Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Visgerechten

Krokante wijtingfilets; Lekkerbek 2.0, met verse Noordzeevis

Verse vis met een goudbruin korstje, in een halfuur op tafel!

Frederike door Frederike
in Visgerechten
0
Krokante wijtingfilets

Krokante wijtingfilets – Zin in Lekkerbek, maar in de verste verte geen viskraam in zicht? Geen zorgen! Met dit recept kun jij snel en makkelijk een (h)eerlijk alternatief maken, met verse Noordzeevis!

Wijting is een al te vaak onderschatte Noordzeevis

Vraag de volgende keer dat je bij de visboer staat eens naar verse wijting! Je zult versteld staan van de smaak van deze lekkere Noordzeevis en al helemaal met dit recept voor krokante wijtingfilets. Al te vaak wordt wijting wat over het hoofd gezien omdat hij minder bekend is dan zijn soortgenoot de kabeljauw. Maar wist je dat kiezen voor wijting eigenlijk een betere keuze is dan kiezen voor kabeljauw? Wijting wordt in grote populaties gevangen in onze eigen Noordzee, vaak als bijvangst. Door voor wijting te kiezen voor dit recept ga je voor een overvloedige, maar echt ondergewaardeerde vissoort. En dat vermindert de druk op kabeljauwpopulaties. Kabeljauw wordt ook te vaak geïmporteerd uit verre wateren, terwijl wijting gewoon uit onze eigen Noordzee komt.

Kiezen voor wijting is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Wijting is ook lekker, zo niet nog lekkerder dan kabeljauw. Vertel maar snel aan de visboer dat je krokante wijtingfilets gaat maken, en deel ook even het recept zodat meer Nederlanders kiezen voor dit o zo lekkere visje.

Krokante wijtingfilets maak je snel en makkelijk klaar

Dit recept is eenvoudiger dan je zou denken. Het resultaat is echt verbluffend lekker. Wat wil je nog meer?

Wijtingfilets zijn dunne filetjes, waardoor ze snel garen. Wijtingfilet is dus de perfecte keuze voor een snelle maaltijd. Dit recept voor krokante wijtingfilets heeft weinig voorbereiding nodig, je bent heel snel klaar. Snel een beslagje maken, de visjes dopen en kort goudbruin frituren. Serveer de krokante wijtingfilets op een bedje van sla en klaar is kees. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Serveer de krokante wijtingfilets dan met een zelfgemaakte aardappelpuree. Ga je voor de fish ’n chips vibes? Maak er een portie verse patat en een tartaarsausje bij! Probeer snel zelf hoe lekker en veelzijdig wijting kan zijn.

wijting

Wijting; de onderschatte topper uit de Noordzee

Recepten met Nederlandse wijting. Dat is lekker en duurzaam. En, we beloven je (als je goed leest) ieder kwartaal een dagje strand.

Krokante wijtingfilets

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram verse wijtingfilet zonder vel
  • 100 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • 1 ei
  • 150 ml water
  • zout en witte peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak jij krokante wijtingfilets:

Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snufje zout en een snufje peper toe.

Verwarm frituurolie tot 200 °C.

Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie stukken van ongeveer 200 gram per persoon.

Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.

Serveer er je favoriete salade bij.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Verse vis
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Frederike

Frederike

Ze zeggen van Belgen dat ze Bourgondiërs zijn. In mijn geval klopt dat. Ik hou van lekker tafelen en ik maak het ook nog eens graag zelf klaar. Hoe verser, hoe liever. In de zomer haal ik de groenten en kruiden recht uit de moestuin. En, ik durf ook wel eens aan de slag met minder vanzelfsprekende ingrediënten. Laat je verrassen!

Gerelateerde Recepten en ideeën

Vis taco met kabeljauw
Visgerechten

Vis taco met kabeljauw: fris, kruidig en snel klaar

Schelvis met Gandaham
Visgerechten

Zilt & hartig: Schelvis met Gandaham en saus van Hollandse garnalen

Skrei met eiersaus
Visgerechten

Skrei met eiersaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vis

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief