• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 12 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Winnend visrecept: kabeljauwspiezen met sinaasappel

Citrus en vis: dit recept is een winnaar!

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
0
Kabeljauwspiezen met sinaasappel

Kabeljauwspiezen met sinaasappel – Visgerechten met een verrassende twist zijn altijd leuk om uit te proberen, vooral als je iets lekkers, lichts en fris wilt. Deze kabeljauwspiezen met sinaasappel zijn daar een perfect voorbeeld van. De zachte, sappige kabeljauw combineert heerlijk met de zoete en frisse smaak van sinaasappel, terwijl het citroengras een subtiele extra touch geeft. Een simpel, maar bijzonder smaakvol gerecht!

Sinaasappel past uitstekend bij kabeljauw

Kun je vis en fruit combineren? Waarom niet? Meestal wordt een mooi stukje witvis gecombineerd met een partje citroen of een sausje op basis van citroen. Jij breekt alle regels van voor de hand liggende tradities als je dit recept van kabeljauwspiezen met sinaasappel maakt. Geen citroen dit keer, maar sinaasappel. Kabeljauw kan makkelijk de combinatie met zoete sinaasappel aan. Bovendien zijn sinaasappels en kabeljauw makkelijk in hetzelfde seizoen te verkrijgen. Dat maakt je ingrediënten extra voordelig en extra toegankelijk. Alleen maar voordeel dus, als je dit makkelijke recept van kabeljauwspiezen met sinaasappel gaat maken.

Gebruik vers citroengras als spies

Uiteraard kun je gewone houten spiezen gebruiken als je dit visgerecht wilt maken. Maar doe eens wat bijzonders. De stukjes mooie witte vis en prachtig oranje sinaasappel ogen niet alleen mooi op een lichtgroene spies van citroengras, de spies zelf voegt ook nog eens een subtiele smaak toe. Zorg er wel voor dat je vers citroengras gebruikt, de stengels moeten stevig genoeg zijn om stukjes kabeljauw en stukjes sinaasappel op te rijgen.

Serveer de kabeljauwspiezen met sinaasappel met trots

De kabeljauwspiezen met sinaasappel zijn op zichzelf al een feestje, maar als je ze op de juiste manier serveert, wordt dit visrecept nog specialer. Serveer ze met een frisse salade die je aanmaakt met een dressing op basis van citrusvruchten. Geef er een elegante witte wijn bij. Kies bijvoorbeeld voor een Frysling Johanniter uit Friesland. Die wijn heeft frisse citrustonen die mooi aansluiten bij het citroengras en de sinaasappel. En ook kabeljauw wordt blij van een goede witte wijn!

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Kabeljauw

Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauwspiezen met sinaasappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram verse kabeljauwhaas
  • 8 stengels citroengras
  • 3 sinaasappels
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en peper uit de molen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij dit winnend recept, kabeljauwspiezen met sinaasappel:

Snijd de verse kabeljauwhaasjes in dobbelstenen van ongeveer 4 x 4 centimeter. Snijd twee van de drie gewassen sinaasappels in acht partjes.

Prik om en om kabeljauw en sinaasappel op de citroengrasstengels. Er gaan drie stukken kabeljauw en twee stukken sinaasappel op een spies. Begin met kabeljauw en eindig met kabeljauw, daartussen komen de stukken sinaasappel.

Breng de kabeljauwspiezen met sinaasappel op smaak met wat zout en peper uit de molen.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de spiezen 8 minuten (2 minuten aan elke kant).

Snipper intussen de bosuitjes en pers de resterende sinaasappel uit.

Serveer de gebakken kabeljauwspiezen, besprenkeld met het sap van de sinaasappel en strooi de gesnipperde bosui erover.

Serveer een frisse salade en een lekkere witte wijn bij de kabeljauwspiezen met sinaasappel.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin4VerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken rog met zeekraal
Visgerechten

Zee op je bord met gebakken rog met zeekraal

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

moules marinières
Visgerechten

Moules marinières; mosselen maken zoals op vakantie in Frankrijk

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus
Visgerechten

Roodbaarshaasje met sinaasappel-botersaus – snel én verfijnd

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Noedels met spitskool en gemarineerde kip
  • Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel
  • Zomerse macaroni met spinazie en gehakt
  • Salade van rode bietjes geserveerd met geitenkaas en avocado
  • IJsthee zelf maken: fris, smaakvol en zonder onnodige suikers
  • Yoghurt soorten; de verschillende soorten uitgelegd

Reacties

  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Ed Van der stel op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)
  • Redactie op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Helma op Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!