Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert – Schelvis komt te weinig op tafel. Dat komt niet omdat het zo moeilijk te bereiden is. Kabeljauw is de standaard en als we al een wit visje eten pakken we dus vaak als eerste die kabeljauw. Laat je eens verleiden door een gerechtje met schelvis. Onderstaand krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert is er een die je echt eens zou moeten proberen.
Kies eens voor schelvis
Schelvis heeft net even zachter vlees dan de kabeljauw. Met een schelvishaasje zet je dan ook echt een heerlijk sappig stukje vis op tafel. Zo’n mooi stukje vis verdient ook een mooie bereiding. Een krokant schelvishaasje maak je door het eerst te paneren en vervolgens in de oven te garen. We doen dit met een stukje camembert dat gemaakt is van geitenmelk. Geitenkaas staat bekend om de krachtige smaak. Geitencamembert is veel smeuïger en zachter. Kies bij dit krokant schelvishaasje dus voor geitencamembert.
Serveer het krokant schelvishaasje met wat parelcouscous en in de oven gegaarde trostomaatjes Vanavond eet je schelvis en iedereen gaat hier enorm van smullen.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Krokant schelvishaasje met gegratineerde camembert
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 700 gram schelvishaasje verdeeld in 4 stukken
- 1 ‘Alphenaer’ geiten camembert
- 2 tomaten
- 1 kopje parelcouscous tricolore
- 400 ml kippenbouillon
- 2 takjes kleine trostomaatjes
- 1 ei
- bloem om de vis in te wentelen
- paneermeel
- 1 eetlepel melange 3 saveurs ( zeekruiden)*
- peper en zout
- 1 portie geblancheerde savooiekool fijngehakt
- kervel
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2,5 dl witte wijn
- 2,5 dl visfond
- 2 dl room
- eventueel wat peterselie
Bereidingswijze van dit recept
*Kun je niet aan de melange 3 saveurs komen? Gebruik dan viskruiden of vervang het paneermeel door kruidenpaneermeel.
Zo maak je een krokant schelvishaasje met geitencamembert:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Meng de zeekruiden met het paneermeel. Kruid de schelvishaasjes met peper en zout. Wentel de vis door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het gekruide paneermeel. Bak de vis op een gematigd vuur in boter en olijfolie, zodat deze mooi aan gekleurd is. Leg deze nu in een beboterde ovenschotel. Leg 3 dunne schijfjes tomaat en 2 plakjes geiten camembert op de vis. Besprenkel de kleine trostomaatjes met wat olijfolie en leg ze in een kleine ovenschaal. Plaats nu beide schalen in de voorverwarmde oven en laat ca. 15 minuten garen.
Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook. Meng de couscous met 2 eetlepels olijfolie en voeg bij de bouillon. Laat dit ongeveer 12 minuten koken. Giet dan af en spoel flink met koud water. Doe de geblancheerde savooiekool (groene kool) in een kom en stoof even met wat boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool dan door de parelcouscous.
Verhit een klontje boter, fruit hier 1 sjalot even in aan en blus af met 2,5 dl. witte wijn. Voeg dan 2,5 dl. visfond toe en laat even inkoken. Doe er dan 2 dl. room bij en laat ook dit nog eens inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus. Geef de saus eventueel nog wat kleur door er wat peterselie door te scheppen.
Serveer het krokant schelvishaasje direct samen met de couscous en de saus.
Tafel lekker !!