Kabeljauwstaart is niet het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën. De kabeljauwstaart is een waanzinnig lekker deel van de kabeljauw. Je kunt natuurlijk kiezen voor weer zo’n standaard barbecuepakket van 5 euro, maar als je echt wil genieten of als je voor je gasten de perfecte gastheer of gastvrouw wil zijn kies je voor goed vlees, maar ook voor goede vis. De kabeljauwstaart is uitermate geschikt voor een mooie visbereiding op de barbecue.
Let op: Over het algemeen maak je vis in papillot (in aluminiumfolie) op de barbecue. Voor onderstaande bereiding is een barbecue met deksel nodig. Deze doet dan in feite dienst als oven. Het resultaat is smeuïg en zacht en de groenten krijgen in dit gerecht een zeer intense smaak.
Kabeljauw; de lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Kabeljauwstaart met paprika en tomaat
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Kabeljauwstaart
- 4 tomaten ( in 8 partjes)
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- olijfolie
- peper en zout
- wat takjes tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kabeljauwstaart met paprika en tomaat.
Neem een grote ovenschaal. Halveer de paprika’s, verwijder pitten en zaadlijsten en snijd de paprika’s vervolgens in reepjes. Verdeel de paprika, tomaat en gesnipperde knoflook over de bodem van een ovenschaal. Besprenkel royaal met een goede olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Zet het geheel in een oven of in een barbecue met gesloten deksel. Laat 20 minuten zachtjes sudderen op een temperatuur van 180 graden. Schep de groenten tussentijds twee keer om.
Na 20 minuten leg je de kabeljauwstaart op de groenten in de ovenschaal. Besprenkel nogmaals met olijfolie en bestrooi ook de vis met zout, peper en wat takjes verse tijm. Zet terug in de oven of barbecue en laat 20 minuten sudderen. Draai de vis dan om en laat staan tot deze volledig gaar is. Dit kun je controleren door op de graat even met een satéstokje te prikken. Als je geen weerstand meer voelt is deze gaar.
Garneer met wat verse kruiden en serveer met rijst of brood.
Tafel lekker !!