• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Redactie door Redactie
in Visgerechten
0
Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Kabeljauwgratin met prei en kerrie – Heel vaak horen wij “ik lust geen vis”. Maar als je even verder vraagt, blijkt dat vaak maar om een aantal vissoorten te gaan. Een gewoon wit visje lust bijna iedereen. Kabeljauw is daar een prachtig voorbeeld van. Koop wel de beste kwaliteit vis die beschikbaar is, want die kwaliteit bepaald een groot deel van het uiteindelijke resultaat op je bord.

Ik kan geen vis bakken

Ken je dat? Je durft niet zo goed iets met vis te maken. Uiteindelijk besluit je eens een vers stukje vis te kopen en met een beetje angst ga je de vis bakken. Het resultaat is droog of de vis valt in de pan al uit elkaar. Zonde hoor! En daarom durf je geen verse vis meer te kopen. Er zijn heel veel mensen met dit probleem, dus troost je dat je hier niet alleen in staat. Het heeft vaak alles te maken met de versheid van je vis en de temperatuur waarop je deze gaart. In onderstaand recept tref je een verrukkelijke kabeljauwgratin, ja écht van verse vis, wat bijna niet kan mislukken. De kabeljauwgratin wordt in de oven gegaard en ondertussen kun jij fluitend de afwas doen of onder het genot van een glaasje wijn bijkletsen met je gasten.

Vers, Gezond, Snel

Voor deze kabeljauwgratin heb je helemaal niet zoveel nodig, en wat je wel nodig hebt zijn verse ingrediënten en wat specerijen die je toch al in de kast hebt staan. Een gezond gerecht met verse ingrediënten en deze kabeljauwgratin staat ook nog eens in 30 minuten op tafel. Nooit meer zeggen dat lekker vis eten moeilijk is ?

De kerrie geeft een niet te overdreven pittig smaakje aan de schotel. Ik heb gewerkt met een kabeljauwhaasje, maar je kunt eigenlijk elke andere stevige vis gebruiken, zelfs filets. Om de filets dezelfde dikte te geven als de haasjes, kun je die gewoon dubbel vouwen. Zo blijven ze onder het prei-roommengsel even sappig.

Prei recepten

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauwgratin met prei en kerrie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kabeljauwhaasjes van ongeveer 150 g elk
  • 4 dunne preien, alleen het wit
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el citroensap
  • 250 ml volle room
  • 100 gr. geraspte gruyère kaas of belegen kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Kabeljauwgratin met prei en kerrie maak je zo:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Bij deze bereiding gebruiken we alleen het wit van de prei. Verwijder dus het groene gedeelte en het onderste wortelgedeelte. Snij de prei in dunne ringen.
Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de prei al roerend gedurende een vijftal minuten. Roer nu de helft van het kerriepoeder door de prei en kruid naar wens met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel hierin driekwart van de prei.

Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout en wrijf ze in met wat citroensap.
Leg het overige deel van de prei over de vis. Roer nu de rest van het kerriepoeder bij de room en kruid nog eventueel met peper en zout. Strijk het kerrie-roommengsel nu over de prei en bestrooi met de kaas. Zet in de oven gedurende 15-20 minuten of tot de kabeljauw klaar en licht gekleurd is.

Serveer de kabeljauwgratin op een voorverwarmd bord en serveer er eventueel nog wat geroosterde kerstomaatjes bij.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus uit de oven

Zalm pocheren in court bouillon
Visgerechten

Zalm pocheren in court bouillon; vers en makkelijk

Schelvis met kappertjes en olijven
Visgerechten

Schelvis met kappertjes en olijven; eenvoudig genieten met verse vis

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

Reacties 7

  1. Els Wijnvoord says:
    5 jaar geleden

    Wat eet je hier bij behalve kerstomaatjes?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Dit gerecht combineert heel goed met pasta of rijst Els. Ook gewoon gebakken aardappeltjes of goed brood kun je erbij serveren. Daarnaast kun je aanvullen met een verse salade.

      Beantwoorden
  2. Marja says:
    5 jaar geleden

    Wat wordt precies bedoeld met volle room?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Slagroom bijvoorbeeld Marja, we bedoelen room met een hoger vetpercentage.

      Beantwoorden
  3. RIA says:
    5 jaar geleden

    Ga het proberen in mijn nieuwe combi magnetron .
    heb geen oven meer .

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Daar zou het ook in moet lukken Ria. Laat je weten of het gelukt is?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!