Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Vraag de visboer om een voordeliger restje kabeljauw

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
kabeljauwballetjes

Kabeljauwballetjes – Wij kiezen graag een keertje voor vis in plaats van vlees. Toch blijkt dat nog wel een dingetje om ons heen. Vis bereiden vinden we gemiddeld niet zo makkelijk als het bereiden van vlees.

Kabeljauw of….

Velen laat zich verleiden door de aankoop van pangasius of tilapia. Dit is goedkoper en daarmee is die keuze vaak (te) snel gemaakt. Maar kabeljauw is echt veel fijner om mee te werken. Het stevige, helderwitte visvlees leent zich voor talloze gerechten.

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten.

Kabeljauwballetjes

kabeljauwballetjesJa, je leest het goed. Een visje wordt vaak even snel gebakken of verwerkt in een snelle curry. Maar net als dat je balletjes kunt draaien van gehakt kun je ook balletjes draaien van vis. In onderstaand recept maken we kabeljauwballetjes. Vraag je visboer gewoon om kabeljauwfilet. Dat hoeven niet eens mooie stukken te zijn! Je gaat van dit visvlees tenslotte toch balletjes vormen.

Met volop aardappelen en verse groenten

De kabeljauwballetjes zijn heerlijk om zo te eten of om ze met een sausje op de borreltafel te zetten. Wil je ze tijdens het diner serveren dan moet het natuurlijk wat meer zijn dan alleen de kabeljauwballetjes. We maken dan ook een compleet en gebalanceerd gerecht met volop aardappelen en verse groenten. We verwerken verse prei, gekleurde wortels, bleekselderij en venkel. De room in de saus is echt geen doodzonde!

Met een heerlijke lichtgebonden saus

Dit gerecht is niets zonder de heerlijke saus. In de saus komen de smaken van de groenten en de vis terug. Samen maakt dit een heerlijke saus die het gerecht complimenteert. Dit is smullen met een hoofdletter S.

Kabeljauwballetjes van tevoren maken

Maak dit gerecht zeker een uur of drie van tevoren. Je hoeft dan op het moment zelf het alleen maar langzaam op te warmen en doordat je er meer tijd voor neemt komen de smaken ook goed tot hun recht.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Gevorderde
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo kabeljauwfilet
  • 150 gram paneermeel
  • 2 eieren
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 theelepel lemon peper ( euroma )
  • 1 theelepel ceviche kruiden ( euroma )
  • 1 ui
  • 1/2 venkelknol
  • 9 wortels in verschillende kleuren
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 2 preien
  • 300 ml. room
  • maïzena
  • 12 kleine vastkokende aardappels

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de kabeljauwballetjes:

Schil de aardappels en kook of stoom de aardappels gaar.

Mix de rauwe kabeljauw fijn (zoals gehakt) en meng het met paneermeel, eieren, lemon peper en ceviche kruiden. Kneed dit tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat zout en cayennepeper toe. Rol er met vochtige handen balletjes van en zet nog even in de koelkast.

Snij de bleekselderij, wortels, prei, venkel en ui in smalle reepjes (julienne).

Verhit een klontje boter in een pan en stoof hierin de bleekselderij, ui, venkel en wortel even aan. Voeg na ca. 5 minuten ook de prei toe en laat nog een minuut of 2 stoven.

Giet de visbouillon en de room bij de groenten en laat ca. 5 minuten pruttelen. Zet het vuur heel laag.

Voeg er in kleine beetjes wat maïzena aan toe tot je een licht gebonden saus krijgt.

Leg de kabeljauwballetjes voorzichtig in de saus en laat ze ca. 20 minuten zachtjes garen op laag vuur. Controleer of de balletjes volledig gaar zijn.

Doe de aardappels erbij en zet het nu gerust een uur of drie opzij. Daarmee krijgen de smaken mooi de kans om zich te ontwikkelen.

Op het moment van serveren verwarm je de stoofschotel 15 minuten op laag vuur. Werk af met wat selderij blaadjes voor je het serveert.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin30TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Reacties 2

  1. Karin R says:
    2 weken geleden

    Als je de balletjes als borrelhapje wil maken, doe je ze dan ook in deze saus?
    Wat is een lekkere dipsaus erbij?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 weken geleden

      Al je ze bij de borrel wil serveren kun je er beter een andere saus bij maken Karin. De kabeljauwballetjes doen het goed met een pittige tomatensaus, een paprikasausje, een yoghurtdip met verse kruiden of, heel simpel een beetje mayonaise met mosterd en eventueel een beetje honing.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief