Kabeljauwspiezen met sinaasappel – Visgerechten met een verrassende twist zijn altijd leuk om uit te proberen, vooral als je iets lekkers, lichts en fris wilt. Deze kabeljauwspiezen met sinaasappel zijn daar een perfect voorbeeld van. De zachte, sappige kabeljauw combineert heerlijk met de zoete en frisse smaak van sinaasappel, terwijl het citroengras een subtiele extra touch geeft. Een simpel, maar bijzonder smaakvol gerecht!
Sinaasappel past uitstekend bij kabeljauw
Kun je vis en fruit combineren? Waarom niet? Meestal wordt een mooi stukje witvis gecombineerd met een partje citroen of een sausje op basis van citroen. Jij breekt alle regels van voor de hand liggende tradities als je dit recept van kabeljauwspiezen met sinaasappel maakt. Geen citroen dit keer, maar sinaasappel. Kabeljauw kan makkelijk de combinatie met zoete sinaasappel aan. Bovendien zijn sinaasappels en kabeljauw makkelijk in hetzelfde seizoen te verkrijgen. Dat maakt je ingrediënten extra voordelig en extra toegankelijk. Alleen maar voordeel dus, als je dit makkelijke recept van kabeljauwspiezen met sinaasappel gaat maken.
Gebruik vers citroengras als spies
Uiteraard kun je gewone houten spiezen gebruiken als je dit visgerecht wilt maken. Maar doe eens wat bijzonders. De stukjes mooie witte vis en prachtig oranje sinaasappel ogen niet alleen mooi op een lichtgroene spies van citroengras, de spies zelf voegt ook nog eens een subtiele smaak toe. Zorg er wel voor dat je vers citroengras gebruikt, de stengels moeten stevig genoeg zijn om stukjes kabeljauw en stukjes sinaasappel op te rijgen.
Serveer de kabeljauwspiezen met sinaasappel met trots
De kabeljauwspiezen met sinaasappel zijn op zichzelf al een feestje, maar als je ze op de juiste manier serveert, wordt dit visrecept nog specialer. Serveer ze met een frisse salade die je aanmaakt met een dressing op basis van citrusvruchten. Geef er een elegante witte wijn bij. Kies bijvoorbeeld voor een Frysling Johanniter uit Friesland. Die wijn heeft frisse citrustonen die mooi aansluiten bij het citroengras en de sinaasappel. En ook kabeljauw wordt blij van een goede witte wijn!
Sinaasappel
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Kabeljauwspiezen met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram verse kabeljauwhaas
- 8 stengels citroengras
- 3 sinaasappels
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij dit winnend recept, kabeljauwspiezen met sinaasappel:
Snijd de verse kabeljauwhaasjes in dobbelstenen van ongeveer 4 x 4 centimeter. Snijd twee van de drie gewassen sinaasappels in acht partjes.
Prik om en om kabeljauw en sinaasappel op de citroengrasstengels. Er gaan drie stukken kabeljauw en twee stukken sinaasappel op een spies. Begin met kabeljauw en eindig met kabeljauw, daartussen komen de stukken sinaasappel.
Breng de kabeljauwspiezen met sinaasappel op smaak met wat zout en peper uit de molen.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de spiezen 8 minuten (2 minuten aan elke kant).
Snipper intussen de bosuitjes en pers de resterende sinaasappel uit.
Serveer de gebakken kabeljauwspiezen, besprenkeld met het sap van de sinaasappel en strooi de gesnipperde bosui erover.
Serveer een frisse salade en een lekkere witte wijn bij de kabeljauwspiezen met sinaasappel.
Tafel lekker !!