• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

Nederlandse vis, herfstige paddenstoelen en een zijdezachte roomsaus. Lekker met brood of aardappelpuree en misschien nog een extra salade.

0
Gerecht van kabeljauw met paddenstoelen en prei

Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen is het visgerecht dat je in de herfst op tafel wil zitten. Geen lange boodschappenlijst nodig! Gewoon mooie, verse ingrediënten waarmee je het seizoen ook laat zien. Onthoud dit recept voor als je voor meerdere mensen gaat koken. Het is een kwestie van een saus maken, groenten bakken, vis is een ovenschaal, saus erover en dat hoeft maar een kwartier de oven in. Makkelijker wordt het niet, lekkerder ook niet. Dit is vers koken, zoals we het bij Lekker Tafelen bedoelen. Serveer met aardappelpuree en zet er eventueel nog een salade naast. Vers brood of stokbrood mag ook, daar kun je zo lekker de overgebleven saus mee opdippen.

Wij hechten waarde aan de keuze van de vis. Jij hopelijk ook. Geen tilapia of pangasius die in het buitenland gekweekt wordt, maar verse kabeljauw die door onze eigen Nederlandse vissers gevangen wordt. Dat is duurzamer, dat is verser en dat is lekkerder. En dat mag je aan tafel zeker aan je gasten vertellen. Tip: Bezoek, na een dagje lekker uitwaaien op het strand, een viswinkel aan de kust. Daar vind je over het algemeen heerlijke Nederlandse vis. En als je dan thuiskomt maak je deze kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus. Dat is feest!

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

BakkenOven

Kooktijd

15-30 minuten

Verse ingrediënten

ChampignonsKabeljauw

Kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en roomsaus

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram prei
  • 300 gram champignons
  • 25 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 150 gram groentebouillon
  • 30 ml slagroom
  • zout en peper
  • takje dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kabeljauw uit de oven met paddenstoelen:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de prei en snijd hem in dunne ringen.

Snijd de champignon in plakjes.

Maak een roomsaus door 15 gram boter te smelten en te mengen met de bloem.

Gaar dit eventjes kort door.

Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon toe en kook de saus goed door.

Voeg er de slagroom aan toe en breng op smaak met zout en peper.

Bak de champignons kort in 10 gram boter en voeg er de gesneden prei aan toe.

Bak even kort tot de prei zacht is.

Leg de moten vis iets uit elkaar in een ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout en peper.

Verdeel het champignon-prei mengsel over en tussen de kabeljauw en verdeel er de saus over.

Zet de schaal met kabeljauw 10-15 minuten in de hete oven tot de vis net gaar is.

De schaal mag met een kerntemperatuur van 55 graden uit de oven.

De uiteindelijke kerntemperatuur moet 60-65 graden zijn.

De vis gaart nog even na in de schaal.

Verdeel plukjes dille over de kabeljauw uit de oven met paddenstoelen en serveer hem direct.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • Kip Teriyaki

    Kip Teriyaki met paksoi uit de wok – snel op tafel

  • Fish and chips

    Fish and chips zelf maken met kabeljauw en echte aardappels

  • Macaroni Stroganoff

    Macaroni Stroganoff voor een snelle gezinsmaaltijd

  • bloemkoolcurry

    Bloemkoolcurry met champignons en lente-ui – vegetarisch en in 30 minuten klaar

  • gegrilde bindsla

    Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas

  • Goulash van kippendijen

    Goulash van kippendijen uit de slowcooker

  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

    Zomerse macaroni met spinazie en gehakt

  • Saltimbocca kabeljauwfilet

    Saltimbocca van verse kabeljauwfilet; in 15 minuten op tafel!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.