperde blad van de bleekselderij.

Tafel lekker !!

DeelPin10VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!