Kabeljauw met citroen – dit recept voor kabeljauw met een frisse citroenboter is perfect voor een doordeweekse dag als je snel, lekker en gezond wil eten. Serveer er een fijne lintpasta en gesmoorde prei bij en je hebt een geweldig lekkere maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt staan.
Kabeljauw is makkelijk, lekker en gezond
Vis is ideaal als je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Kabeljauw is een van de favorieten. Hij is snel gaar en vrij neutraal van smaak. Het is een magere vis met veel eiwitten en omega 3-vetzuren. Laat kabeljauw met citroen niet te lang garen dan wordt hij droog. De lamellen waaruit het visvlees bestaat moeten makkelijk uit elkaar vallen en niet meer doorzichtig zijn maar wel nog mooi glanzen.
Deze kabeljauw met citroen staat in een half uur op tafel
Dit recept is zo makkelijk, dit kan iedereen maken. Je maakt een heel eenvoudige citroenboter door er sap en rasp van een citroen door te mengen. De kabeljauw leg je in een schaaltje met een klein beetje citroensap. Daarop verdeel je de helft van de boter zodat de stukken vis niet droog worden. Voor extra smaak en omdat het er mooi uitziet leg je er een mooi plakje citroen op en je zet alles een klein kwartiertje in de oven. Eenmaal uit de oven verdeel je de rest van de boter over de kabeljauw met citroen en bestrooi je het rijkelijk met verse kruiden. Dat is alles.
Citroenboter en vis, vol romig en fris
Door de kabeljauw met citroen en boter te garen droogt de vis niet snel uit. Hij wordt als het ware gestoomd. Een lekkere bijkomstigheid is dat je een heerlijk sausje in de schaal overhoudt. Die smaken gooi je niet weg, die gebruik je natuurlijk. Dit recept is erg lekker met een dunne lintpasta en gestoofde prei. Serveer de stukken vis op de pasta en schep er een beetje van die smakelijke saus over en je hebt een feestmaal zonder veel moeite.
Diner tip: serveer met een lepeltje kappertjes erover verdeeld.
Citroen; een veelzijdige supervrucht
De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Kabeljauw met citroen uit de oven
Print receptIngrediƫnten voor dit recept
- 2 stukjes kabeljauw van 150 gram
- 25 gram roomboter
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- zout en peper
- 2 takjes dille
- 2 takjes peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kabeljauw met citroen:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi ze met zout en peper.
Hak de kruiden grof. Snijd 2 schijfjes citroen af.
Rasp de schil van de rest van de citroen en pers de citroen uit.
Meng de zachte boter met de geraspte schil en 2 eetlepels citroensap en een beetje zout en peper.
Pers er de knoflook boven en roer ook die erdoor.
Schep 2 eetlepels citroensap in een ovenschaaltje.
Leg de filets erin en besmeer de filets met de helft van de boter.
Leg op iedere filet een schijfje citroen en zet dit 12-15 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 65-70 graden Celsius.
Bestrooi met de kruiden en verdeel er vlak voor het serveren de resterende boter over.
Lekker met dunne lintpasta en gestoofde prei.
Tafel lekker !!