Langoustines met een saus van Elixir d’Anvers – Probeer de heerlijke en verfijnde langoustines met een saus van Elixir d’Anvers. Je zult versteld staan van de verrassende combinatie. De frisse en sappige smaak van de langoustines gaan heerlijk samen met de kruidige likeur. Laat zien wat je waard bent als kok, want dit visgerecht serveer je graag voor gasten!
Langoustines zijn zoeter en verfijnder dan kreeften of garnalen
Langoustines worden ook wel Noorse kreeftjes genoemd door zowel Nederlanders als Belgen. De schaaldieren lijken qua uiterlijk sterk op kleine kreeften of grote garnalen. Langoustines zijn iets zoeter en verfijnder van smaak dan garnalen. Langoustines zijn roze-oranje van kleur en hebben lange, smalle scharen.
Grillen, bakken, stomen… je kunt het met langoustines
Langoustines kun je op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt ervoor kiezen om ze te grillen, bakken of te stomen. Maar ook in soepen of sauzen wordt dit schaaldiertje regelmatig gebruikt, waarbij de koppen van de langoustines vaak als basis voor het kookvocht wordt gebruikt. Je koopt wat dat betreft een luxe product, dus gebruik dat optimaal. Dat komt de smaak van jouw gerecht alleen maar ten goede.
Als je langoustines met een saus van Elixir d’Anvers wil maken kun je er het beste voor kiezen om de langoustines in de pan te bakken met een klein beetje olijfolie. Bak de langoustines dan wel op een hoge temperatuur, maar niet te lang! Je wilt geen taaie langoustines serveren.
Tip: Langoustines zijn korter houdbaar dan kreeft of garnalen. Als je ervoor kiest om ze niet meteen te verwerken op de dag dat je ze hebt gekocht, vries ze dan in. In de vriezer kun je ze ongeveer 3 maanden bewaren.
Elixir d’Anvers; meer dan 160 jaar traditie!
Elixir d’Anvers is de trots van elke Antwerpenaar uit België. Elixir d’Anvers bestaat al sinds 1863 en werd bedacht door François-Xavier de Beukelaer. In de likeur zijn tientallen kruiden en planten verwerkt. De drank is ondertussen wereldwijd bekend. En juist dat drankje past perfect bij de langoustines. Je blust ze na het bakken af met de Elixir d’Anvers en je verwerkt de Elixir d’Anvers ook nog in de saus. Dubbel genieten dus!
En de Elixir d’Anvers die je over hebt… dat kun je puur drinken, maar je kunt er ook een cocktail mee maken. En het is ook nog eens perfecte smaakmaker in sauzen.
Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Langoustines met een saus van Elixir d'Anvers
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 16 verse langoustines
- 4 eetlepels Elixir d'Anvers
- 6 eetlepels cocktailsaus
- een snufje cayennepeper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je langoustines met een saus van Elixir d’Anvers:
Verhit de olijfolie in een grote pan, op een middelhoog vuur.
Pers de knoflook uit boven de langoustines.
Bak de langoustines dan ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie roze kleur hebben. Blus op het einde af met 3 eetlepels Elixir d’Anvers. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Doe 6 eetlepels cocktailsaus in een kommetje. Voeg er ook 1 eetlepel Elixir d’Anvers en cayennepeper aan toe. Leg de gebakken langoustines op een schaal en serveer met de Elixir d’Anvers-saus.
Serveer de langoustines met saus van Elixir d’Anvers direct en geniet van dit heerlijke gerecht.
Tafel lekker !!