• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Dit visgerecht staat binnen 30 minuten op tafel.

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof – Als we stamppot op tafel zetten denken we zo vaak aan de geijkte versies. Boerenkool met een rookworst of hutspot met een bal gehakt en er zijn nog meer van die “ouderwetse” stamppotten. Maar als je soms een beetje out of the box denkt, kun je je tafelgenoten echt verrassen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alles, maar bij elkaar kunt gooien. We zien nog wel eens stamppotten voorbijkomen die niets meer te maken hebben met pure smaken. Ga altijd uit van verse en goede ingrediënten. En denk ook eens aan vis! Zo maak ik regelmatig onderstaande kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof. Een fantastisch gerecht dat het hele jaar door kan maar natuurlijk vooral bij de herfst- en wintermaanden past.

En bij dat out of the box denken bedoelen we natuurlijk ook dat je gerust voor een ander visje dan kabeljauw kan kiezen. Experimenteer vooral eens met vissoorten die in eigen land gevangen en aan wal gebracht worden. Daarmee maak je je visgerecht ook nog eens duurzamer.

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 800 gram aardappels
  • 350 gram kastanjechampignons in grove stukken gesneden
  • 4 stronkjes witlof
  • 350 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 5 verse zilveruitjes
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • boter en olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram rucola
  • 4 koffielepels foreleitjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kabeljauw met een stamppot van kastanjechampignons en witlof:

De aardappels schillen en in ca. 18 tot 20 minuten gaarkoken. De stronkjes witlof heel grof snijden en aanbraden in de boter. De vis kruiden en licht bestuiven met bloem. Als het witlof bijna gaar is de champignons toevoegen en kruiden met peper en zout en verder laten garen. De aardappels met een vork heel grof prakken en het witlof-champignons mengsel erdoor scheppen.

Verhit een goede klont boter in een pan en bak hierin de kabeljauw. Bak tot deze net niet uit elkaar valt.

Verhit een stukje boter in een pan en stoof hierin de verse zilveruitjes licht aan. Blus af met de witte wijn en voeg dan de visfond toe. Voeg de room erbij en laat even licht inkoken. Als de gewenste dikte is bereikt gieten we de saus door een zeef en brengen deze verder op smaak met kappertjes, zout en peper.

Garneer op het bord met de frisse, nootachtig smakende rucola en leg er een lepeltje forel eitjes op.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin24VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

wrap met gebakken zalm op oosterse wijze-
Visgerechten

Wrap met gebakken zalm op oosterse wijze

Skrei met spinaziesaus
Visgerechten

Skrei met spinaziesaus

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden
Visgerechten

Wijting met een krokante korst van kernhem en verse kruiden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief