Krokante wijtingfilets – Zin in Lekkerbek, maar in de verste verte geen viskraam in zicht? Geen zorgen! Met dit recept kun jij snel en makkelijk een (h)eerlijk alternatief maken, met verse Noordzeevis!
Wijting is een al te vaak onderschatte Noordzeevis
Vraag de volgende keer dat je bij de visboer staat eens naar verse wijting! Je zult versteld staan van de smaak van deze lekkere Noordzeevis en al helemaal met dit recept voor krokante wijtingfilets. Al te vaak wordt wijting wat over het hoofd gezien omdat hij minder bekend is dan zijn soortgenoot de kabeljauw. Maar wist je dat kiezen voor wijting eigenlijk een betere keuze is dan kiezen voor kabeljauw? Wijting wordt in grote populaties gevangen in onze eigen Noordzee, vaak als bijvangst. Door voor wijting te kiezen voor dit recept ga je voor een overvloedige, maar echt ondergewaardeerde vissoort. En dat vermindert de druk op kabeljauwpopulaties. Kabeljauw wordt ook te vaak geïmporteerd uit verre wateren, terwijl wijting gewoon uit onze eigen Noordzee komt.
Kiezen voor wijting is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Wijting is ook lekker, zo niet nog lekkerder dan kabeljauw. Vertel maar snel aan de visboer dat je krokante wijtingfilets gaat maken, en deel ook even het recept zodat meer Nederlanders kiezen voor dit o zo lekkere visje.
Krokante wijtingfilets maak je snel en makkelijk klaar
Dit recept is eenvoudiger dan je zou denken. Het resultaat is echt verbluffend lekker. Wat wil je nog meer?
Wijtingfilets zijn dunne filetjes, waardoor ze snel garen. Wijtingfilet is dus de perfecte keuze voor een snelle maaltijd. Dit recept voor krokante wijtingfilets heeft weinig voorbereiding nodig, je bent heel snel klaar. Snel een beslagje maken, de visjes dopen en kort goudbruin frituren. Serveer de krokante wijtingfilets op een bedje van sla en klaar is kees. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Serveer de krokante wijtingfilets dan met een zelfgemaakte aardappelpuree. Ga je voor de fish ’n chips vibes? Maak er een portie verse patat en een tartaarsausje bij! Probeer snel zelf hoe lekker en veelzijdig wijting kan zijn.
Wijting; de onderschatte topper uit de Noordzee
Recepten met Nederlandse wijting. Dat is lekker en duurzaam. En, we beloven je (als je goed leest) ieder kwartaal een dagje strand.
Krokante wijtingfilets
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram verse wijtingfilet zonder vel
- 100 gram bloem
- 50 gram maïzena
- 1 ei
- 150 ml water
- zout en witte peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij krokante wijtingfilets:
Maak eerst het beslag: Breek een ei en sla het los. Meng de bloem met de maizena en voeg al roerend het losgeslagen ei toe. Voeg 150 ml water toe aan het mengsel. Voeg een snufje zout en een snufje peper toe.
Verwarm frituurolie tot 200 °C.
Dep de verse wijtingfilets droog met keukenpapier. Snijd de wijtingfilets in mooie stukken van ongeveer 200 gram per persoon.
Dompel de visfilets in het beslag en bak de visfilets 10 minuten in de hete frituurolie. Laat de gebakken wijtingfilets even uitlekken op keukenpapier.
Serveer er je favoriete salade bij.
Tafel lekker !!